Aspoň jsem to zkusil

Aspoň jsem to zkusil https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415687/bmid_aspon-jsem-to-zkusil-Soc-415687.jpg 4 69 22

Rezervovaný džentlmen a zároveň nepokojný dobrodruh Michael Třeštík, autor proslulých facebookových statusů, který dovede vytěžit stejně adrenalinu z nehody na motorce jako z překladu poezie, popisuje události a situace, které se mohly stát snad jedině jemu. Rozpustile klukovsky si pohrává s různými tématy a podává o tom zprávu se svým typickým suchým humorem a ironií.... celý text

Přidat komentář

michal2601
14.07.2023

Velmi příjemné čtení :-)

jitka7326
24.06.2023 3 z 5

Asi jsem čekala trochu víc.prvni polovina mi přišla vtipnější. Útržky denní rutiny a psaní a tvoření


sofu
07.03.2023 4 z 5

Líbilo se mi to. Takové jak povídání u kávy se zajímavým člověkem, který vidí svět trošku z jiného úhlu než já.

asam
18.07.2022 5 z 5

Vtipné jako vše co jsem četla

Bustedka
08.07.2022 4 z 5

Když jsem si přečetla knížku Po povrchu od Tomáše Třeštíka, hned jsem si musela v knihovně půjčit knihy jeho táty. Začala jsou právě touhle a bylo to fantastické čtení.

Krátké útržky, úvahy, občas zdánlivě nesouvisející a na přeskáčku, ale dohromady tvořící přehled o Třeštíkovi samotném, o tom jak žije a jak žít chce.

tanulda
29.04.2022

Knížku jsem dostala jako dárek, neměla jsem žádná očekávání (p. Třeštíka jsem neznala, jenom dokumenty jeho ženy) a knížka mě příjemně překvapila :) Je to taková oddychovka, uklidňující, dobře se čte třeba i v tramvaji a přečtete ji rychle :) Dozvěděla jsem se z knížky i různé pro mě nové věci o umění, zaujalo mě také to o sběratelství. Knížku hodnotím pozitivně :)

knihovna22
04.04.2022 2 z 5

Tak já to taky zkusila, bohužel ... A do konce jsem dočetla jen proto, že prostě jsem "dočítač" a jsem z Vyžlovky. Rozvláčné úvahy o ničem, abych se vyjádřila slušně. Vaše starosti na moji hlavu, pane Třeštíku. A kam se poděl ten slibovaný humor?

Zorka
20.03.2022 3 z 5

Tak ... aspoň jste to zkusil, pane Třeštíku. Ale za mě stále vede Jen aby, řekla moje žena :-).

IvaKo
10.12.2021 3 z 5

Moje první setkání s M. Třeštíkem. Autor je člověk s velkým rozhledem i nadhledem, takže jeho deníkové vyprávění je místy poučné a jindy zábavné. Oceňuji jemnou sebeironii. Celkový dojem je ale spíše vlažný, hlavně kvůli poněkud roztříštěnému stylu a neustálému přemítání o teniskách/botaskách.

marli58
30.08.2021 2 z 5

Jen aby, řekla moje žena byla prostě super (měla jsem z knihovny a chtěla bych ji mít doma k občasnému počteníčku :D), ale tahle... Nevím. Přečetla jsem větší polovinu, ale bavila mě jen občas. A pak už to nějak nešlo. Nevím proč. Někdy jsem nerozuměla složitému vyjmenovávání názvů obrazů. Mělo to být poučné, nebo zábavné? Určitě zkusím nějakou jinou, třeba tu "s křesílky" :D.

NannyOgg24
12.07.2021 4 z 5

Pěkně napsané postřehy ze života. Byla to moje první kniha od pana Třeštíka a určitě si přečtu ještě něco.

pagac17
22.11.2020

Mile mě překvapila různá témata této publikace. Chvíli trvalo, než jsem se do té knihy zakousnul, dočetl jsem jí a našel v ní obvyklé vtipné postřehy. měl nehodu na motorce, léčba dopadla pro něho dobře, dočetl jsem jeho zakončení s tím, že jsem po přečtení s obsahem spokojen.

