Batman: Dlouhý Halloween: Kniha druhá

Batman: Dlouhý Halloween: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328744/bmid_batman-dlouhy-halloween-kniha-druha-6La-328744.jpg 5 153 23

DC komiksový komplet série

< 7. díl >

BATMAN: DLOUHÝ HALLOWEEN Původně vycházelo od prosince 1996 do prosince 1997 Sváteční vrah stále řádí v Gothamu a každý měsíc si vybírá novou oběť. Batman, který teprve začíná se svým bojem proti zločinu, se snaží najít svou vlastní cestu... a přitom musí odhalit totožnost sériového vraha dřív, než zemře někdo další. V cestě mu však stojí řada padouchů, včetně Riddlera, Scarecrowa a Mad Hattera. Současně s ním však případ řeší také okresní prokurátor Harvey Dent, jehož čeká osudová proměna... DETECTIVE COMICS #66 Původně vyšlo v srpnu 1942 Příběh o původu Two-Face se datuje do roku 1942, do Zlatého věku komiksu. Představí se v něm klasický batmanovský padouch, jehož kriminální kariéra se odvíjí od hodu poškrábanou mincí.... celý text

Komiksy
Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

Batman: The Long Halloween , 1998


více info...

Přidat komentář

Luigi1
02.04.2024 5 z 5

Tento Batman se opravdu povedl dobře se četl

sgjoli
30.07.2022 4 z 5

K druhému dílu tohoto batmanovského příběhu budu mít dost podobný komentář jako u té první části. Dějově mne to bavilo, rozuzlení jsem nečekala (pro mne trochu překvápko), akce vcelku dost. Ale pořád ta kresba mi tady prostě nesedí na 100 %, no. Nedá se svítit. Ale jsem ráda, že po té obsahové stránce se to povedlo - pro mne to byl dost silný příběh, kompaktní, mělo to hlavu a patu, se zajímavým zakončením. Toho si dost cením.


wullcann38
20.11.2020 5 z 5

Dobrý komiks

mirec88
15.06.2020 5 z 5

Komiks, kde odhalenie sviatočného vraha vás prekvapí tak ako celý perfektný príbeh. Skvelá poctivá noirová kriminálka, kde sa po smrť nechodí ďaleko. Najlepší Batman akého som kedy čítal.

OldaB
11.02.2020 5 z 5

Druhý díl neméně poutavý. Tento Batmanův příběh považuji za možná to nejlepší, co jsem se superhrdiny četl. Od čtení se prakticky nedá odtrhnout.

AuroN
07.04.2019 5 z 5

Druhá část epického Batmanovského příběhu pokračuje přesně tam, kde první skončila a dále sleduje dějovou linku o svátečním vrahovi. Po přečtení se nyní nemohu zbavit dojmu, že by Dlouhý Halloween fungoval lépe jako jedna kniha, i když velká bichle. To, co totiž chybělo nespravedlivě prvnímu dílu, je zde servírováno měrou vrchovatou, tedy konečné rozuzlení, přeměna Harveyho Denta v Two-Face a samozřejmě epické finále s překvapivým dějovým zvratem na konci! Ano! Teď se nebojím dát směle plný počet, protože tohle je jednoznačně příběh, jaký si to zaslouží. Dokonce i co se kresby týče, už to tolik nebilo do očí a celkově to k vyprávění sedlo. No jo, u předchozího dílu už to měnit nebudu, takže tady to tentokrát zvedám na plnou palbu. Zaslouženě!

Norri
23.01.2019 5 z 5

Perfektní scénář i kresba. Tim Sale mistrem kompozice a hrátek se stíny. Zpočátku jsem byl nepříjemně překvapený kresbou, kdy některé obličeje vypadají jako maska natažená na neforemnou bramboru, ale na to jsem si poměrně rychle zvykl, a to i díky našlapanému scénáři. Jeph Loeb napsal fajný detektivní příběh se vším, co k tomu patří. Na konci mi sice zůstalo několik otazníků, ale vem to čert - celé jsem si to náramně užil!

TimeLord
29.10.2018 5 z 5

Aj v tomto diele bola moc pekná kresba. Dej sa mi tiež páčil.

jarynek
19.09.2018 5 z 5

Nějaké maličkosti by se tomu asi daly vytknout (především naroubování některých Batmanových nepřátel do příběhu mi přišlo zbytečné), ale celkově poutavý příběh, kde Batmanovi výborně sekunduje Harvey Dent. Vedle napínavého pátrání po tajemném vrahovi sledujeme přeměnu Harvey Denta v Two-Face, boj mafiánskch rodin o nadvládu nad Gothamem, tradiční škádlení Batmana s Catwoman a vše dohromady to šlape.

