Ticho ve tmě

Ticho ve tmě https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504168/bmid_ticho-ve-tme-Jm6-504168.png 4 261 62

Černá zima série

< 4. díl

Čtvrtý, závěrečný díl napínavé bestsellerové série Černá zima. Studený a drsný svět kolem Clare a Dorrana se stále mění. Každý další den ho stále více a více pokřivuje a posouvá ty, kteří přežili, blíže k vyhynutí. Tentokrát v něm však poprvé svitla naděje. Clare a Dorran se rozhodli vrátit domů do Winterbourne Hall. Bude to náročná, ale životně důležitá cesta. Lidstvo potřebuje více bezpečných útočišť – oblastí, kde si jejich obyvatelé dokážou vypěstovat vlastní potraviny, aniž by na sebe přitahovali pozornost Vyzáblých – a staré rodinné sídlo uprostřed hlubokých lesů k tomu nabízí ideální příležitost. Jejich bývalý domov už ale není oním útočištěm, k němž se upínali. Stala se z něj nebezpečná past, kterou někdo pečlivě nachystal právě jim, a nyní už jen číhá, až se do ní chytnou. Až si Clare a Dorran uvědomí, jak nebezpečným se Winterbourne stal, dávno už může být pozdě. Boj o přežití pokračuje.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Silence in the Shadows , 2020


více info...

Přidat komentář

Lucciella_L
28.04.2024

Clare s Dorranem se vrací zpět "domů". Cesta je s obavami, v jakém stavu najdou rodinné sídlo. Jenže tam je čeká překvapení - zahrada je udržovaná a celou dobu se o ni někdo staral.

Jenže domov vždy nemusí být symbolem bezpečí. Následuje nejen rozhodují boj o dům s matkou, setkání s Beth, ale také rozhodující okamžik, kdy se spustí kód na aktivaci likvidace Vyzáblých.

Musím říct, že tento poslední díl byl super. Strašně se mi líbil konec. Nemám ráda happyendy, ale tady to bylo tak nějak.... kouzelné. Líbí se mi myšlenka restartu společnosti.

Za mě tedy skvělá série a Darcy nezklamala!

TerkinKnižnySve
27.04.2024 5 z 5

Darcy Coates - Ticho ve tmě


Počet strán: 344
Vydavateľstvo: #fobos
Žáner: #horor

Perfektne zakončenie celej serie.

Jeden boj za druhým, ziskavanie surovín, či vykupenie vlastneho života.

Táto časť bola opäť na zblazenie, bezradnost, smola, obrovská podpora a ten konečný boj o vlastné uzemie.

Jednoducho úžasná jazda!

Určite celú seriu odporúčam a ďakujem dievcatam v #spolocnecitanie za cele 4 týždne, bolo to úžasné!
Jana Sterankova
Lucie Reková Vlčková
Jana Šamšová
Mária Kuchárová Suchárová
Jana Pumprdlik Zouharová
Lucia Tomková
Veronika Tencerová
Lucie Dušková
Evženie Pavelová
Vlasta Śtěpánková
Nika Strumienská
Júlia Júlia

Kniha č. 104/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #darcycoates #tichovetme

Obsah:

#horor #napätie

Čtvrtý, závěrečný díl napínavé bestsellerové série Černá zima.
Studený a drsný svět kolem Clare a Dorrana se stále mění. Každý další den ho stále více a více pokřivuje a posouvá ty, kteří přežili, blíže k vyhynutí. Tentokrát v něm však poprvé svitla naděje. Clare a Dorran se rozhodli vrátit domů do Winterbourne Hall. Bude to náročná, ale životně důležitá cesta. Lidstvo potřebuje více bezpečných útočišť - oblastí, kde si jejich obyvatelé dokážou vypěstovat vlastní potraviny, aniž by na sebe přitahovali pozornost Vyzáblých - a staré rodinné sídlo uprostřed hlubokých lesů k tomu nabízí ideální příležitost.
Jejich bývalý domov už ale není oním útočištěm, k němž se upínali. Stala se z něj nebezpečná past, kterou někdo pečlivě nachystal právě jim, a nyní už jen číhá, až se do ní chytnou. Až si Clare a Dorran uvědomí, jak nebezpečným se Winterbourne stal, dávno už může být pozdě. Boj o přežití pokračuje


petrulka
17.04.2024 5 z 5

To nejlepší na konec. Celá série je velmi čtivá, taková na pohodu, dvakrát náročná literatura to tedy není. Ovšem od posledního dílu je celkem problém se odtrhnout, fakt to frčí, konečné řešení situace je celkem elegantní.

senoritar
18.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Hodnotím sérii jako celek. Jsem opravdu nadšená a myslím, že se zařadí mezi moje nejoblíbenější. Nejvíce se mi líbil první díl (ten postupný úvod příběhu a seznamování Clare a Dorrana) a tento, kdy se vše uzavřelo. V některých komentářích byl zmíněn platonický vztah postav, musím říct, že já jsem ho tímto způsobem nevnímala. Brala jsem to tak, že se intimity dějí, jen se o nich přímo nepíše, protože Clare a Dorran jsou spřízněné duše. Konečné rozuzlení v novém světě se mi líbilo a dává i prostor pro fantazii, jakým způsobem by se posléze vývoj lidstva mohl posunout, když už jsme některé technologie objevili, mohli bychom to provést znovu. Doporučuji.

