Hostitel diskuze

Hostitel https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154256/hostitel-154256.jpg 4 2860 542

Hostitel série

1. díl

Melanie Stryderová se odmítá vzdát. Náš svět napadl neviditelný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhé hostitelské tělo; jejich mozek ovládne vetřelec, ale tělo zůstává netknuté a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Obětí mimozemšťanů se rychle stane drtivá většina lidstva. Když vetřelci dopadnou i Melanii, jednu z hrstky přežívajících „divokých" lidí, dívka vůbec nepochybuje, že nastal její konec. „Poutnice" – její vetřelecká „duše" – která teď ovládla Melaniino tělo, dostala předem varování před problémy existence v člověku: změť pronikavých emocí, příliš mnoho smyslů, vypjatě živé vzpomínky. S jednou potíží však Poutnice nepočítá: předchozí obyvatelka těla se odmítá vzdát vlády nad svou myslí, i když tělo jí už nepatří. Poutnice bádá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že objeví příčinu nezdolného lidského vzdoru. Místo toho Melanie naopak zaplní mysl Poutnice vzpomínkami a podobou milovaného muže – Jareda, který se dosud někde skrývá před vetřelci. A jelikož Poutnice se nemůže oddělit od Melaniiny tělesné touhy, sama začne prahnout po muži, jehož má odhalit. Když vnější okolnosti přinutí Poutnici a Melanii, aby uzavřely nedobrovolné spojenectví, vydají se spolu na nebezpečnou a nejistou pouť za mužem, kterého obě milují.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

The Host , 2008


více info...

Diskuze o knize (10)

Přidat komentář

sarahmoon
19.03.2016 4 z 5

To se mě taky dotklo. Jak mohl někdo do role Iana dát takového šmudlu :( Krásný, velký, odhodlaný a silný?... pche. I Kyle byl lepší jak Ian. Film se mi líbil. Kniha a film mi vytvářejí dojem naprosto rozdílných děl. Kde je jaká zmínka o Sharon, Sunny, Walterovi? Pro mě celkem zajímavé postavy byli pryč.... škoda. A co Mag? To byla zapšklá bába, a ve filmu celkem rozumná stářím a práci stahaná paní z počátku nesympatická, ale určitě ne tak zkažená nenávistí.

e.llis
18.03.2016 5 z 5

Navíc naprosto prohodili vzhled Iana a Jareda. Chápu nedokonalosti vzhledu ale oni je dali naopak...!!!


Anne Leyyd
03.02.2016 5 z 5

e.llis - přesně! Ian v knize bojoval jako lev a ve filmu? skočit jsem tam chtěla a vrazit mu! navíc Jake Abel je taková sušínka a vůbec se Iana nehodí. nechápu, kam filmaři dali mozek... zkazili mi celý dojem z filmu.

e.llis
28.01.2016 5 z 5

Nejdřív jsem četla knížku a rozhodně jsem po shlédnutí filmu měla vraždící náladu. Nejhorší podle mě bylo že Ian Wandu nechal normálně odejít za doktorem, což by v knize rozhodně neudělal...!

Charsi
27.01.2016 5 z 5

Film je urazka knizky! Nejdriv jsem cetla pak se trikrat snazila zkouknout film,ale to se neda. V lepsim pripade jsem usnula,v horsim pripade vytocena!

danulika10
26.01.2016

viděla jsem film tak doufám že si jednou přečtu knížku

Samantha_Carter
22.08.2014

Jsem ráda, že autorka koukala na Hvězdnou bránu :-D

havrran
17.03.2013

pro kiddlinka

co slovo to perla

a že těch slov je

Kayla
10.04.2012

Jsem na vážkách jestli si tuto knihu mám vůbec přečíst. No uvidíme :-)

pajonek
30.11.-0001

.....tak mám odložené v knihovně toto "strhující a nezapomenutelné dílo o vytrvalosti lásky a o samotné podstatě toho, co člověka dělá " ....... stáhl jsem si to z internetu, ale tohle není kniha na čtení z monitoru..... děcka já su tak zvědavééééé /škoda, že tu nejsou smějící se smajlíci...