trudoš
26.07.2018 4 z 5

Nebýt překombinovaného závěru, byl bych spokojen naprosto. Což o to, ony tu sice všechny dílky skládačky zapadnou na svá místa, ale je toho zkrátka moc. V některých momentech to až odporuje dobrým mravům detektivky, kdy je čtenáři prakticky znemožněno odhalit vraha. Ale atmosféra houstne perfektně, podezřelých sympaticky ubývá a v celém případu je stále větší zmatek. Skvěle jsou tu také položeny základy budoucí nenávisti mezi klasickými gangstery a maskovanými padouchy. Škoda jen, že celá ta pestrá paleta Batmanových rivalů je nakonec krapet samoúčelná a jediný, kdo má ve vyprávění alespoň trochu logickou roli, je starý dobrý Joker. Nejvíc zklamali hlavně Mad Hatter se Scarecrowem, jež při přepadení banky projeví tolik invence jako lumík na kraji útesu.
Příběh má ale jinak vše, co lze od velkolepého finále očekávat - rozporuplné hrdiny, temná tajemství a divoké emoce. Jeph Loeb tak perfektně vystihuje důvody, proč Batman i po mnoha letech patří ke špičce mezi superhrdinskými komiksy.

Yokolobuna
21.10.2017 4 z 5

I z hlediska kresby o něco lepší než první díl. Zpracování mi sice pořád nesedí, ale zajímavých panelů výrazně přibylo. Úplně spokojený nejsem ani ze zakončení příběhu (vzhledem k tomu, jak se svátečnímu vrahovi dařilo, je jeho identita trochu nesmyslná). I když jsem tak vzhledem k hypu, který tento příběh provázel, pořád trochu zklamaný, Dlouhý Halloween rozhodně stojí za přečtení... 7/10

FireOfFilth
18.08.2017 5 z 5

Tato kniha není úplně tak komiks se superhrdinou Batmanem, jako spíše komiks s detektivem Batmanem. Noirová vyšetřovací záležitost. Kresba tohoto díla ve skvělá, ale nemusí se zalíbit všem. Příběh je perfektně napsán a napětí až stříká. Pro mě jeden z nej příběhů Batmana.

Bobik9
10.08.2017 5 z 5

Naprosto bez chybičky! Dlouhý Halloween je totální top batmanovského komiksu! První i druhý díl! Bez jediné nudné chvilky. Navíc to má skvělé zakončení. Nad prvním příběhem Two-face musím trošku zamhouřit oči, protože kdykoli vidím, že je to Batman a Robin zázračný chlapec, tak mám tik. Zázračný chlapec je jedna z nejstupidnějších věcí v DC. Ale jina příbě Two-face slušný.

orangerose
24.07.2017 3 z 5

Dokonalý konec :)

Placi
17.07.2017 4 z 5

O něco slabší než první část. Trochu jsem čekal jiný konec. Navíc mě drobně otravovalo, že se tam pořád dokola objevovaly popisné rámečky ohledně postav. Chápu, že šlo o jednotlivé sešity, a proto bylo dobré si připomenout, kdo je kdo, ale takhle v knize, která přináší příběh v jednom kuse, mě to trochu obtěžovalo. Není to však žádná tragédie, jen malá připomínka. Detektivní příběh mě ale bavil, nejvíc se mi opět líbila Catwoman, i když ve vedlejší roli, ale opět skvělá.

