Čajovna u malajského medvěda

Čajovna u malajského medvěda https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26625/cajovna-u-malajskeho-medveda-26625.jpg 4 65 15

Sigfridova čajovna je čajovnou jen na oko, ve skutečnosti jde o psycho-animickou poradnu, ve které zkušený barman, malajský medvěd, pomáhá s problémy svým přátelům: zkrachovalým superhrdinům, Gorgonám a Sparťanům, nebo jen chlapíkům, co se nedokážou vyrovnat s rozchodem se svou holkou.

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Sýpka
Originální název:

La Tetería del Oso Malayo , 2009


více info...

Přidat komentář

RaptoR
21.12.2023 5 z 5

Čajovna u malajského medvěda je opravdu místem, kde bych se rád zastavil na šálek výborného čaje. Není to zbytečně natahované, je to vtipné, zvídavé i dojemné. Příběhy, jejichž leitmotivem je právě Sigfried a jeho čajovna, nám ukazují celé spektrum lidských ( a zvířecích) emocí. Pět hvězd jak vyšitejch!

Kate18
06.03.2023 5 z 5

Vcelku noir a psychologický příběh. So čajovny u medvěda chodí spousta rozdílných tvorů a každý má své problémy


Norri
24.04.2022 5 z 5

K Davidu Rubínovi jsem si hledal cestu poměrně dlouho a složitě. Teď už vím proč. Měl jsem začít jeho Čajovnou. Ač je to komiks černobílý, přičemž Rubín je známý sytými barvami, tak to má jeho typickou kresbu. A právě v této knize velmi snadno objevíte její krásu. Ale tahle kniha není to jenom o kresbě. Právě naopak, je hlavně o příbězích a emocích. Tam kde Lemire postupně buduje celý svět a celou jeho atmosféru, aby vás tím vším ve výsledku zavalil, tam Rubín bez skrupulí útočí rovnou na solar a vymáčkne z vás slzu už na desáté stránce. Ano, ty příběhy jsou docela naivní, ale na konci každé krátké povídky zamáčknete slzu a s chutí se pustíte do další. Na konci knihy jsem měl chuť se zvednout, obléci se a vyrazit za Sigfridem do jeho čajovny na nějaký dobrý čaj a kávový likér.

Lenka.Vílka
11.12.2019 5 z 5

"Superhero - Falling In Reverse"

Možná kdybych před tímhle četla jinou knihu, než jsem četla, neodcházela bych s takovou depresí. Podle anotace jsem čekala, že půjde o náročnou četbu. Navíc jsem se na ní těšila o to víc, protože než jsem sehnala ke koupi...

Jenže tahle kniha je silná kvůli postavám. Poslední dobou mám tohle raději. Příběhy soustředící se na postavy, jejichž charaktery posouvají děj, místo děje, který posouvá charaktery. Znáte to. Ty momenty, které někomu mohou právě případat nepodstatné, vata nebo nuda. V tom si libuju. A že tady byly postavy!

Takovej Breakfast Club "divnejch lidí". (Sorry, Temnej rytíři, nejsi nejlepší film, kterej jsem kdy viděla, jsi druhej, ups.) Co je dál, když je superhdina "v důchodu"? Nebo když udělá něco, co by jako "tyhle lidi" neměli, protože přestože jsou jiní, jsou stejní jako my ostatní. Chybují stejně. Nejsou navždy mladí a nikdy nezranitelní. Co se děje potom? Nejsme přece hrdinové 24/7 jenom proto, že jsme hrdinové nebo máme něco, co ostatní ne! Každá schopnost není výhra.

Moc knih s černobílou kresbou jsem ještě nečetla, ale musím uznat, že tomu propadám stále víc a víc. Kreslíř se musí soustředit na jiné věci než na barvičkový spektakulární spektákl. Nakreslit něco jenom černobíle je umění. Nic v tom neschováte. Nic!

Knišíl
07.08.2019 4 z 5

Výtvarné ztvárnění, příběhy a postavy tohoto komiksu mě zaujaly, škoda jenom, že to tak rychle uteklo, jak pára od chladnoucího čaje. Právě takhle si představuji komiks pro dospělé.

hayalet
26.03.2019 3 z 5

Bavila mě vizuální stránka knížky. I ta čajovna byla uvěřitelná. Jen mi asi uniklo, komu a jak pan barman pomáhal. Ano, jeho čajovna slouží jako pomyslná zastávka nebo i jen přestupní stanice, kde hrdinové poodkryjí své problémy a trápení. Vypovídají se a příběh pak dál pokračuje už mimo čajovnu. Kniha se četla dobře, podle počtu stránek může jít o takovou jednohubku k odpolednímu čaji.

MCGinger
11.08.2018 5 z 5

Smutné příběhy s pozitivním nábojem, Sigfrido umí zahřát u srdíčka a David Rubín toumí hezky nakreslit. Doporučuji.

Tozbee
15.03.2017 3 z 5

Neotřelý námět. Smutné příběhy prodchnuté surovostí i vlídností. Kresba mi připadala místy nepřehledná (barva by byla určitě lepší). Poslední příběh vytáhl mé hodnocení o hvězdu výš. Bohužel zcela opačný efekt měla otravná předmluva, která hned dvakrát zbožšťuje autora.

Mikik
22.01.2017 4 z 5

Krásný příběh o dobráckém medvědovi, který se svým zákazníkům snaží vždycky poradit. Příběhy jsou často smutné, a přesto v sobě nesou náznak naděje a spoustu lásky.

Theplaky
15.08.2016 4 z 5

Krásné a zároveň smutné příběhy ze života "obyčejných lidí." Sigfrid je dokonale vyrovnaný a inteligentní medvěd kterého si hned každý oblíbí a pro jeho radu by si jednou za život přišel určitě každý. Příjemná kresba doplněná duchaplným textem k zamyšlení.

evickakyticka
29.11.2015 3 z 5

Netuctový komiks kterým lehce proplujete.Líbila se mi kresba i jednotlivé příběhy.

Gahanka
20.10.2013 5 z 5

Výborné. Atmosféra z knížky sálá, ale né příliš nuceně, prostě jen tak vás ty plameny olizují. Přečteno jedním dechem. Nějak nemám Sigfrida dost :)

Kapis
16.07.2013 4 z 5

Citlivá záležitost s kresbou, která mi úplně nesedla, ale v té záplavě mainstremové kresby, která se na nás momentálně valí je...jak velká výrazná sýpka nad emočním větrem zmítaným pšeničným polem;) Láska k superhrdinům a životní příběhy jsou namíchány mistrovskou rukou, komiks dokáže rozhýbat i stojaté vody, pokud by to bylo v barvě, rád zaplatím i o 2 kila víc. Rozhodně stojí za přečtení.

Ikkju
15.10.2012 4 z 5

Pro mě mnohem zajímavější než další "picí" kniha Callahanův přesčasový bar. Ale přiznám se, že jsem si asi podle pochvalných reakcí představoval, že to bude jemnější... Zápletky jsou dobré, ale zdálo se mi, že zbytečně vyhrocené...

Eneo
02.08.2012 4 z 5

Prostě a jednoduše kouzelné...

Autorovy další knížky

David Rubín
španělská, 1977
2009  85%Čajovna u malajského medvěda
2018  85%Zvrat

Kniha Čajovna u malajského medvěda je v

Přečtených82x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce26x
Chystám se číst19x
Chci si koupit2x