Šakal

Šakal https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474677/bmid_sakal-EIn-474677.jpg 4 130 26

Po nájezdech už nikdo neví, kde se nalézá neblaze proslulý vězeňský tábor glymery. Když Nyx čirou náhodou narazí na vodítko k tomu, kde je možná dosud vězněna její sestra, rozhodne se najít tajný podzemní labyrint. Vydá se na cestu pod zem a dozví se strašlivou pravdu – a setká se s mužem, který navždy všechno změní. Šakal je v táboře už tak dlouho, že si vůbec nepamatuje nic ze svobody, jakou kdysi znal. Uvězněn okolnostmi, které nemá pod kontrolou, pomůže Nyx, protože sám sobě pomoct nemůže. Potom co Nyx zjistí, co se stalo s její sestrou, stává se nutnost dostat ji zpátky ven pro oba smrtelně nebezpečnou misí. Spojeni vášní, které nemohou vzdorovat, vypracují společně plán útěku pro Nyx – i když jejich osudem bude věčné odloučení. A když je na pomoc povoláno Bratrstvo černé dýky a Rhage zjistí, že má neprávem vězněného nevlastního bratra, začne ničemný žalářník osnovat vraždu všech… dokonce i Bratrů.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Jackal , 2020


více info...

Přidat komentář

DorianaGrey
16.03.2024 4 z 5

Tak já si nemůžu pomoct, ale oproti Armentroutové jsou tady lechtivé scény vlastně docela decentní. Příběh je originální a poutavý. Když si vezmeme, kolikátá kniha autorky už to je, tak člověk musí jen obdivovat. Přijde mi, že tady je příběh na prvním místě, což je super. Ale volně se pohybující vězni mi, jako většině čtenářů, také smysl nedávají .

Katebe
05.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Autorku mám moc ráda. Bratrstvo černé dýky jsem přečetla všech 20 knih po sobě a problém to pro mne nebyl, protože příběhy byly chytlavé a parádně na sebe navazovaly. Nápad s vězenským táborem se mi moc líbil, ale už to není taková pecka jako původní BČD. Spojitost s bratry mi už přijde vsazená na sílu a zbytečná.
Šakal je sto let zavřený za něco, co neudělal a přestože by se mohl z vězení sám dostat, tak má důvod zůstávat.
Nyx je silná a bojovná žena, co po padesáti letech získá nápovědu, kde by mohla být uvězněna její sestra. Neváhá a vydá se ji hledat.
Vztah Šakala a Nyx nebyl překvapením, tak jako všichni hrdinové autorky se uvidí, zamilují na první dobrou, chvilku si to nepřiznávají a odolávají a pak hop šťastně až do smrti. Nicméně to mi nevadí. Člověk s tím tak nějak počítá, ale tentokrát mi chyběla větší promyšlenost děje. Proč když nebyl Šakal hlídaný (krom sčítání jednou za den) nehledal pomoc mimo vězení? Jak tak velká dlouhověká komunita upírů může zapomenout na obrovský objekt s 2,5tis. vězni (nájezdy byly jen před pár lety)? A jak můžou byť jen polovinu z nich přestěhovat za jeden den bez povšimnutí? Těch jak a proč bylo po víc a pokud nad tím člověk úplně nepřemýšlí, tak se to čte velmi dobře a rychle. Vlastně ani nevím, jestli se mi to líbilo nebo ne. Myslím, že jsem čekala víc a proto jsem teď zklamaná, přestože v porovnání s jinými, žánrově podobnými knihami, patří tato pořád mezi ty lepší.


Atara16
10.01.2024 5 z 5

Zajímavý obsah. První z knih na kterou jsem narazila a určitě ne poslední.

blackdarkness
20.11.2023 5 z 5

Po dlouhé době mě zase bavilo číst něco i když už jen s kouskem bratrstva

Dandulka
07.06.2023 3 z 5

Musím říct, že začátek téhle série mě moc nenadchl. Na druhou stranu jsem začala hned druhým dílem, takže vím, že se celá série docela slušně rozjede. No, je to škoda.