Evkaha
14.03.2024 4 z 5

Sérii jako celku přidám jednu hvězdu, nakonec nebyla tak špatná, ale nedivím se těm, kteří to zabalili v polovině prvního dílu nebo dokonce i na konci.
Poslední díl už moc nepřekvapil a je fajn, že skončil tak jak skončil ;-)

Deia
25.01.2024 3 z 5

Do záverečnej časti som nešla s veľkými očakávaniami. Približne som vedela, čo mám očakávať a to som aj dostala. A sériu som chcela dočítať hlavne preto, aby som vedela, ako to celé dopadne, čo sa stane s ľudstvom. Clare a Dorran mi už dlhšiu dobu nie sú úplne sympatickí, špeciálne Clare s tými jej divnými myšlienkovými pochodmi a tak mi ich osud bol viac-menej ukradnutý. Navyše aj keď sa im podarilo (asi zázrakom) tak dlho prežiť, tak oveľa rozumnejší neboli. Mnohé situácie boli predvídateľné, niektoré veci opäť nedávali zmysel. Ale mne sa táto autorka (a aj táto séria) aj tak číta dobre, pre mňa je to také oddychové čítanie, celkom napínavé, od ktorého veľa neočakávam. Aj keď pri tejto sérii sa mohla autorka možno pustiť trochu inou cestou - mňa by napríklad viac zaujímalo prežívanie v nejakom väčšom útočišti ako sústredenie sa iba na Clare a Dorrana. So záverom som celkom spokojná, aj keď by som ho uvítala dlhší, ale aspoň že je všetko ako tak uzavreté.

Peťula91
21.01.2024 4 z 5

Velice hezky zakončená série. :-)
Ale myslím si, že si teď od zombíků dám na dlouhý čas pauzu. :-D

čef
12.11.2023 4 z 5

Poslední díl této série, která staví na hororově – dobrodružných scénách ve světě, kde neplatí žádné zákony, pouze zákon o zachování života. Hrdinové opět prožijí spoustu bitev s pozměněnými, většinou hrůzně deformovanými „lidmi“. Scény jsou už v tomto závěrečném dílu skoro monotónní, pořád to stejné dokola, nepřekvapivé a tak jsem se těšil na konec. Dočkal jsem se.

escapelle
04.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Závěrečný díl jsem otvírala s poměrně velkými předsudky. Předchozí díl už pro mě byl zdlouhavý, nudný. Často jsem se musela do čtení nutit. Už toho bylo moc. Ale nevědět jak to dopadne? Neexistuje!
A přišlo velké překvapení. Kapitoly ubíhaly svižným tempem, zajímavé zápletky. Bavilo mě to moc.
Závěrečný souboj jeden ku stovkám beze zbraní už na mě byl teda zu viel, Ale jo! Bylo to fajn. Bylo to fajn i s tím happy endem jak z červené knihovny.

Dandulka
22.10.2023 5 z 5

Poslední díl byl svižný a moc dobře se mi četl. Příběh byl plný nečekaných zvratů,a jak se říká konec dobrý, všechno dobré.

saryk93
14.10.2023 5 z 5

Tak jak jsem ze začátku této série byla skeptická a trochu nechápala, proč mi ji babička pořád tak doporučovala, konec jsem zhltla vyloženě jedním dechem. Maximálně napínavý díl, je pravda, jak už tu bylo psáno, že provedení celé série bylo o dost slabší než samotný nápad, ale přesto hodnotím plným počtem, protože mě to opravdu bavilo. Oblíbila jsem si i hlavní postavy a neuvěřitelně romantický vztah mezi nimi. (kolik takových Dorranů se po zemi asi schovává..?) Trochu mě mrzí, že jsem celou sérii už dočetla, ale myslím, že v nejlepším třeba přestat a čtyři díly byly přesně akorát.

Jarmila97
18.09.2023 5 z 5

tahle kniha mi přišla o dost lepší než dva předchozí díly. Líbí se mi jaké bylo konečně rozuzlení celého toho příběhu. Hlavně se mi líbí pojetí toho ticha. u posledních 200 stran už jsem nemohla přestat ani číst protože jsem jenom čekal a prostě jak to skončí posledních pár stran bylo tak hrozně napínavý že se od toho nedalo ani odtrhnout a musím říct že to pro mě bylo velký překvapení ten konec

petra1773
17.09.2023 1 z 5

(SPOILER) No, jsem ráda, že už je téhle série konec. Nápad na knihu parádní, provedení hrozné. Jak jsem již psala u předchozích dílů, neskutečně mi lezla na nervy romantická linka hlavních postav. A ta jejich naivita byla taky místy zarážející. Napr. to si ty dva skutečně mysleli, že jejich sídlo zůstane přesně tak jak ho nechali a ještě jim záhadně poroste zahrada? Nebo Clare i po tom všem, co zažila se bez jakýkoliv zábran a podezření rozhodne vypít jakýsi bylinkovy čaj od báby, která si říká matka Žvýkačka? A konec vlastně taky ničím nepřekvapil :D i když jsem teda opravdu nečekala, že Beth vrátí do hry a ještě je schopna plnohodnotne fungovat... Prostě happy end jak se patří :D tato série mi jednou stačila.

