Bylinková terapie

Bylinková terapie https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457539/bmid_bylinkova-terapie-x5r-457539.jpg 5 21 6

Bylinkový rok v knize začíná netradičně na podzim, v období zklidnění a „návratu ke kořenům“ obrazně i doslova – léčivá síla bylin je v tomhle období koncentrovaná do kořenů rostlin. V knize se dovíte nejenom jak využít různé části rostlin (i ty méně používané, jako jsou kůra, pupeny nebo míza), ale i to, jak je důležité poznat a respektovat přírodní cykly. Najdete v ní recepty a návody na léčivé bylinné produkty: odvary, nálevy, maceráty, prášky, šťávy, sirupy, likéry, tinktury, masti a mnoho dalších – ale i rady, jak z bylin uvařit jídlo pro rodinu nebo si připravit zkrášlující prostředky. U každé z bylin zjistíte nejenom to, jak může být prospěšná ženám, mužům a dětem, ale dokonce i domácím mazlíčkům a to, jakou úlohu hrála v lidových tradicích a při různých magických rituálech našich předků. Autorka vlastní obchod s bylinkami, vede úspěšné víkendové i celoroční kurzy bylinkaření a provozuje bylinkovou dílnu. Všechny recepty (mnohdy zapomenuté a velmi originální) má vyzkoušené a ověřené.... celý text

Přidat komentář

Papírek
08.03.2024 5 z 5

Super. Plno informací a návody na přípravu.

Hipi
15.05.2022 5 z 5

Opravdu jedinečná kniha o bylinkách. Krásné ilustrace. Vyčerpávající informace o rostlinách plus spousta tipů na přípravu kosmetických a zdravotních přípravků. Koho zajímají bylinky, tomu moc doporučuji.


efka.saf
21.02.2022 5 z 5

Když jsem knihu brala do ruky, byla jsem přesvědčená, že Štědrý bylinářův rok od paní Švédové rozhodně netrumfne. To se knize opravdu v mých očích asi nepovedlo, nicméně řekla bych, že Bylinková terapie zmíněné knize nemálo konkuruje a dýchá na desky.
Kniha je zpracovaná úchvatně a narozdíl od Bylinářova roku obsahuje mnohem větší množství bylin a plodin opět dělených podle ročních období. Je psána od srdce a je plná rad a doporučení. Některé recepty určitě využiju. Líbí se mi i vsuvky z dob dávno minulých a různé magické odbočky. Knihu mám ve svém nákupním seznamu a musím si ji co nejdřív pořídit. Nejlepší bude ji číst asi po aktuálních ročních obdobích a zaměřovat se na to, co právě roste, kvete či zraje. Bude nám skvělým průvodcem přírodou.
Velké poděkování patří autorce také za závěrečný seznam nemocí a zdravotních neduhů a k nim uvedený výčet vhodných bylin. Přesně něco takového jsem potřebovala.

TheMelorry
16.08.2021

Myslím, že kniha je ideální pro ty, kteří věří v sílu bylinek a přírody a nebojí se zkoušet všemožné recepty na očistu těla zvenku i zevnitř. Opravdu se mi líbí nenásilné propojení dnešních poznatků, síly bylinek a slovnaských tradic. Navíc ve spojení s nádhernou grafickou podobou. Myslím, že každé listování bude zážítek.

Katrinreading
16.04.2021 5 z 5

Když jsem si knihu četla, přála jsem si nebýt tak zbrklá, rozložit si její četbu do měsíců podle ročních období a řídit se podle bylinek. Nakonec jsem to sice neudělala a zhltla ji celou, nicméně se chystám ji otevírat pravidelně znovu a sžít se víc s přírodou kolem nás. Protože o tom ta kniha je.

Medvědářka
28.02.2021 5 z 5

Naučte se využívat léčivou sílu bylin.
Zrovna těchto nelehkých dnech, kdy je třeba spoléhat nejen na rady rádoby odborníků, se mnozí vrací k tomu základnímu, co je kolem nás - k přírodě. S tím nám může pomoci i tahle krásná kniha.
Bylinková Terapie je skvělým průvodcem na celý rok. Naučí vás využívat darů přírody od kořínků po květy a listy. Příroda je mocná čarodějka a tady se o její síle a magii píše moc hezky.
Kniha začíná netradičně podzimem a končí létem. Každé roční období zde popsané má svou specifickou barvu stránek a tak se v ní lehce orientujete. Nádherné kresby květin, ale i samotných bohyň jsou jen tou pomyslnou závěrečnou tečkou nad celým zpracováním téhle publikace.
Najdete zde spoustu skvělých rad k tomu, jak s rostlinami pracovat. Na co využít kteroukoliv část a ještě načerpat enegii, kterou je to celé prostoupené. Základní recpty na výluhy, odvary, všelijaké masti a syrupy a oleje jsou zde hezky popsány. Máme tu i seznam nemocí, kde jsou uvedené rostlinky a vy si je pak jen najdete v knize.
Upozorněny jsou i svátky, které jsou odpradávna spojena s ročními obdobími a které mají své magické schopnosti.
Prostě paráda po všech frontách. Leckterá moderní čarodějka bude jásat, pokud jí budem mít doma.