Blbnutí s Oscarem

Blbnutí s Oscarem https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98065/blbnuti-s-oscarem-98065.jpg 4 68 12

Básník v báglu série

< 6. díl >

Čas uběhl a tři kamarádky – černovláska Fany, zrzka Nikol a blondýnka Simča – už jsou v maturitním ročníku. Je únor a všichni ve škole očekávají předmaturitní nápor. Jenže se stane něco neočekávaného – budova školy, která je v havarijním stavu, se musí okamžitě zavřít. Holky napadne, že by mohly tři týdny samostudia strávit opět na cestách. Jet do Irska na intenzivní kurz angličtiny se zdá být nejlepším využitím času. Možná se k nim přidají i Manuel, Kat a Rosťa. A tak pošesté trojlístek kamarádek balí bágly. Vztahy v partě však v cizině doznají bouřlivých změn, když jednoho z nich zasáhne naprosto nečekaná láska. Pomůže aspoň některým z kamarádů pochopit novou situaci život spisovatele a dramatika Oscara Wilda, známého to bouřliváka, dandyho, muže radikálních názorů, kritika puritánské morálky, kterému nic lidského nebylo cizí? Ten byl ve společnosti vítán nejen pro svůj šarm, ale i jako vynikající, vtipný vypravěč příběhů. Což dokládá obliba jeho knih a divadelních her i v současnosti. Parta českých studentů naráží v Dublinu na jeho stopy v mnoha situacích. 30.11.2011 uplyne 111 let od Wildova úmrtí.... celý text

Přidat komentář

Slůník
31.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Nezapře se původní profese autorky, určitě dobrý způsob čerpání informací o Oscaru Wildeovi i o tom, jak vypadá jiná láska než ta heterosexuální.

Hanncha
23.05.2022 5 z 5

Hltám každý díl. Oceňuji vývoj postav, který stále dává smysl. Skvělé.


Sasha001
23.02.2022 2 z 5

Za mě bohužel nejslabší díl ze všech. Úplně mi asi nesedlo téma knížky a to nečekané zamilování se do Justina. Spíš mi to připadalo jako trochu násilné začlenění populárního tématu do dobře rozjetého konceptu, který nikdy nic takového nenaznačoval. Z Irska jsme toho moc nepoznali a kombinace s Oscarem Wildem se taky bohužel moc nepovedla. Sice přečteno za pár hodin, ale to tu knihu už bohužel nezachrání.

Knihomolka506
18.07.2021 5 z 5

"víkendovka"
Náš trojlístek samozřejmě opět s partou odhaluje životní osudy tentokrát anglického spisovatele Oscara Wilda. Kromě toho přijeli do jiného státu nejen poznávat autora a jeho díla nebo za návštěvu bratra jedné z holek, ale hlavně se vzdělávat a zdokonalovat v angličtině a celkově se učit na maturitu. Podaří se jim kromě zjištění tajemství života autora pohádek úspěšně složit zkoušky?

Jirikk
02.03.2021 4 z 5

Príjemné čtení ale ne zas tak lehké čtení se zavažným milostným vzplanutím.. Zajímavý jak to autorka knihy vymyslela

JointlieKat94
29.06.2020 5 z 5

(SPOILER) Wow. Po pár hodinách dočteno, asi mně to chytlo. :)

Holkám odpadne škola, a to je zrovna čeká maturita, a tak se rozhodnou odletět za Tobiášem do Irska, a naučit se pořádně anglicky. Tentokrát toho z Irska moc nepoznáme, až na pár zajímavých míst, ale spíš se zde řeší vztahy. Nikol se před půl rokem rozešla s Rosťou, ale zůstávají kamarády, a Rosťa se zamiluje. Tohle jsem opravdu nečekala.. :) co se týče Oscara Wildea, o něm se toho dozvíme spoustu.

Díl se mi líbil, ale na 5* to stále nebylo. :) pokračuju.

bibi.r
26.08.2016 3 z 5

Oscara Wildea zbožňuju, skvělý spisovatel.
Milostná zápletka byla rozhodně na naše poměry netradiční.

natalie2171
01.01.2016 2 z 5

Nemohu se zbavit pocitu, že každým dílem je to slabší a slabší. Basníka v báglu nic nepředežene, což je logické, ale i tak jsem od toho očekávala mnohem víc. Bohužel, že těžké si u mě získat plnou pozornost a proto jsem se k smrti nudila u téměř každé druhé scény.

Schwestrn
29.06.2015 odpad!

Strašlivý!!!!! Chudák Oscar Wilde... :'(

Đominica
15.12.2013 4 z 5

Zatím jsem přečetla všechny díly, teď čekám na poslední:) .. na Blbnutí s Oscarem se mi líbilo hlavně to napětí mezi Rosťou a Justinem a taky zaměření na Oscara Wilda. Jinak nejvíce ze všech knih se mi asi líbil Básník v Báglu. Přece jen, první díl, kde je všechno nové, teprve poznáváme postavy a těšíme se na další stránky až z toho nemůžeme spát :) .. Tyto knihy jsem četla už před časem, a upřímně jsem za to opravdu ráda. Je to od české autorky, cestopisné a k tomu román. Začátky mi přišly u všech knih dost stejné a moc mě nebavily, ale pak po chvilce jsem se prokousala k části, od které už to běželo a já věděla, že za chvíli dočtu poslední stránku a knihu zavřu. Většinou čtu fantasy romány, ale tohle se mi vážně líbilo. Není nic nad to, když je to napsané v češtině, má to chytlavý děj, postavy, které si přímo zamilujete a není to přeložené například z angličtiny. Bohužel asi žádná kniha mě nedonutí k tomu, abych jí dala 5 hvězdiček, ale to nemění nic na tom, že jsem si jí na docela dlouhou dobu opravdu zamilovala a ráda vzpomínám na prázdniny, kdy jsem se ponořila do čtení a nemohla přestat dokud jsem nedošla až ke konci. :)

Janasem
19.03.2012 5 z 5

Nejlepší je Básníkův bágl... :-)

lolle2311
25.12.2011 2 z 5

Před pár hodinami jsem ji vybalila z balícího papíru se sobem :) a právě teď jsem ji dočetla.. Přečetla jsem zatím celou sérii a s politováním musím říct, že s každým dalším dílem mě to baví méně a méně.. Tohle je nejslabší díl :/ Nebojím se dokonce říct, že mě vážně nebavil :(