Ivan Kučera
14.07.2017 4 z 5

„Keď čelíme zdanlivo neprekonateľnému problému, vašou jedinou možnosťou je konať rýchlo, niektorí by povedali iracionálne. Najskôr je treba odstrániť najnebezpečnejšie elementy a potom metodicky, ale s rozvahou, napadnúť každý nasledujúci problém.“ Tak a je to tu - finále výnimočného dvojdielu Batman: Dlhý Halloween. Podarilo sa mu takmer nemožné: domotal ma do takej miery, že som neodhalil, kto je Sviatočným vrahom. Tipov som mal dosť, ale ani jeden správny. K prekvapivému príbehu treba prirátať pozoruhodne minimalistickú kresbu, skvelé postavy a ich vývoj (samozrejme je to hlavne o prerode odvážneho prokurátora Harveyho Denta, ale i Batman a Gordon sú prepracované postavy) a drsné zvraty. Na Dlhom Halloweene je okrem iného zaujímavé i to, že sa odohráva počas Batmanových začiatkov v Gothame, kedy sa jednak ešte len formoval jeho pekný vzťah s jedným z mála neskorumpovaných policajtov v mestom, s Jimom Gordonom, ale, to najmä, odohráva sa v dobách, kedy temnému veľkomestu nevládli lascívni, extrémni magori ako Poison Ivy a Joker, ale „starí“ mafiáni. Touto myšlienkou sa čiastočne inšpiroval Christopher Nolan vo vydarenej snímke Batman začína (a vo vynikajúcom Temnom rytierovi sa pre zmenu inšpiroval tragickým osudom Harveyho Denta). V Dlhom Halloweene sa však objavia aj títo pošuci. A, paradoxne, do mesta ich priláka jednak Batman (ktorý je sám osebe svojím spôsobom pošuk, aspoň v porovnaní s bežnými policajtmi určite) a jednak šéf miestnej mafie. Ten potrebuje za každú cenu odhaliť identitu Sviatočného vraha a keď začnú zlyhávať bežné mafiánske metódy, postupy a nátlaky, zo zúfalosti požiada o pomoc práve pošukov ako Mad Hatter. Tí mu však nepomôžu. Skôr naopak – začnú preberať nadvládu nad mestom, čo mafián skutočne, ale skutočne ani v najmenšom nezamýšľal. Práve objavovanie „novej generácie zločincov“ však Dlhému Halloweenu v mojich očiach jemne ubližuje. Na jednej strane je bombové vidieť, ako v Gothame došlo k predávaniu štafiet, na strane druhej výskyt pošukov ako Riddler občas narúša celistvú noirovú atmosféru. A Catwoman je ako postava strašne nudná a vôbec ma nebaví. Ešte vo filmových spracovaniach (už ju hrali Michelle Pfeiffer, Halle Berry a Anne Hathaway) ujde, ale v komiksoch nie. Súčasťou v poradí už 7. DC kompletu je viacero bunusov, vrátane retro komiksu, v ktorom sa prvý raz objavil Harvey Dent. Možno jedna z najlepších protivníkov Temného rytiera, keď uvážime, že na začiatku bol odvážny, statočný a múdry muž, ktorý chcel so zločinom vypiecť, ale nakoniec skončil zo všetkých najhoršie. V retro komikse sa nevolá Harvey Dent, ale Harvey Kent (ehm!). Inak, tieto retro komiksy v DC komplete sú síce fajn, ale mňa osobne neskutočne nudia, tie najstaršie sú v podstate až nečitateľné a určite by som oveľa viac namiesto nich ocenil niečo lepšie.

P1tr
28.04.2017 5 z 5

Pokračování Batmanova svátečního vyšetřování nepolevuje oproti předchůdci v žádném ohledu a servíruje nám perfektní druhou polovinu příběhu, který obsahuje několik elementů, kterými se inspiroval výtečný film Temný rytíř od Christophera Nolana a nejen to, celkové pojetí příběhu bylo evidentním vzorem tohoto filmového mistrovského díla. Rozuzlení příběhu je nečekané a dobré dávkované, neboť když už si myslíte, že je konec, vyvedou vás tvůrci z omylu závěrečným šokem, který je lahodnou třešničkou na tomto komiksovém dortu.

honZic
11.04.2017 4 z 5

Batmanovský Dlouhý haloween je zatím to nejlepší, co DC komiksový komplet nabídl. Zrození Two - Face je skvělé. Příběh parádní, noir kresba dodávám neopakovatelnou atmosféru. Velká paráda

Kopta
09.04.2017 5 z 5

No, vlastně jsem se dostal asi tam kam jsem potřeboval. Ten temný, syrový a noirový příběh dostal vyvrcholení a konec, který byl v celku dost dobrý. Celkově vzato to zní zvláštně, ale já myslím, že to dobře dopadlo. Já stále čekám na něco jako Green Lanterna a nebo Supermana, které jsem zatím četl v tomto kompletu. Že prostě budu číst Batmana stejně tak dobrého. Což asi nejde, protože tady se musí pracovat na té temné atmosféře, a to chápu. Problémem však je, že ani ta není zrovna moc ucelená, ale celé to nepůsobí tak dobře jak bych chtěl. I tak ale nemůžu upřít, že Dlouhý Halloween toho přinesl hodně a oba díly mohu považovat za lepší a celkově dobrý kousek. Proto zhodnotím asi nejvíc pozitivně. I přesto, že to není vrchol v jaký jsem doufal.

hroubek
07.04.2017 5 z 5

Obrovská spokojenost. Sedlo mě to o trochu více, než první kniha. Příběh má velmi dobré tempo a spád a je doslova cítit, že se schyluje k něčemu zlomovému. A o to více jsem byl pak spokojený s pointou, kterou jsem nečekal a opravdu mě moc mile překvapila, jelikož díky ní příběh dostává novou úroveň. Kresba je opět nádherná a velmi se mi líbilo jak Sale pracuje s detaily, stíny, a netlačí všechno k dokonalosti. Dost se mi líbilo, že se Loeb neutrhl ze řetězu a příběh udržel pod kontrolou, i přestože zde má tolik postav. Starý komiks je zábavný a nejvíce mě zarazilo původní jméno pro Two-Face. Dlouhý Halloween je ve druhé knize ještě lepší, než v první části a je to přesně ten typ komiksu, který chcete mít doma.

Štítky knihy

komiksy DC Comics Batman

Autoři knihy

Tim Sale
americká, 1956 - 2022
Jeph Loeb
americká, 1958
Bill Finger
americká, 1914 - 1974