Slunečnice322
25.09.2022 4 z 5

Moc povedený začátek série! Už se mi stýskalo po BČR. Díky!

Duchoslp
05.09.2022 4 z 5

Tahle nová série vypadá slibně. Mám ráda všechny postavy Bratrstva a jsem nadšená, že se objevují i tady. Tou statečnou a odhodlanou je pro změnu žena, nechybí napětí ani vzájemné špičkování.

Pain
23.08.2022 5 z 5

Bratrstvo mám ráda a spin-off jsem uvítala. Hlavní postavy sympatické. Záporná postava by mohla být lepší. Příjemný návrat do světa, který J. R. Ward stvořila.

LilluLong
19.08.2022 5 z 5

Prvú sériu som citala zaradom, k tejto som akosi ťažko odhodlala ale som rada, ze som sa premohla, autorka nesklamala u mna ma zas 5*

martina1199
28.04.2022 4 z 5

Tak tohle se hodně povedlo. Námět vězeňského tábora, který dal název celé této spin-off sérii, byl zajímavý a neotřelý, i když postava Velení a jejího "vztahu" k Šakalovi ne moc originální, na druhou stranu konečně jsme poznali zase jednu z peckovních hrdinek tohoto upířího univerza, protože Nyx je fakt super :-)

Tereza.Fait
25.04.2022 4 z 5

Ctu vsechno, co nam Warden hazi. Do tohohle se mi trochu nechtelo, ale je to dobry cteni! Dost mi vadi ten chlap na českým přebalu :-D jinak nemam zadny minus.

Hatshepsut
10.04.2022 5 z 5

Neuvěřitelné, co tato autorka dokáže stvořit. Od příběhu se nelze odtrhnout! Jak skvěle dokáže série neustále navazovat, to je obdivuhodná práce. Její knihy mě vždy něčím překvapí a pokaždé se těším na každý nový díl.

LucijeT
11.03.2022 5 z 5

Moc pěkný děj, noc se mi líbila upřímnost Nyx (obecně se mi líbí, jak postavy Ward přestávají 3/4 knížky dělat drahoty). Nicméně obecně knížky čtu proto, aby mn odpoutaly od reality, abych se ponořila do jiného světa kam na mě nemůžou žádné chmury. Vybírám si tedy takové, které mě těší číst a je mi po nich fajn. Knížky od Ward to do jedné splňují a vždy nadšená čekám další díl. Nejsem knižní kritik, abych řešila jednotlivé části a detaily, beru knihy jako celek a jako ten mě nikdy nezklamou a baví mě. Osobně mám tak max nižší preference k fixaci spisovatelky na Johna, ale obsahově jejím knížkám jednoduše nemam co vytknout. Ať už je to bratrstvo nebo vedlejší série. Skvělé! S radostí se vrhnu na další její knížku.

Nel-ly
28.02.2022 3 z 5

Tohle nebylo špatné. Trochu naivní a extrémně předvídatelné, ale co už.
Mám ráda Bratrstvo a knihy z tohohle světa. Svět je funkční a postavy už si žijí svým světem.
Vězení představuje nové území, velmi zajímavý koncept a celkově hezký nápad. Asi bych to přežila bez té Rhageovi linky...na druhou stranu ho tam bylo málo a nepřehlušoval hlavní dějovou linku, jak už se to tak často děje v posledních letech.

stále mám dojem, že propracování vztahu těch dvou mohlo být lepší... Wardovka je dobrá v emocionálním týrání svých postav a tady to mělo šanci hloubky Zsadista a pod ze začátku série a ono... ne, škoda

