Dar z nebe

Dar z nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482926/bmid_dar-z-nebe-zJl-482926.jpg 4 98 31

Kristián neměl štěstí v lásce. Oproti tomu, co si nejspíš ostatní myslí, mu jeho vzhled nikdy štěstí nepřinesl, spíš naopak. Zrovna se přestěhoval do nového města a hned o víkendu se na maškarním večírku školy, kam má v pondělí nastoupit, setkal s bohem. Jejich setkání sice neskončilo úplně podle jeho představ, ale koneckonců to byl jen další muž v řadě. Nebo ne? Co když ten obyčejný, brýlatý student v lavici u okna není tak obyčejný, jak se na první pohled zdá? Co když se pod tou zbytečně velkou mikinou skrývá zářící bůh, kterého už potkal? A pokud ne, jak to, že se mu tak dostal pod kůži? Kristián se nechce zamilovat, ale i když nakonec uzná, že nemá smysl se tomu bránit, věci nejdou tak snadno, jak si představoval... Zvlášť když dělá jednu chybu za druhou...... celý text

Přidat komentář

Ovecka_Saki
30.01.2024 2 z 5

Slabší, než první kniha. Ve třetí knize očekávám opět výklad hvězd.

IroKlára
11.01.2024 5 z 5

krásná knížka, vtipné hlášky... Ještě teď se směji nad ,,Baby nebude sedět v koutě,, ... A rodina Matyáše - boží. Kdyby každý měl takovou rodinu...


Jita160
11.09.2023 5 z 5

Po přečtení první knížky jsem okamžitě poznala, že tato úžasná spisovatelka píše příběhy přesně podle mého gusta.
Proč zrovna ti nejkrásnější kluci musí být gayové? A proč proboha ne?...ať si taky kluci přijdou na svý:-D.
Proč někteří rodiče rozumí homosexualitě svých synů a jiní jsou jak undervasrmani :-D ?
Jak já těm klukům tu lásku záviděla bylo to tak milý, upřímný ,jiskřivý, sexem nabitý, ale i utrápený a nešťastný. No prostě láska se vším všudy... mňam :-*

Lassair
02.09.2023 4 z 5

Hlášky z filmů jsem poznala skoro všechny, Červeného trpaslíka mám taky moc ráda a Matyáše i jeho sourozence jsem si moc oblíbila, trochu jsem měla problém s Kristiánem, který byl místy vyloženě...no trubka:) S chutí jsem si oprášila antické mýty a souvislosti s hvězdami. Na druhé straně se mi líbilo, že si nakonec přiznal problém a dokázal vyhledat odbornou pomoc. Takže stejně jako ostatní mohu jen doporučit:)

delatrix
04.08.2023

Knížka je opravdu spíš pro náctileté. Většina děje se točí kolem rozcházení a usmiřování. Současné MM knížky nemají tolik zajímaví děj. Předchozí knížka od autorky je lepší.

Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Na tuto knížku jsem se těšila půl roku a hned jak vyšla v E-publikaci,tak jsem si ji koupila. Zhltla jsem ji jedním dechem a jako obvykle jsem ten den neudělala nic, co jsem měla naplánované.... to je tak, když se od knihy nedokážete odtrhnout

Rainbowdreamer
12.06.2023 5 z 5

Moc pěkná lehká gay romance z maloměsta, báječně se četla, nemohl jsem se od knihy odtrhnout. Oceňuji české reálie z východočeského města, hlášky a odkazy na různé filmy.

LucySmile
15.05.2023 4 z 5

Za mě slabší kniha, rozhodně se mi líbily více autorčiny knihy Jsem tu pro tebe a První muž než tato kniha. Hra na mám tě rád, nemám tě rád byla moc natahovaná Jinak pěkný příběh a těším se na další knihu

rycccy
04.05.2023 5 z 5

Opravdu si moc přeji, aby autorka pokračovala v psaní MM romancí,  já skvělá. Kniha se četla sama. Příběh se mi velmi líbil a je snad i lepší než první kniha s touto tématikou. Matyáše si zamilujete okamžitě má velmi krásný charakter. U Kristiána je to o odost složitější díky jeho bolesti na srdci, ale i když je ta cesta delší, tak jsem si ho taky oblíbil. Autorka je velmi ochotná. Objednával jsem všechny tři knihy minulý rok a byl problém s doručením a musím říc, že komunikovala a ještě k tomu byla velmi ochotná...díky za to

Gaabii
11.04.2023 5 z 5

Moc hezký příběh, který pohladí po duši. Maty je zlatíčko a Kris je komplikovanější, ale člověk prostě pochopí proč jedná jak jedná. Kniha je taková jednohubka, než se člověk naděje, je konec. Škoda, že není kniha aspoň o třetinu delší, potenciál tam je. Autorka umí krásně psát, že to člověka vtáhne do děje a umí postavy dobře popsat. Těším se na další knihy

