Co oči nevidí

Co oči nevidí https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468500/bmid_co-oci-nevidi-TeT-468500.jpg 4 205 68

Když sedmnáctiletá dívka Deborah, která se mezi svými vrstevníky netěší velké oblibě, potká šarmantního a pohledného Larryho, mladík ji naprosto okouzlí a Deborah mu beznadějně propadne. Problém vězí v tom, že Larry je jedno velké tajemství. Poté však městem otřese série brutálních vražd, které na všechno vrhnou stín. Zatímco se její svět pomalu rozpadá, začíná Deborah milovaného muže podezírat ze strašlivé zrady. A zároveň s tím si uvědomuje, že k záchraně jejich manželství budou potřeba oběti. Poutavý psychologický thriller Co oči nevidí ukazuje, co se může odehrávat za zavřenými dveřmi, a připomíná nám, že k nehorším zločinům často dochází mnohem blíže k domovu, než bychom si kdy byli ochotni připustit.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Optician's Wife , 2014


více info...

Přidat komentář

Ossinky
19.04.2024 3 z 5

Neodpustim si komentář: hlavní postava trochu blbka na facku - ze začátku celkem nuda, ale pak se to rozjelo a ke konci a zvláště na konci mi spadla brada. Četlo se to samo, ale četl jsem spoustu mnohem lepších thrilleru.
Dej je celkem dobry, ale rozcilovalo mě zvláštní přeskakování a nesourodost. Děsně mi vadilo jak je hlavní postava “divná taková blbka s kterou muže manzel manipulovat. No nevím, od autorky asi už nic jiného cist nebudu. Tři hvězdy.

Dresia
02.04.2024 4 z 5

To snad ani není možné, aby se tohle doopravdy stalo! Hnus všech hnusů, ale pěkně se to četlo ;)


hlenicka
28.01.2024 5 z 5

Kniha mě hrozně bavila! Zajímavý styl vyprávění,kde jsem měla pocit, jakoby děj byl v mlze. Co je horší je,že i takové věci se opravdu ve skutečném životě dějí. Připadlo mi to jako vyprávění ze života. Uplně jiné než kniha Křehkost,ale tím je to za mě super,že autorka umí psát a není to stejné.

berila
26.11.2023 1 z 5

Přemýšlím co napsat. Asi tohle: obstojně napsaná totální hovadina. Thriller - kromě spousty mrtvých - ani náhodou. Celý příběh je vyprávěn jednou osobou a kromě okrajově zmíněných zavražděných se v podstatě nic neděje. Pachatele jsem odhadla dobře. Jediné překvapení - poslední stránka. Pokud chcete číst klasický thriller a dodávám, že vůbec nejde o počet mrtvých, tak tento vůbec k přečtení nedoporučuji.

SilvieSisinka
23.09.2023 4 z 5

Temný, zamotaný psychologický thriller.

m2056
01.08.2023 4 z 5

Kniha je dobře čtivá zajímavý příběh a závěr je hodně dobrý za mě krátké akorát doporučuji.

AlexandraBane
17.07.2023 3 z 5

Zvláštní kniha, se zvláštní atmosférou. Ale i přes svou atmosféru se to čte hodně dobře. Konec jsem úplně nečekala a překvapil.

pam225
12.07.2023 3 z 5

Celá knížka má takovou zvláštní atmosféru, která se mi pravděpodobně líbila ze všeho nejvíc. Konec teda nebyl překvapivý, ale i tak se četlo dobře.

veronika9761
20.05.2023 4 z 5

Dost ulitly tema, ale zajimavy zpracovani.

Kerriova
11.05.2023 5 z 5

Tahle kniha splňuje přesně to, co očekávám od psychologického thrilleru nedočkáte se tu tradičních popisů mordů, kde tečou hektolitry krve a z mrtvolky je puzzle pokrývající několik metrů čtverečních, zato je vám při čtení opravdu blivno a nepříjemně. Deborah mi byla bytostně nesympatická od první stránky a její poddajná, totálně odevzdaná povaha mě vytáčela do nebes, ovšem Larry jí postupem času začal zdatně sekundovat. Autorka si se čtenářem hraje dokonale, krásně kalí vodu, styl psaní se mi velice zamlouval. Ale pochopila jsem rychle, všimla jsem si drobného náznaku. Přesto mě závěr pěkně překvapil, nečekala jsem, že to bude až tolik. Málokterý příběh ve mně vyvolal takový odpor a znechucení, těmi pocity mi to asi nejvíc připomnělo knihu V zahradě zášti, u které jsem se oklepávala úplně stejně. Je to hnus, hnus a humus, ale tak výborně napsaný, že jsem se nemohla odtrhnout. Vřele doporučuju, pokud chcete nahlédnout do duší a mozků totálním psychopatům.