Arlienen
27.02.2022 4 z 5

(SPOILER) Upřímně, to nebylo tak špatné, jak jsem čekala. Poslední dobou mám s autorkou docela problém. Přidává další postavy a nové příběhy, se kterými se musím seznámit. Já osobně bych chtěla více nových knih o původních členech Bratrstva. Já je prostě žeru a Ward jim nedává tolik prostoru, kolik já bych chtěla.
No, v této knize byl hlavním hrdinou i Rhage. Díky tomu jsem knihu hodnotila kladněji. Rhage a Zsadist jsou mojí srdeční záležitostí ️
Šakal mi byl sympatický a i Nyx. Prostředí věznice a to, co se tam dělo..., to bylo hodně hnusné a až zvrácené. Jsem zvědavá, co autorka dál zamýšlí s tímto tématem.
Tajně doufám, že Apex, Blázinec a Lucan nějakým zázrakem přežili, protože tyhle postavy byly zajímavé a bylo by mi líto, kdyby se už neobjevily.

narisa
25.02.2022 5 z 5

Opět skvělé čtení. Také jsem knihu přečetla na jeden zátah. Já to tak mám u této autorky vždy. Moc se těším na další pokračování. Líbí se mi, jak autorka pěkně propojuje nové postavy s těmi, které jsou s námi už od začátku.

lucie.sela
11.02.2022 5 z 5

Knihu jsem přečetla jak se říká na jeden zátah. Děj mi krásně ubíhal a některé zvraty přidaly na potřebě pokračovat. Bylo zajímavé poznat nové prostředí, které nás, ač zlehka, stále přivádí k Bratrstvu. Opravdu se mi líbil návrat do minulosti a tyto pasáže jsem si užívala. Šakal i Nyx byla celkově dobrá hlavní dvojice ačkoli jsem nechápala, proč on zůstává kde je, ale vše bylo postupně odhaleno, takže jsem spokojená. Kdo miluje Bratrstvo a Ward, určitě knihu ocení. Já osobně se na těším na další díly a celkově tvorbu autorky :)

keiko33
31.01.2022 5 z 5

No áno. Nebol to Wardovej top, no ako vedľajšia línia super. Autorka odhalila kúsok z Rhageovej minulosti a nové prostredie - väzenie. Napínavé od začiatku až do konca, aj keď trochu predvídateľné. BČD je moja srdcovka a každá nová časť z prostredia BČD má vždy poteší.

Heri76
27.01.2022 4 z 5

Protože pokračování Bratrstva a Odkazu je ještě hodně daleko, moc jsem se těšila na novou sérii. Hned jak přišla do prodeje, už jsem žhavila kreditku a objednávala, nemohla se dočkat. A nebyla jsem zklamaná, i když Bratrstvo to prostě není. Stejně jako ostatní knihy od Wardové jsem hltala každou stránku a četla do brzkých ranních hodin. Dějem mi to připomínalo příběh Ahmare a Durana ze Zajatce noci. Vězení, neprávem uvězněný vězeň, záchrana sestry/bratra…… Škoda. Nicméně přesto dávám slušné 4 hvězdičky, protože se mi to prostě líbilo a kniha mě nezklamala. Příběh odsejpal, neměl žádná hluchá místa a já neměla potřebu přeskakovat pasáže jako u některých knih Bratrstva. Líbila se mi už klasická „přehnaná“ ochrana ze strany Šakala vůči Nyx, méně už Nyxina nezodpovědnost. Hlavního záporáka jsem poznala velmi brzy, ale kdo je zraněný pretrans, kterým vše začíná, mi došlo až téměř na konci knihy. Opět chválím propojení na Bratrstvo, v tomto případě Rhage a Dariuse a úvod do příběhu zase poodhalil kousek historie Bratrstva. Co mi chybělo je to klasické „moje“, které se objevuje jen v sérii Bratrstva. A pořád ještě čekám, jak a zda-li vůbec autorka někde „proflákne“ skutečnou pravdu o vztahu postav Dariuse a wahlkera Johna. Já už chci sakra příběh Lassitera!!!!

Kačka655
14.01.2022 2 z 5

Čekala jsem víc.. Od autorky jsem četla i bratrstvo tak jsme se těšila ale tohle bylo prostě nic moc..