BZRK

BZRK https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144658/bzrk-144658.jpg 4 75 18

BZRK série

1. díl >

Nano. Svět uvnitř lidského těla, svět v mase, svět mezi nervovými zakončeními. A v něm se odehrává bitva mezi těmi, kdo chtějí ovládnout lidskou mysl, a těmi, kdo jim v tom chtějí zabránit. Mezi nimi jsou i Noah a Sadie, jejichž blízké zničil boj o moc, který vedou bratři Armstrongovi, podivná Dvojčata, která touží ovládnout svět a vytvořit utopickou společnost bez konfliktů a válek, bez hladu a strádání. Jenže jak vést válku v nanosvětě, kde stačí šikovně předrátovat pár nervových spojení a z člověka je rázem jen loutka? Strhující thriller, který balancuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím.... celý text

Romány Sci-fi
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

BZRK , 2011


více info...

Přidat komentář

denoush
25.02.2023 4 z 5

Další sci-fi trochu jinak a divím se, že lidé jsou ještě schopní přicházet s něčím novým. Nebo alespoň pro mě byl tento nápad něco naprosto nového a velice se mi líbil. Knížka je hezky psaná a napínavá. Zápletka zajímavá a ze začátku jsem byl dost na pochybách komu fandit.

Kacennnka
04.11.2019 5 z 5

BZRK je bláznivá kniha. Opravdu jsem nic šílenějšího a zamotanějšího nikdy nečetla. Ale je to skvělá zkušenost. Od začátku do konce jsem byla napnutá jako struna a čekala jsem, co se nakonec semele. Hluchá místa tam snad ani nebyla a jestli ano, nijak mě to nerušilo. Je to nepředvídatelné, dramatické a chtě nechtě i zatraceně reálné. Upřímně jsem během čtení byla tak nesvá z té představy, že by se mi v mozku mohly prohánět nějací malinkatí broučci a dělat mi tam bordel.


Stanas513
22.10.2019 5 z 5

Dobrý! Už se těším na pokračování, mám to doma. Sci-fi jsem četla hlavně jako holka, potom už méně, ale občas se k tomu ještě vrátím a ejhle, bylo to fajn! Trochu mi to připomnělo film Matrix nebo Vnitřní vesmír.

druzickaster
28.04.2019 5 z 5

Přiznám se, že podle názvu bych si knihu určitě nevybral. Rozhodlo, že bude končit licence na zapůjčení ebooku v knihovně, podíval jsem se o čem ten s prominutím "bláznivý" název může být, a...zaujalo, a...nelituji. Je to takový napínavý příbeh šmrcnutý Matrixem a ne nereálný a o to víc děsivý. Trošičku mi vadí, že se autor hned z kraje sám staví na jednu stranu, mohl být alespoň v prvním díle nautrální, ale co už. Nenudil jsme se od začátku až do konce, a poslední čtvrtina knihy má takový drajv a spád že jsem najednou otočil a cože? Poslendí strana? Naštěstí mám navazující díl, takže to nebyla taková tragedie. Mně osobně kniha velmi bavila a teším se na další díl, ehm kecám jsem už v půlce a nějak nebyl čas napsat komentář...

Edit: a je to opravdu tak nereálné? Na tohle jsem narazil po přečtení knihy....Nejmenší "sněhulák" na zemi ...2.7 mikronu vysoky
https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/58420185_1205428996305494_2438607706827784192_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_ht=scontent.fprg2-1.fna&oh=3c40d590c4543a66e820f7d033f0622b&oe=5D324046

Denaille
23.11.2017 5 z 5

Jen největší tyran napíše knihu tak, aby se ta nejnapínavější část knihy ocitla na předposlední stránce. A s tou poslední stranou vás jenom uklidní, že bude pokračování.

BeyondHorizon
03.09.2017 1 z 5

Na knihu jsem narazila v knihovně a dlouho na mě tak koukala, až jsem ji nakonec popadla. Z námětu mohl vzniknout opravdu zajímavý sci-fi thriller, ale autor to úplně zpackal. Knihu jsem ani nedočetla. Nevím, jestli to bylo z nudy, nebo z chaotického vyprávění. Zklamání.

