Blázniví donkichoti

Blázniví donkichoti https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27775/bmid_blaznivi-donkichoti-rmu-27775.jpg 4 89 10

Básník v báglu série

< 5. díl >

Už popáté trojlístek kamarádek se svými rytíři, a tentokrát i s Faniným bráchou Tobiášem, vyráží do světa. A to přímo do Španělska. Nejprve na brigádu do vinic a pak hurá vstříc dobrodružstvím ve stopách dona Quijota. Však je Cervantesův hrdina věrně doprovází skoro na každém kroku, ať už po lamančské krajině se starobylými hrady a větrnými molinos či po venkovských hospůdkách!... celý text

Přidat komentář

Hanncha
01.06.2022 5 z 5

Příjemné oddechové čtení. Celou sérii můžu jenom doporučit.

Sasha001
23.02.2022 4 z 5

První kniha ze série, kterou jsem četla poprvé až jako dospělá. Útlá knížka přečtená za pár hodin jako jednohubka.
Brigádničení na vinicích a cestování po Španělsku s Donem Quijotem tradičně navazuje na díly předchozí a stejně tak se tu setkáváme se starou známou partou.
Nebylo to špatné, ale nebylo to ani úplně to pravé ořechové. Nevím jestli je to tím, ale připadala mi stějně jako Bojíš se, Margito? slabší, než první tři díly.
I když musím uznat, že závěrečné překvapení, které zažil Tobiáš bylo hodně úsměvné a za to tu jednu hvězdičku přece jen musím přidat.


Jirikk
26.02.2021 4 z 5

To bylo příjemné oddychové čtení.. Nejvíc me bavilo sledovat dějovou linku mezi Tobiášem a Benediktinou... to bylo trochu usměvný, zvlast na konci...

Ronnie68
12.09.2020 4 z 5

Opět kniha, kterou jsem dostala od kamarádky ... byl to zajímavý příběh, který byl doplněn citáty z knihy Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha ... připadalo mi to na způsob cestopisu, kdy se skupinka přátel chtěla podívat na všechny místa, kde se objevil Quijote ... nebylo to vůbec špatné čtení .... rozhodně útlá kniha, která se přelouská rychle ...

JointlieKat94
29.06.2020 3 z 5

Tato kniha se mi ze série líbila zatím nejméně, avšak neříkám, že nelíbila. :) přečteno zase po pár hodinách. :)

Celá parta jela do Španělska, brigádničit na vinice, k Manuelovo strýci. Tentokrát tedy bez Mariky a Petroše, takže zbylo místo pro bratra Fany- Tobiáše, který chtěl navštívit svou přítelkyni, co byla poblíž.. seznámí se i se sestřičkou Manuela, a s částí rodiny.. po tom, co mají na vinicích hotovo, se vrhají prozkoumat okolí, spustošené hrady, trhy, větrné mlýny, skouknou koridu.. a samozřejmě jdou po stopách Miguela de Cervantese a jeho Donu Quijotovi.. :)

Moc se mi líbilo překvapení na konci. :D to pobavilo! A navíc je tu "něco jako recept" na gaspacho. :)

Bylo to hezké, ale takové.. možná o něco nudnější, než předešlé díly. Vrhám se na další díl. :)

TerezaJágrová
17.09.2017 5 z 5

Pokračování série knih básník v báglu. Je to další oddechovka,která se odehrává ve Španělsku. V každém díle jde skupinka kamarádů po stopách osobností (literárních).

bibi.r
23.08.2016 2 z 5

Není to špatné, ale jak už níže psali, je to utahané.

HannaFuchs
05.03.2016 3 z 5

Kniha se mi moc nelíbila, přišla mi moc utahaná.

šištička
30.08.2015 3 z 5

Moc hezká knížka už jen, proto ,že jsem vždy chtěla do Španělska.

WEIL
23.08.2011

Autorka si oblíbila skupinky hrdinek, které putují po stopách různých literárních osobností. Přitom stihnou zažívat i různá jiná dobrodružství.