Nuttelka
28.03.2023 5 z 5

Moc hezky a vkusně napsaná gay romance, kluci si mě hned získali. Matyáš je opravdu zlatíčko a jeho přístup k životu se mi moc líbil. Kristián je už těžší oříšek a ne jednou Matyáše potrápil, ale i tak jsem mu vše věřila. Vztah sourozenců mě opravdu chytl za srdce, vlastně se mi líbily všechny postavy. Jsem moc spokojená a opět mě příběh pohladil po mé romantické dušičce :-)

dooky
28.03.2023 4 z 5

Moc pěkná kniha. Začátek byl docela fofr, klidně bych to natáhla a natahovala bych i jejich další postupné poznávání a uvědomování si, kdo ten druhý vlastně je. Líbily se mi i vedlejší postavy a bavilo mě o nich číst. Každopádně hodnotím kladně, klukům jsem fandila a budu se těšit na třetí knihu.

maca1245
09.03.2023 5 z 5

Stejně jako u první knihy, si hlavní postavy zamilujete. Kniha se čte jednoduše a rychle. Do děje se dokážete absolutně vžít. Kristiána na jednu stranu chápete, ale na tu druhou by jste ho nejraději propleskly. Co se týče Matyáše to je prostě zlatíčko, kterého by jste chtěli obejmout a nepustit. :)

Kalokaghatia
13.02.2023 5 z 5

Přečteno za odpoledne. Tak moc mě kniha vtáhla a nepustila. Postavy krásně napsané, příběh romantický s nečekanou hloubkou a konec sladký, přesně jak mám ráda. Moc povedené. Kniha se mi líbila o dost víc než První muž od této autorky.

Danago
25.01.2023 5 z 5

Mně osobně se tato knížka líbila mnohem více než první od autorky. Možná proto, že je více romantická více postavena na vztazích, které mi připadaly hodně věrohodné. Úplně jsem tu lásku cítila. Navíc rodina Matyáše mě neskutečně přirostla k srdci. Líbilo se mi, že autorka nenechala nic černobílé, že čtenáře překvapila a ukázala, jak pohodu tak nedostatky této rodiny. Kristián a jeho rodina byl méně rozmanitý zato byl složitá osobnost. Oba měli ke svému jednání přesvědčivé důvody. Ale láska nakonec vše překoná. Moc se mi líbilo i grafické zpracování knihy a odkazy na souhvězdí.
Jediné, co musím knize vytknout je neskutečné množství překlepů a to i ve jménech. Když se najednou objevil Mikuláš , tak jsem tápala , kde se tam vzal , než jsem si uvědomila že je to překlep a má to být Matyáš. U české autorky, která si knihy vydává sama bych čekala v tomto směru trošku více péče. To je jediná výtka. Přesto knihu nepřipravim o plný počet hvězdiček, protože jinak jsem byla nadšená.

Svou atmosférou mi kniha připomněla knihu Muffin a čaj, z ní jsem byla podobně nadšená.

Zuzi_cte
13.01.2023 5 z 5

Matyas je zlaticko. Na svuj vek dost rozumny a s nadhledem. Uplne vidim tu jeho vytetovanou megameduzu.
A jeho rodina ma skvelou energii :-)
Precteno za jeden den, pekne to odsypalo.

zuzikis
13.12.2022 5 z 5

Tak mám za sebou druhou knihu od nové české autorky. Začátek děje začíná celkem divoce, kdy jdou oba hned na věc. Od čehož se pak odvíjí celý děj a autorka nás vlastně napíná až do konce, zda opravdu spolu oba kluci skončí. Co jsem ale nečekala, byla hloubka příběhu a vykreslení hlavních postav. Musím autorce tleskat, že umí psát způsobe, že to vezme za srdce a co jsem už vůbec nečekala, že mě konec tak dojme :-) po dlouhé době mi i vyhrkly slzy a děj ve mě rezonoval... Kniha ve mě zanechala takový dojem, že jsem byla naštvaná, že jsem jí tak rychle dočetla. PLNÝ POČET! Doporučuji.

LilluLong
07.12.2022 4 z 5

Trosku slabý príbeh ale pekne a zaujímavo napísaný , autorke gratulujem, za mna 4*

tittanie
01.12.2022

Od autorky jsem četla Jsem tu pro tebe a líbilo se mi to. Tahle kniha byla taky super, ale musím říct, že mě štve, že u takových románů se pár před koncem rozejde, a je jedno jestli jsou to dva muži, dvě ženy nebo muž a žena... Musím se přiznat, že jsem to trochu nepochopila a přišlo mi to zbytečné, ale to píšu u všech románů o vztazích.
Těším se na další knihu jenom mě udivuje, že se jako ekniha dají půjčit docela pozdě od vydání.

TomTomis
26.06.2022 5 z 5

Tato druhá kniha od autorky mě v rámci tohoto žánru gay romancí bavila ještě víc. Začátek byl trochu víc erotický, ale v rámci románu to mělo svůj smysl. Bavil jsem se postupným odhalováním toho, kdo je kdo. Trochu mě mrzelo, že i když je na obálce číslo 2, knihy na sebe nijak nenavazují. Aspoň jsem nepostřehl. Vřelé díky za prima den s knihou! Třetí kniha čeká na stole:)

Štítky knihy

sex homosexualita láska romantika gayové LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Lenka Křížová
česká, 1983
2021  86%První muž
2021  89%Dar z nebe
2022  93%Jsem tu pro tebe

Kniha Dar z nebe je v

Přečtených112x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených7x
Knihotéce93x
Chystám se číst28x
Chci si koupit11x
dalších seznamech4x