Mozkovna
05.09.2016 5 z 5

No... Tak furt nějak nevím, co si o tom myslet.
Bylo to celé trochu nad moje chápání a malililililinko jsem se občas ztrácela, jak autor neustále střídal úhly pohledu. Ale konec byl fakt skvělej, hltala jsem to a moc jsem nevěděla, které straně fandit. Postavy Keatse a Plathové se mi líbily, stejně tak Vincent a Nižinskij. Broučák mě celou knížku lehce štval, ale tak i záporácí musí mít občas navrch.
Za mě teda se smíšenými pocity 5*. Každý by si o tom měl udělat vlastní obrázek.
P.S.: U dvojčat Armstrongových jsem opravdu litovala, že mám tak dobrou představivost. Měla jsem nahnáno i jen z představy, jak „ta věc“ musí vypadat.

NicaCola
19.07.2016 4 z 5

Chci se podívat tam dolů. Do tebe. Do masa.

kniznistranky
10.12.2015 2 z 5

Kniha mě svým námětem hodně zaujala, ale když jsem se do ní pak začetla, bylo to nakonec trochu zklamání. Je to spíše pro mladší čtenáře, řekla bych tak 14 - 15 let. Dokonce jsem jí ani nedočetla (chybělo mi asi tak +- 80 stran) a vrátila zpět do knihovny s tím, že si na vánoce půjčím kvalitnější typy knih.

trudoš
21.10.2015 3 z 5

Slušný sci-fi thriller pro mládež, tedy alespoň po stránce akce. Od první kapitoly nasazuje Michael Grant velmi jednoduchým způsobem svižné tempo, které mu vydrží až do konce. To okořeňuje nápaditým pojetím ovládání nanobotů a biotů, z nichž každý má jiného lidského zástupce - jedni bojují za svobodnou vůli, druhý ji chtějí zotročit. Přitom se autor nijak neštítí násilností až nechutností (vyhřezlý kus mozku v kelímku od piva a podobně), takže jste-li duše citlivá, asi si budete chtít sem tam drobet uplivnout.
Ovšem všechny ty nápady a akční scény občas postrádají vnitřní logiku. Díky tomu příběh trochu drhne - kromě toho, že mi není úplně jasné, proč obě agentury najímají teenagery na ovládání mikroskopických bytůstek, skřípe i nesmyslné utajení uvnitř utajení, nemluvě o smyslu rolí obou hlavních hrdinů. A pak je tu závěr, který sice předvádí dechberoucí monstrparádu, ale soupeřící skupiny při něm vypadají, jako ti největší amatéři pod sluncem.

Mishak
24.09.2015 5 z 5

TAK TOHLE TEDA BYLA JÍÍÍÍZDA!!!!! - MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY, OMLOUVÁM SE ZA NĚ...

No, když jsem knihu otevírala na první stránky, čekala jsem více poblázněných lidí povídajících si se svými částmi těla. Ale kniha pro mě byla... neokoukaná! Naprosto skvělá! Plná akce! Zvratů! Všeho!
Téma je prostě originální. Nechápu, jak autor dokázal vymyslet pohyb v nano světě, zapojit do toho makro svět a ještě nanoboty, bioty, atd. Pro mě je to nepředstavitelný úkol. Dalo mi práci si vše představit a v knize se z počátku zorientovat. Oblíbila jsem si Stoneho - umřel. Jeho otec byl taky sympaťák - umřel. Bála jsem se oblíbit si Noaha a nebo Sadie. Každopádně jsem jim podlehla a Ofélii také. Z Vincenta jsem byla zpočátku dosti rozpačitá, ale nakonec jsem neměla daleko od slz v závěru knihy, který ani závěrem nebyl! Potřebuju okamžitě další díl a to co nejdříve.
Knize dávám také velké plus za vstupní testy pro Noaha a úžasně propracované myšlení a charakterů hlavních postav. A musím říct, že na začátečníky si Noah se Sadie vůbec nevedli špatně ;). Každopádně jsem neskutečně napjatá, jak tohle skončí a musím říct, že pro mě je pan Grant génius! Ostatně důkazem je jeho kniha!

