Svetová vojna Z diskuze

Svetová vojna Z https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165850/svetova-vojna-z-165850.jpg 4 563 126

Ľudstvo takmer vyhladila dlhoročná vojna so zombie. Povojnová komisia Organizácie spojených národov, pre ktorú autor pracoval, nemala záujem o osobné rozprávania preživších, hoci o konflikte vypovedali ďaleko viac ako štatistické údaje o miliónoch mŕtvych a nakazených. Preto sa rozhodol spísať toto svedectvo. Vznikol fascinujúci súbor príbehov, ktorý sa na globálnu epidémiu pozrel z najrôznejších uhlov. Opisuje prvý prípad nákazy v čínskej dedine Nový Ta-čchang, mesto živých mŕtvych pod Parížom, vzplanutie náboženského fanatizmu v Rusku či príbeh astronautov z vesmírnej stanice ISS, odkiaľ z výšky sledovali pravdepodobný zánik ľudstva. Ľudia na nákazu reagovali rozmanito, mnohí spáchali samovraždu, iní hľadali záchranu na odľahlých miestach, objavili sa aj podivné prípady kolaborácie živých s nemŕtvymi. Brooksova správa hovorí o ľudskej psychike aj o vojenskej stratégii, pričom zachytáva politické aj kultúrne reálie – práve tie boli v mnohých prípadoch kľúčom k záhube či prežitiu.... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Premedia
Originální název:

World War Z , 2008


více info...

Diskuze o knize (8)

Přidat komentář

lazarus
15.04.2022 5 z 5

Dost nechápu proč hezkou, stylovou obálku prvního vydání nahradili takovým hnusem.
Ale třeba spadne cena té staré verze, protože ty nabídky jsou hezky přepálené.

DennisMoore
14.07.2021 5 z 5

Kniha vyšla znovu! Sice má ošklivější obálku, ale vyšla!


Lenka.Vílka
20.03.2021

PanKrabak: normální knižní biznis. Když lidé ví, že to prodají i za ty peníze, proč by to prodávali za míň?!
Já osobně se těším, až letos znovu vyjde Mlha od Kinga. Znovu vydané Svědectví taky s cenama zacvičilo. A že tam dřív taky byly směšný :(

PanKrabák
20.03.2021

Potřebuji vysvětlení jak je možné že kniha stará 10 let s doporučenou prodejní cenou 339kč dnes stojí téměř 10x tolik. Jedinou kterou jsem našel momentálně na prodej je za 2750kč (jakože cože?). Mám doma knihu z roku 1922 a ta se dnes dá koupit za +-1500kč takže pokud si vezmeme cenu knih a hodnotu peněz tehdy tak stojí ještě míň než za kolik se před 100 lety kupovala. To bylo Světové války Z vydáno tak málo kusů nebo v čem vězí ta šílená cena a proč neudělají dotisk nebo druhé vydání když je takový zájem? Já tu knihu nutně potřebuji v knihovně ale abych za to dal 3k to bych se musel asi zbláznit a nebo mít jistotu že to opravdu má sběratelskou hodnotu a že se nestane když náhodou vydají druhé vydání že najednou cena prvního spadne na mizivou hodnotu pokud je cena tlačena nahoru jen poptávkou.

vladceTyran
10.03.2016

má to něco společného s filmem?

Jazz06
15.02.2016 5 z 5

Koupil jsem si audioverzi, kde každou pasáž vypráví někdo jiný, a působilo to ještě více autenticky. Jakoby člověk poslouchal nahrávky rozhovorů. Velmi působivé. Navíc některé postavy ztvárnily velmi známé osobnosti. Za zmínku určitě stojí například Martin Scorsese, John Turturro nebo Alfred Molina. Ovšem pouze v originále.

Jachar
06.02.2016

Hrozně rád bych si tuhle knížku pořídil, ale nemohu ji najít, nevíte někdo, kde by se ještě dala sehnat?

matous1519
11.01.2016

Zdravim, nevite kde by se dala kniha sehnat? Vyzkousel sem snad vsechny online knihkupectvi a skladem je pouze eng. verze.