ErčaV.
19.02.2023 5 z 5

Deborah mi byla trošku nesympatická hned od začátku, i když neměla zrovna lehký život. Kniha se četla hodně dobře a bylo to takové čtení na posezení. Pořád jsem byla přesvědčená, že vím kdo to všechno dělal, ale konec mě dost překvapil a nečekala jsem to. Jinak tedy místy docela nechutné pasáže.

knizni_backroom
19.12.2022

Je to přesně taková ta knížka, kterou přečtete na posezení a pak se vás někdo za 2 měsíce zeptá o čem to bylo a vy budete jakože: To bylo takové to s očima a bylo to hnusný no, ale už nevím. Jako pokud zrovna nemáte do čeho píchnout, tak si to asi přečtěte, ale nebude to příběh, který by vám úplně učaroval a na který budete vzpomínat ještě na smrtelné posteli.

micha-ella
17.11.2022 5 z 5

Docela se divím slabému hodnocení v procentech. Ale vzhledem k počtu čtenářů se to dá pochopit. Tak rozporné komentáře mohou být jen u knížky, která svým obsahem provokuje a napsat takový příběh rozhodně nemohlo být jednoduché. Já u záporných postav oceňuji vyjadřovací, literární schopnost autora. Tohle se právem nazývá thriller.
Ale, Katko, nečti to.

Annkag
19.09.2022 5 z 5

Na začátku příběhu se seznamujeme s dívkou,která nežije svůj život v bavlnce.Po smrti mámy žije se sestrou z které se stává sebestředná mrcha a s otcem který propad alkoholu
Má být definitivně odsouzena k tomu aby se o ně starala a v ich očích byla trnem.
Vše se však změní když se seznámí s Larrym.Vemou se a začnou žít svůj vlastní život.
Avšak v pozadí jejich chudoby a strastiplných dní při výchově nejdříve dcery a pak dvou chlapců se začnou objevovat mrtvoly bez oči.
Celý čas jsem si mylně vystupovala vraha.Celý čas vystupoval tyhle dojmem.
Počas manželství se s Dee stane prostitutka v režii vlastního manžela,pestujou marihuanu.Jsou pozvání na svatbu její sestra sledují rozpad jejího manželství.Pochovají Deenho otce a neúspěšně vychovávají své děti.
Až na konci se mě oči otevřeli překvapením a zjištěním...
...a pochopila jsem že jen to co oči nevidí může zůstat naživu.

Littlemonday
28.08.2022 4 z 5

Co oči nevidí - Betsy Reavley

Anotace:

Když sedmnáctiletá dívka Deborah, která se mezi svými vrstevníky netěší velké oblibě, potká šarmantního a pohledného Larryho, mladík ji naprosto okouzlí a Deborah mu beznadějně propadne. Problém vězí v tom, že Larry je jedno velké tajemství.
Poté však městem otřese série brutálních vražd, které na všechno vrhnou stín.
Zatímco se její svět pomalu rozpadá, začíná Deborah milovaného muže podezírat ze strašlivé zrady. A zároveň s tím si uvědomuje, že k záchraně jejich manželství budou potřeba oběti.
Poutavý psychologický thriller Co oči nevidí ukazuje, co se může odehrávat za zavřenými dveřmi, a připomíná nám, že k nehorším zločinům často dochází mnohem blíže k domovu, než bychom si kdy byli ochotni připustit.

Recenze:

Neuvěřitelně čtivá knížka! Samozřejmě pomohla větička hned na začátku: “Založeno na skutečných událostech.” To člověka vždycky trochu mrazí.
Nejde mít rád ani jednu z postav a bude vám líto všech dětí, které se v příběhu objevují.
Každopádně se určitě jedná o knížku, kterou neodložíte, užijete si pár mrazivých až nechutných scén a nebudete chápat myšlenkové pochody hlavních ”hrdinů”.
Konec byl pro mě vlastně dost překvapivý. Celkově se jedná o jeden z lepších thrillerů za poslední dobu!

4/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a na FB: LittleMonday - Rádi čteme ️️️

Emma27
27.08.2022 3 z 5

Napínavá kniha.Od začátku jsem mela tušeni kdo by mohl byt vrah,ale konec překvapil.Některé věci byli opravdu hnusné ,ale nebylo to zas tak hrozné.

MiskaMa
20.08.2022 3 z 5

Některé pasáže byly teda pěkně hnusné. Odhalení a rozuzlení zápletky bylo pro mě překvapením. Knížka byla napínavá, přečteno za jedno deštivé odpoledne, přesto už jsem četla lepší thrillery.

Nuttelka
10.08.2022 3 z 5

No to je ale pěkně hnusná až nechutná kniha. Konec mě tedy taky moc nepřekvapil, ale tak nesympatické, hnusné, vyloženě na zabití postavy jsem snad ještě nikde nečetla. Chudáci děti... Hvězdičku navíc dávám za pěknou obálku knihy, jinak chci na tento děj hodně rychle zapomenout.

Michelle.Bee76
01.08.2022 4 z 5

.. právě jsem dočetla poslední stránku, ještě ve mně doznívá závěr této knihy.. a upřímně nevím v tomto okamžiku, co bych k této knize napsala... určitě zajímavé a chytlavé počtení - doporučuji.

KKK
11.07.2022 3 z 5

Na začátku jsem si říkala, že to asi nebude nic moc a potom jsem musela změnit názor!

Štítky knihy

vraždy detektivní a krimi romány psychologické thrillery anglické romány

Autorovy další knížky

2021  74%Co oči nevidí
2022  81%Křehkost

Kniha Co oči nevidí je v

Právě čtených2x
Přečtených272x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených7x
Knihotéce214x
Chystám se číst153x
Chci si koupit22x
dalších seznamech2x