Nemůžu jinak, než udělit 5 hvězdiček a přestat si kousat nehty nervozitou, jak tohle všechno sakra dopadne!

Attia
14.10.2014 4 z 5

Tahle kniha mě bezpochyby nadchla! Nechybělo jí nic, co by měla dobrá kniha mít. Napětí, nejistota, zvraty, akčnost, nepředvídatelnost i trocha romantiky. Když se pozastavím právě nad tou špetkou romantiky, vztah, který mezi sebou navazovaly dvě hlavní postavy mi přišel nenásilný a docela uvěřitelný. Už od první kapitoly se tam něco dělo a vydrželo to celou dobu. Téma je opravdu zajímavé a taky dobře zpracované. Anotace slibovala šílený a strhující thriller a svému slibu dostála. Neřekla bych, že to bylo přímo šílené, ale pološílené určitě. Ta snůška podivných napůl šílených lidí - vážně skvělé postavy. Kniha mě uhranula, četla jsem téměř na jeden zátah. Především musím poukázat na originalitu. Ta knize hodně přidává. Myslím, že kniha mě bavila právě kvůli své neotřelosti, nic podobného jsem ještě nečetla. Hlavně mě bavily pasáže, kde se střídala realita s nanem. Samozřejmě, k dokonalosti tomu něco chybělo, ale myslím, že jako napínavá oddychovka, ve které nemusíte hledat žádné hlubší poselství, to je dobrá volba. S varováním, že to není úplně vhodná kniha pro lidi slabší povahy dávám 85%

Ence
09.10.2014

Doporučuju teenagerům.
Pro dvacátníky to už moc nejni.

P.S. Autor bude fakt zajímavej týpek.

FreckledCathy
16.02.2014 3 z 5

Noo, tak já teda nevím...jako je to originální, to v každém případě, ale můžu jen doufat, že druhý díl, který na mě čeká na poličce, bude lepší. Zatím mě moc nechytly popisy a zápasy v masu, tak uvidíme, co bude dál.

Posli
26.01.2014 2 z 5

Knihu jsem začala číst s poněkud velký očekáváním. Anotace zněla dobře a samotný nápad mě zaujal. To už se ale nedá říct o příběhu samotném. Občas jsem se i přemáhala, abych četla dál a dostala se na konec knihy. Příběh mě prostě a jednoduše nebavil a na knize oceňuji pouze originalitu.

Bee
11.10.2013 4 z 5

Začátek knihy mě vyloženě nadchl, ale jak jsem postupovala, nadšení ubývalo, protože jsem se nedokázala orientovat v ději. Chytla jsem se až někde na sedmdesáté straně a pak mě to teprve začalo bavit. Z postav rozhodně musím zmínit Sadie, ač mi přijde, že měla mnohem větší potenciál - aspoň tedy na začátku knihy, ale potom byla míň výrazná. Kniha má zvláštní atmosféru, která mě bavila, stejně tak jako hlavní zápletka a nejvíc se mi líbil závěr, i když konec zůstal otevřený. Rozhodně dávám plus za originalitu.

KateCullen
08.07.2013 4 z 5

Zajímavá kniha, která se dívá na člověka úplně z jiného úhlu. Po přečtení jsem měla tak zvláštní pocit, že po mně pořád něco leze. Možná bychom se mohli těšit na další díl, pokud nebyl záměrně nechán otevřený konec.

EttelëaDragons
12.05.2013 4 z 5

Bzrk je velice podivnou, zvláštní, ale zajímavou knihou, která do žánru young adult vnáší zase něco nového, originálního, neotřelého. Řekla bych, že číst tuhle knížku je jako šílená jízda na horské dráze. Příběh je plný akce a nečekaných zvratů, zároveň je naprosto nepředvídatelný a mnohdy šokující. Je to čtivo pro trošku silnější povahy, protože krutých a mnohdy až nechutných scén je tady opravdu požehnaně. Ne každému se tahle knížka zalíbí, já ale po druhém dílu určitě sáhnu, kromě jiného také kvůli velmi otevřenému konci.

Autorovy další knížky

Michael Grant
americká, 1954
2013  77%BZRK
2013  89%BZRK Reloaded
2013  69%Výzva
2013  67%Past
2014  60%Kľúč