Bez lítosti

Bez lítosti https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444978/mid_bez-litosti-0v4-444978.jpg 4 38 12

Diana Davisová stála v čele rodinného byznysu od smrti svého muže, nechvalně proslulého bankovního lupiče. Umí se velmi dobře pohybovat v mužském světě a budí respekt, takže si na ni nikdo nedovolí. Její syn Angus má zločin v krvi. Nějaký čas musel řídit noční kluby na Marbelle, aby si vysloužil matčinu plnou důvěru. Stalo se – a nyní je plnohodnotným členem rodinného byznysu. Společně s Angusovým vstupem začíná v londýnském podsvětí nová éra, v níž strach a hrůza dostávají zcela nové rozměry. Ale i všeobecně obávaný Angus má slabé místo: svou ženu Lornu a jejich tři děti. A právě ty mu uštědří nejtvrdší lekci jeho života: v tomhle byznyse nemůžete brát ohledy na nikoho. Ani na rodinu. V určitých chvílích musíte jednat bez lítosti.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

No Mercy , 2019


více info...

Přidat komentář

Mandlevest
11.10.2023 4 z 5

Předně se přiznám, že jsem se ke konci prázdnin nějak utrhla ze řetězu a v knihovně rezervovala jednu knihu za druhou a co se nestalo, spousta rezervací se splnila v pár posledních dnech :-). A taky mám ještě pár restů s letošní čtenářskou výzvou a čas se krátí:-). Přesto jsem , hlavně z nostalgie, sáhla po této autorce a jejím dalším drsném románu z londýnského podsvětí. A vůbec nelituji. Mám autorku docela načtenou a i když jsou si její romány hodně podobné, náměty i stylem, píše jí to pořád víc jak dobře a já oceňuji, že s její knihou prostě víte do čeho jdete, a to také beze zbytku dostanete. Jsou to gangsterky pro dospěláky, ale velečtivě napsané. Navíc se mi kniha osvědčila na cesty metrem (ano, pořád s sebou tahám v kabelce knihy a odolávám čtečkám a mobilům:-)), kdy jsem ocenila krátké kapitoly a nemusela končit uprostřed stránky:-). I přes drsné prostředí, kde se nejedná v žádném případě v rukavičkách, jde o odpočinkové, nepříliš náročné čtení, ale mně sedlo dokonale. Spokojenost.

NiccaG
06.02.2023 5 z 5

Jasně, kniha nemá hloubku, žádné poučení ani námět k zamyšlení...
Ale já její knihy miluju, kniha se čte skvěle, krátké kapitoly, jasné postavy, taková gangsterská pohádka, prostě oddechovka :)


Oksalakka
01.07.2022 2 z 5

Telenovela ze zločineckého podsvětí. Říkám si, jestli je to tak plytké proto, že autorka chtěla zdůraznit plytkost života gangsterské rodiny nebo prostě proto, že píše plytce. Ať je to jak chce, četlo se mi to blbě. Všichni se neustále královsky baví, jsou to správní chlapi nebo ženské, jeden za druhého by dýchal, nikdo si nenechá nakecat žádné nesmysly a tyhle nebo podobné věty tvoří zhruba 70% knihy. Když se proklestíte tímhle balastem, dostanete nevynalézavou gangsterskou ságu z Londýna. Druhá hvězdička je za to, že se na posledních stranách konečně začne trochu něco dít.

lucakuca
01.11.2021 4 z 5

Gangsterka zase jedna holka divoká! V této vládnou ženy, tak bacha jo. Tak bacha.
V knize protečou hektolitry krve, ale zároveň je to decentní čtení o mafiánské rodině.
"Babi, klidně si to přečti."

Allena24
23.10.2021 5 z 5

Přiznávám, že k 5* pomohla i trocha sentimentality. Martinu Cole jsem kdysi čítávala a moc se mi vše líbilo. Zde jsem si navíc libovala v krátkých kapitolách.

jana0338
11.06.2021 5 z 5

Opět nezklamalo, napínavé až do konce . Tato autorka mě baví.

Kaja1
27.02.2021 3 z 5

Kniha se díky krátkým kapitolám četla dobře. Mohli jsme během téměř 40 let sledovat osudy jedné mafiánské rodiny. Musím říct, že prostředí striptýzových barů a drogových dealerů mě moc neoslovilo.
Lidský život je tu míň než panák whiskey.

Ishir
30.01.2021 4 z 5

To byla zase jízda. Čtivé. Závěr mě překvapil.

kofola33
13.01.2021 3 z 5

Tak pro me to byla docela nuda. Autorku jsem uz cetla, ale tenhle pribeh me nijak nezaujal, nevim, jestli to bylo super kratkymi kapitolami, stylem psani..., proste me to nijak nenadchlo, ale ani neurazilo, proste spise nudilo. Zadny wow efekt se nekonal, snad jen poslednich 10% knihy byl trochu napinavejsi a prekvapivejsi. 3 hvezdy davam jen za prostredi Londyna a Essexu, protoze tu bydlim.

alexis818
23.12.2020 5 z 5

Tak jsem se zase po dlouhé době podívala do podsvětí Londýna a zase to bylo kruté, zle, ale hrozně fajn čtení. Knihy paní Coleove jsou hodně čtivé a moc pěkné.

Pípasek
30.10.2020 5 z 5

Tak to je tedy síla. Padni, komu padni. Odložit se to nedá, prostě musíte znát konec

zuzana2599
19.10.2020 5 z 5

BEZ LÍTOSTI jsem dočetla další román z pera známé anglické autorky Martiny Cole. Vůbec jsem nelitovala smrti těch spoustu darebáků a gaunerů, kteří plodí zlobu a nenávist.
To, co jsem od knihy očekávala, jsem dostala. Autorčiny knihy se odehrávají v londýnském podsvětí, jsou plné vražd, násilí, drog, zla, ale na druhé straně najdeme zde i rodinnou pospolitost, sílu, věrnost, oddanost. Tento kvalitní příběh se dobře četl, měl švih, spád, šmrnc a mně při jeho čtení bylo fajn. Ráda se tam zas někdy s autorkou vypravím :-)
P.S. Tato moje přečtená knihy má číslo 700 ! Děkuji všem za palečky !