Co láká poškoláka diskuze

Co láká poškoláka https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96825/bmid_co-laka-poskolaka-96825.jpg 4 22 3

Známý autor v této knize fejetonů přibližuje čtenáři své dětství,přestěhování do Prahy a popisuje maličkosti ve světle, v kterém jsme danou věc nikdy neviděli /Piksla,Hořčice, Příbory atd./Zabývá se i politickým děním.Lehké a vtipné čtení.Vše je podtrženo ilustracemi Vladimíra Renčína.

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

1amu
19.04.2020

kap66 mě tímto komentářem "nakopla" k tématu UKRADENÉ KNIHY . Vím o tom také něco, protože jsem byl ve svém životě okrádán o knihy (bohudík o jiné věci ne-zaklepávám) dosti často. V útlém věku to byl vypůjčený Kája Mařík I. Šťastnou náhodou mi ji zcizil pozdější můj životní kamarád. Brzy mi ji s brekem vrátil, když doma pocítil otcův řemen na "zádi". Při různých stěhováních mi byly odcizeny časopisy VPŘED (s Rychlými šípy), to jsem nesl těžce. Má budoucí manželka mi v době seznamování sdělila, že v kterési knihovně ukradla "Dějiny marxistické filosofie", jednoduše proto, že kdysi milovala začínajícího filosofa a chtěla být IN. Knihu dala do sběru, když se dozvěděla, že kybernetika je buržoazní pavěda. Pak zde byla řada nevrácených knih (nebylo to bohudík mou vinou, ale bylo mi to líto), jednoduše proto, že kdosi z rodiny komusi cosi půjčil a nezapamatoval si, kdo to byl. (Sophiina volba 1.vydání v ČSSR, 3x A.Christie, dtto a pár dalších). Knihu Nemusí být vždycky kaviár od J.M.S. nám kdosi ukradl při návštěvě velice chytře- ztrátu jsem zaznamenal za dlouhou dobu.
Sebekriticky přiznávám, že jsem (dávno již tomu) zcizil v jedné z knihoven útlou knížečku "Francouzská konverzace pro začátečníky" chtěje se bláhově naučit tomuto jazyku, abych udělal dojem na slečnu, která se mi tehdy líbila - bez efektu.
Ale nechci mluvit pouze o krádežích knih. Má knihovna na Černém M. má výtečný zlepšovák. Když odcházím z knihovny, tak před východem je polička "KNIHY ZDARMA-od našich čtenářů všem zájemcům". To se mi líbí, pokud si knihu přečtu a nechci si ji ponechat (což je 99%), jednoduše ji vrátím. Sám jsem tak učinil mnohokráte a rád bych věřil, že se tento nápad rozšíří. A chci-li si udělat místo ve své knihovně, s potěšením odnesu ono nepotřebné tam, kde se stane potřebným.
Nejsem si jist, zda výše napsané někoho oslovilo. Pokud ano, rád si přečtu vaše zkušenosti.