Knišíl profil

☰ menu
Knišíl

Jan Vokřál

1994 · muž · Kraj Vysočina · statistiky

Aktivní: 19.04.2024 15:37 (poprvé 03.11.2011)
Body:1 537
Palce za komentáře: 3 343 · 3 873 ostatním
Hodnocení v bazaru: 63/0

Nové knihy v seznamech

Věda kříže
Věda kříže
Edith Stein
YOUCAT - Katechismus katolické církve pro mladé
YOUCAT - Katechismus katoli...
kolektiv autorů
Loupežníci
Loupežníci
Friedrich Schiller
Popelka Nazaretská
Popelka Nazaretská
Václav Renč

Kdo jsem

Pracovně jsem knihovník a trochu ajťák, kterého zajímá web, digitalizace a jak nás příběhy mohou učit.
V osobním životě rád vypiji šálek dobré překapávané kávy, shodím pár kilo při fotbale a přečtu zajímavou knihu.
Na Databázi knih jsem už nějaký ten pátek a rád se dívám na svůj čtenářský vývoj, je to pro mě takový sdílený čtenářský deník.
Ale abych nezůstával jen u sebe, rád si přečtu i názory jiných čtenářů na knihu, kterou jsem četl, nebo se chystám číst. Rád ocením i nelítostnou kritiku, pokud má hlavu a patu.

O HODNOCENÍ
Knihy hodnotím téměř vždy po jejich dočtení, často pod bezprostředním dojmem, avšak vymínil jsem si zásadu, že hodnocení měnit časem již nebudu, jen v případě, že se ke knize vrátím a přečtu si ji znovu. Také mi připadá zajímavé, jakým čtenářem jsem byl např. 5 let zpátky. Jak jsem v minulosti přistupoval k různým knihám a často velmi naivně. Právě i díky tomu, že se můžu dívat na svůj čtenářský kritický růst, nehodlám násilně měnit hodnocení a své minulé názory, i když dnes je často již nemusím zastávat a některé knihy bych hodnotil jako balast, naopak jiné jsem trestuhodně podcenil.

Můžete také navštívit moji webovou stránku https://janvokral.cz/, kde najdeme informace především o mém studiu, ale také knižní recenze a různé knižní seznamy.