Kopretinka784
04.08.2020 3 z 5

Po přečtení Ledaže se pletu jsem se s očekáváním smíchu vrhla do četby. Byla jsem zklamaná. Sice opět pohodové čtení, ale trochu "slabší odvar". Přesto autora nezavrhuji a přečtu si další jeho knihu.

Jana283
19.04.2020 2 z 5

Na rozdíl dvou předchozích „fejsbůkových“ knížek úsměvných postřehů mne tahle nenadchla a nebavila. Dočetla jsem, " protože Třeštík“. Ale místy jsem se neorientovala v osobách a tak… Asi je to cenné a zajímavé pro okruh blízkých, přátel a spolupracovníků, o kterých se píše… Pro nezasvěceného nic moc. Ale stejně se těším na dalšího „Třeštíka“.

Atanone
01.03.2020

Když jsem si někde v polovině uvědomila, že pouze sleduju, kolik stran ještě zbývá do konce, protože by se mi kniha hodila do ČV, řekla jsem si, že je něco špatně. Sem tam jsem se fakt zasmála, ale hlubší láska z toho asi nebude. Odkládám. Asi to není ničí chyba. Aspoň jsem to zkusila.

Ale přece jen nějaké pozitivum. Občas svému příteli vyčítám, že málo mluví. Dnes jsem ho objala pevněji, než jindy, a poděkovala tam nahoru. Oni vědí.

kap66
16.02.2020 4 z 5

Chachacha. Fikaně to se mnou autor skoulel, byť jsem se na tom výběrem sama podílela. Seznámil mě se sebou nejvtipnější knížkou mých několika čtenářských let, u druhé ve mně zamyšleními vloženými do statusů vzbudil pocit občasné lítosti a touhle třetí mě dodělal. Pravda je, že si to u mě mohl dovolit. Mám ho ráda díky jeho názorům a zajímá mě, jak uvažuje o sobě, své práci a zájmech (toho si tu užijete dost). No jo, stárne a chce se z toho tak trochu vypsat. Pokud by na mě tím přenesl malinkatý kousínek svých bolístek fyzických i duševních a pokud by mu to pomohlo, beru to naprosto a stálo to za to. Pořád ho mám ráda.

marlowe
13.02.2020 5 z 5

Pravda, nenasmál jsem se tolik, jako při četbě "Jen aby, řekla moje žena", neběhal jsem tak často své manželce předčítat pasáže, o které jsem se chtěl podělit (jako tomu bylo u "Ledaže se spletu") a chyběl tu i ponor do historie dvacátého století, který mě tolik oslovil u "Chceš-li rozesmát pánaboha" – a přesto se mi tahle knížka líbila možná nejvíc z těch doposud přečtených. Pro tu svoji obyčejnou obyčejnost, pro autorovu schopnost zachytit kouzlo každodennosti a taky pro vtíravý pocit, že skorovrstevník pan Třeštík píše vlastně o mně… :-)

Jamira
09.02.2020 5 z 5

Pohodove cteni, pohladi na dusi, clovek ma chut si precist basne a zacit je malovat... :) Velmi obdivuji autoruv prehled v umeni a nadhled v zivote. A i naopak to plati.. :)

hana1988
04.01.2020 5 z 5

Super kniha, autor ma skvely smysl pro humor :) kniha je sice psana vtipne, ale presto z ni vnimam vetsi presah a hlubsi smysl.

DiskretniBarman
04.01.2020 5 z 5

Milé překvapení - předchozí "sebrané statusy" jsou sice zábavné, ale zvláště člověk, který je už většinou zná přímo z FB, se jich může rychle přesytit. Tato kniha je díky deníkové formě mnohem zajímavější, čtivější a poučnější.