Didi15
04.09.2023 5 z 5

Pěkné a čtivé zakončení této série.

zuzankac
18.08.2023 5 z 5

Upřímně, já se u knih Darcy Coates nebojím. Což bych možná měla, když jsou to horory, bála jsem se například u Šepotu z lesa od Kateřiny Surmanové nebo u knih Stephena Kinga, tady vůbec. Plný počet ovšem dávám proto, že mám z Darcyiných knížek hrozně pěkný pocit. Takový útulný, jako bych četla knížku pro děti, ale zároveň je to zábavné a čtivé. Nejvíc se mi líbila Kořist, i tuhle sérii jsem ale zhltla a moc ráda:) Konec byl dojemný.

barbora6886
17.07.2023 5 z 5

Jako vždy super! Tahle série se mi velice líbila! Kéž bychom se dočkali filmového zpracování, Dorrana by mohl hrát Henry Cavill. :D

veronika4001
08.07.2023 5 z 5

Konečně jsem se mohla oddávat čtvrtému závěrečnému dílu. Akce pokračuje. S metamorfózou Vyzáblých se mi spojila jedna z hlavních hrdinek filmu Ve spárech ďábla, která vlivem posedlosti ďáblem dokázala měnit své tělo, aby se dostala všude. Trochu se mi zdá, že se Clare po tom všem, co prožila, někdy chová neuváženě. Pít čaj a vzít si pečené od neznámých "lidí"? V tomto díle se mi Clare, vyjma její zranitelností ve Winterbournu, zdá slabší. Připadá mi, že jinak starostlivý Dorran ji musí neustále hlídat jakoby zapomínala, že Vyzáblí mohou být skutečně všude (např. u Owenova auta). Zřejmě si autorka mezi třetím a čtvrtým dílem udělala delší pauzu a na starou Clare trochu pozapomněla.
Byla jsem zvědavá na Hex. I tady ve West Hope se setkáváme se zrádcem.
Jsou Vyzáblí stále inteligentnější, a proto se zde setkáváme s tím, že jsou schopni jednat na příkaz? Pokud jsou schopni jednat na něčí rozkaz, znamená to, že se nikdy nevzdají.
Nechápala jsem Dorranovo několikanásobné chození na zahrádku, když měli plno zásob, které by jim vydržely ještě týden a přitom jen tři dny do aktivace kódu, poupraveno necelý jeden den do západu slunce. Proč? I kdyby se doba aktivace prodloužila, nevěřím, že by si ti dva neporadili. Celé tři díly vždy přesvědčivě nacházeli řešení. I teď v temných chodbách, tunelech, celém podzemí a na zahrádce celého Winterbournu.
Stránky lítaly jen co je pravda. Nestačila jsem je při četbě počítat. Tak čtivé to bylo.
PS: Zvykla jsem si na Clare, Dorrana a Vyzáblé tak moc, že se mi po nich a jejich věčných eskapádách bude stýskat. Čím ty dva s Vyzáblými nahradím?

Princezna22
29.06.2023 3 z 5

No já vám nevím. Tento díl byl příšerně natažený, podle mě až moc.. Celý ten dej by se mohl krásně vejít do 2 knih a ne na 4... Jako asi ano dalo se to, četlo se to skvěle. A videt tohle na plátně tak se vyloženě po... A vyzable to bych asi už neusnula.. Za mě zbytečně natáhle.. Tento díl hodnotím 3 jak jinak... Nápad to byl, ale tady mě opravdu bavila jen část knížky, která tvořila max 20 stránek zbytek ne... Bohužel...

Veronika_mad
12.06.2023 5 z 5

Super završení série :) V tomto díle bylo asi nejméně akce z těch všech dílů, ale vůbec mi to nevadilo. Celá série byla super, akorát jsem se občas přistihla, že přeskakuji některé odstavce (hlavně ty o pocitech Clare). Ale i tak dávám 5 hvězd.

SilvieSisinka
11.06.2023 5 z 5

Clare a Dorran se vrací do sídla Winterbourne Hall.Jejich starý domov s rozkvetlou zahradou se zdá být nejlepší možnosti k přežití.

Sídlo se ale stalo pastí, pečlivě vytvořenou právě pro ně,čekající na jejich návrat.
A jak to dopadne si musíte přečíst