Andílek

Andílek https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434617/bmid_andilek-qBe-434617.jpg 5 598 202

Christopher a Hannah jsou šťastný pár. I po letech manželství se milují a vzájemně se doplňují. Ona pracuje jako zdravotní sestra, on se specializuje na ortopedii. Vedou spokojený život, jemuž k dokonalosti schází jediná věc – dítě. Když se v nemocnici, kde oba pracují, objeví šestiletá týraná a vážně zanedbaná holčička, Christopher si ji okamžitě zamiluje a přesvědčí svou ženu, aby malou Janie adoptovali a poskytli jí zázemí a domov. Jenže Janie není obyčejné dítě. Ukazuje se, že její těžce poznamenaná psychika je nad síly novopečených rodičů. Christopherovi je naprosto oddaná, avšak chová se znepokojivě, a veškerý svůj vztek cílí na Hannah. Ta není schopná navázat s holčičkou láskyplný vztah a dostává se pod stále větší tlak. Avšak Christopher odmítá vidět pravou Janiinu povahu. Hannah si uvědomuje, že Janie Christopherem manipuluje a snaží se mezi ně vrazit klín, přestože ona se upřímně snaží rodinu stmelit. Manželství se ocitá v krizi a Hannah je na pokraji sil. Hrozí, že dítě, jež mělo být poutem, rodinu nenapravitelně rozvrátí. Ukazuje se, že cesta do pekla opravdu bývá vydlážděna těmi nejlepšími úmysly…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Perfect Child , 2019


více info...

Přidat komentář

anája
25.03.2024 5 z 5

Velice dobře napsaná kniha. Napínavá, že nejde přestat číst. Byl by to dobrý námět na film. Pecka!

jana1853
05.03.2024 5 z 5

Kniha, od které se prostě nejde odlepit. Byla jsem skeptická vůči komentářům, které její návykovost hlásaly, ale opravdu to nešlo. Musela jsem všeho nechat a číst a číst a číst. Velká síla. Čirá bezmoc, vztek a pláč... tyhle pocity ta knížka vyvolává.


barusak1
22.02.2024 5 z 5

Knihu jsem dlouho odkládala a byla to chyba ... kniha mě pohltila od první stránky a nutila mě číst dál a dál. Stačil jeden deštivý den, abych knihu přelouskala. Prostě holčička byla "Andílek"

melien
13.02.2024 5 z 5

Tak tohle byla síla... I když má kniha předvídatelný dej a nějak celou dobu jsem tušila jak asi příběh dopadnete přesto jsem musela číst dál a dál, abych se o tom konci přesvědčila... Čte se velmi dobře.

misa8153
11.02.2024 4 z 5

Od začátku je jasné, jakým směrem se bude děj ubírat, ale rozhodně to není nuda. Vše už bylo řečeno, taky jsem měla chuť knihu odložit, protože mi bylo jasné, co se stane, jako by se tím, že ji odložím, dalo všemu zabránit. Ale prostě chcete vědět, jak to nakonec dopadne. Čte se velmi dobře. Hvězdu ubírám za konec, takové konce prostě nemám ráda.

evik2710
29.01.2024 5 z 5

Je to mazec asi bych se taky zbláznila

evik2710
29.01.2024 5 z 5

Je to mazec

ZuzanaZ83
18.01.2024 4 z 5

Uff. Velmi silný příběh. Christopher je lékař. Se svou ženou Hannah se jim nedaří mít vlastní děti, a tak se často vydají s její milovanou sestrou a jejími syny. Jednoho dne do nemocnice přivezou malou Janie, jejíž matku našli mrtvou a holčička má všechny znaky týrání. Manželé se rozhodnou si malou dívku osvojit. A peklo začíná.
Proč jenom, proboha, ten konec?

Ferda43
02.01.2024 5 z 5

Uffff, tak tohle je síla. Knihu jsem prostě nemohla odložit, i když už mi chvílemi bylo fyzicky zle... Čekala jsem, že to nebude příjemné čtení, ale až tak? Lze znát, že autorka je z oboru, proto jsou scény ohledně násilí uvěřitelné a důvěryhodně popsané. Pro rodiče malých dětí docela náročné... Ale i tak kniha stojí za přečtení.



"Jak jsi mohla mamince ublížit? " Vylezla mi na klín a zaštěbetala sladkým hláskem: "Já lidem ubližuju ráda. Ty ne? "

Bara52
29.12.2023 4 z 5

Tu malou psychopatku jsem nesnasela od prvni zminky o ni. V polovine jsem knizku chtela odlozit, ale jak uz tady nekdo psal, proste to neslo a musela jsem to docist do uplneho odporneho konce. Cira hruza. Ubiram jednu hvezdu za Christophera, ktery mi ukrutne lezl na nervy, jak byl strasne hodny a zaslepeny.

