Bylinkář: Přírodní kouzla naší babičky

Bylinkář: Přírodní kouzla naší babičky https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426039/bmid_bylinkar-prirodni-kouzla-nasi-babic-cCH-426039.jpg 5 36 12

V domku u lesa žije babička Kytička. Zná každou bylinu, strom i keř a dobře ví, jak s jejich květy, plody či kořeny nejlépe naložit. Své vědomosti předává malým vnučkám, učí je poznávat přírodu kolem sebe a využít její plody v domácí lékárně. U toho se dozvědí něco ze starých tradic a tzv. „babských“ receptů. Za doprovodu krásných a detailních ilustrací se v této knize děti naučí, jak léčivé byliny správně rozpoznat, sbírat, sušit, lisovat do herbářů i jak z nich vyrábět masti nebo tinktury. Bohatě ilustrovaná kniha pro celou rodinu vznikla ve spolupráci s tvůrci časopisu Raketa.... celý text

Přidat komentář

kristyna.havlov
20.08.2022 5 z 5

Krásná kniha, která mě zaujala svým obalem. Rozhodně doporučuji všem, co se zajímají o bylinky (ať už děti nebo dospěláci) přečíst. Kniha je plná nádherných ilustrací pro lidské oko a spoustu zajímavých receptů z bylinek. Ne všechny jsem znala, něco jsem se přiučila a děkuji, že jsem měla možnost mít tuto knihu v ruce. Jinak kniha je kratoucka, přečetla jsem ji za jedno deštivé odpoledne. Doporučuji - 10/10.

Zelený.úval
30.06.2022 5 z 5

Kniha je naprosto úžasná. :-) Jsou tam nádherné ilustrace a milé příběhy o bylinkách, které jsou zároveň hodně užitečné. Taky oceňuju jednoduše popsanou přípravu různých přípravků z bylinek.


Aranel15
26.05.2022 5 z 5

Naprosto perfektní kniha, který v mé knihovničce rozhodně nemůže chybět :-)

efka.saf
03.03.2022 5 z 5

Ježíš to byla zase kraaaaaaasa :-D. Po přečtení dokonalé Bylinkové terapie jsem musela sáhnout i po této autorčině prvotině a mé srdéčko opět plesá nadšením. Bylinkář určený hlavně pro děti je udělaný tak nádherně, že nad ním srdce zjihne i nejednomu dospělému. Krásné ilustrace, milý a adekvátní text, spousta receptů, popisy rostlin a jejich částí a do toho v pozadí dojemný příběh o babičce Kytičce. Tohle dílo se tedy opravdu povedlo.

Hanina61
21.10.2021 5 z 5

Sice je to kniha pro děti,, ale i tak jsem si ji pořídila, společně s "Bylinkovou terapií" od stejné autorky, kterou asi budu číst celý rok, protože začíná podzimem a teď jsem začala (chystám se na pampeliškové kořeny), kdežto "Bylinkáře" jsem "zhltla" najednou, jinak to ani nejde, od toho krásného textu a ještě krásnějších ilustrací se nejde jen tak odtrhnout... a mám v úmyslu přečíst si ji, tentokrát pomalu, znovu... a znovu... Všechno ostatní o jedinečnosti této knížky je napsáno v komentářích pode mnou. Vřele doporučuji všem babkám bylinkářkám i dětem bylinkáříčkům...

broskev28
26.09.2021 5 z 5

Jsem dospělá, dlouhodobě se zajímám o kytky a o bylinky zvlášť, a přesto bych si knihu hnedle koupila, protože obsahuje zajímavé informace a postupy nejen pro děti. Navíc je moc pěkně sestavená, ilustracemi vybavená a graficky uspořádaná.
Chybí mi třeba popenec a sléz, které já často používám, ale to je jen moje osobní záležitost, každý to máme nastavené jinak. Takže určitě skvělý pomocník při celoročním sběru a zpracování bylinek. A pro děti, které mají podobně nasměrované rodiče nebo prarodiče, to bude nezapomenutelná praktická výuka, která se jim ve škole bude hodit.

Magdalena5
22.06.2021 5 z 5

Kniha se ke mně dostala v pravý čas slunovratu a nejbujnější přírody, jsem z ní přímo nadšená a přímo hltám kouzla našich babiček. Kolem mě se rozlévá vůně fermentovaného listí malin, jahod a ostružin. Hned po přečtení zkouším zapomenuté babské rady z knížky pro děti, jednoduchý popis a krásné ilustrace. Díky.

Šebestová3
19.04.2021 5 z 5

Nádherná kniha plná krásných ilustrací a zajímavých informací nejen pro děti. Člověk má po prolistování hned chuť vyběhnout někam na louku nebo na zahrádku. Moc povedené!!!!

Katrinreading
16.04.2021 5 z 5

Úchvatná kniha s ještě úchvatnějšími ilustracemi, která dává nahlédnout do vědomostí starých bylinkářek. Četli jsme ji celá rodina, mladí a starší a každý jsme si v ní našel to své.

Eviik
28.09.2020 5 z 5

Krásná kniha s pěknými ilustracemi, velice se povedla. Obsahuje základní vysvětlivky, nejběžnější byliny se kterými se setkáte a rady pro jejich zpracování. Doporučuji.

slamenka
29.07.2020 4 z 5

moc krásně dělaná, krásné obrázky, zajímavé recepty, opravdu pro děti :-)

annes
02.01.2020 5 z 5

Pěkné obrázky, jednoduché recepty a poučné povídání. Něco jsem si vypsala, ale asi mi to nedá a knihu pořídím pro děti :-)

Štítky knihy

bylinky příroda zdraví člověk a příroda bylinné léky

Autorovy další knížky

2019  97%Bylinkář: Přírodní kouzla naší babičky
2020  92%Bylinková terapie
2022  95%Tajemství staré zahrady