IVANA0123
15.12.2023 5 z 5

Vybrala jsem si ji kvůli názvu a obálce a známá mi řekla, že je skvělá. Je. Je skvěle napsaná. Tak že ji nedokážete přestat číst a nedokážete jít spát. Dostanete se do naprostého pekla a jenom si přejete, aby jste knihu už mohli zavřít. Ale když to uděláte, stejně ji zase otevřete, protože chcete vědět, že je konec a že se vše vyřeší. Na knihách je často poznat, když je z pera lidí, kteří jsou z oboru a ví o čem píší. Na druhou stranu je o to šílenější vědět, že i takové věci se dějí. Ke knize se vracet nebudu, obávám se, že se mi stejně nepodaří dostat ji ještě dlouho z hlavy, přesto ji hodnotím vysoko, protože autorka odvedla skvělou práci. 95%
(12/23)

TinaBookBlog
11.11.2023 4 z 5

Christopher a Hannah touží po dítěti, které ale nemohou mít. Když se v jejich nemocnici objeví zanedbaná a týraná holčička, Christopher přemluví svoji manželku, aby si Jannie adoptovali. Počítali s tím, že její výchova nebude jednoduchá, jelikož trpí psychickými obtížemi způsobenými utrpením, kterým si prošla. Nakonec vše bylo ale mnohem horší, než se dalo čekat...

Kniha je o vztazích, manipulaci, snaze nepřipouštět si co se děje a nebezpečí. Na jedné straně máme otce, který si neuvědomuje závažnost situace a na straně druhé matku, která je na pokraji sil. Také je zde dítě, které není jen tak nějakým dítětem.

Děj neskutečně utíkal, kniha se četla velmi rychle a to i díky krátkým kapitolám. Příběh jsem si užila, ale záporně hodnotím jeho obrovskou předvídatelnost. Příliš mnoho překvapení nečekejte.

Markéta948
17.10.2023 5 z 5

Tak to je KNIHA! Nečekala jsem, že bude až tak dobře napsaná. V půlce jsem myslela, že vím jaký bude konec, ale pěkně jsem se zmýlila. Jde vidět, že autorka je z oboru a vše co psala, jsem jí věřila. Nahánělo mě to hrůzu. V jednu chvíli, jsem knihu odložila, protože jsem nechtěla ať se "to" stane. Mám půjčenou druhou knížku této autorky a hned se na ni vrhnu.

lenkaabooks
16.07.2023 4 z 5

Touha po dítěti dokáže zaslepit nejednoho budoucího rodiče. V tomto příběhu je to Chris, který touží pomoci malé zanedbané holčičce Janie. Kolem dítěte se však vznáší jakési zlo.
Kniha má kratší kapitoly, které nutí číst pořád dál.

Lendie
03.07.2023 4 z 5

Již v knihkupectví mě kniha zaujala. Svou obálkou, svým námětem. Kniha člověka díky krátkým kapitolám pohltí a nutí ho, aby četl dál a dál. Často mě přímo štvalo chování Christophera.
Bohužel je ale kniha dost předvídatelná a zhruba po 3/4 knihy jsem začala číst už jen dialogy, protože popisy na mě byly příliš roztahané, dlouhé a nebavily mě, ale možná je to tím, že se zároveň člověk nemůže dočkat až se dozví jak do dopadne. Paradoxně je to vlastně velmi jednoduchá četba.

LaCoccinelle
23.06.2023 4 z 5

Čtivé, místy trochu předvídatelné. Jednu hvězdu ubírám za useknutý konec.

SimulinaT
19.06.2023 5 z 5

Kniha která překvapí. Andílek vůbec nebude andílek.

Nikola086
15.06.2023 5 z 5

Mrazivý thriller v hlavní roli s nádhernou malou holčičkou, která však za svou roztomilostí skrývá mnoho tajemství.
Neskutečně čtivý příběh, který jen tak neodložíte, protože budete chtít vědět, co se odehrává dále.
Osobně se mi líbí lehce otevřený konec a především střídání pohledu na celou skutečnost.
Hledáte-li příběh, od kterého se nebudete umět odtrhnout a nebojíte se ničeho, tak přesně tahle kniha je pro vás!

Ivka14
12.06.2023 4 z 5

Tohle je čtení za 5 hvězdiček, ale protože mi konec přišel uspěchaný a nedodělaný strhávám jednu hvězdičku. Chápu, že je to dále možná na lidské představivosti, ale já bych ráda věděla, jak kniha dopadla. Celkově se mi tento svižný thriller hodně líbil.

Tato kniha byla děsivá. Lucinda Berry odvedla svou práci až příliš dobře. Příběhy o dětech, jako je Janie, mě vždy dostanou. Jak byste měli reagovat, když se dítě chová tímto způsobem? Existuje tolik věcí, morálních a etických, které vám nedovolují racionalizovat tyto typy situací, a autorka odvedla tak dobrou práci, když vylíčila postavy Hannah a Chrise.

Šárka88
30.05.2023 5 z 5

Tak tohle bylo něco na mě , kniha neskutečně čtivá do samého konce. Musím říct, že bych Christhophera propleskla aby se probral a konečně otevřel oči :D.
Hannah mi bylo děsně líto a Jannie byla svým způsobem vězněm ve své hlavě, ale i tak bum a plesk, drala mi nervy, opravdová psychopatka :-D .
Mám novou oblíbenou spisovatelku a těším se na druhou knížku. Jen je tu opravdu useknutý konec, že nevím, jak to vlastně dopadlo, ale i tak nechám pět hvězd.