Co láká poškoláka

Co láká poškoláka https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96825/bmid_co-laka-poskolaka-96825.jpg 4 22 3

Známý autor v této knize fejetonů přibližuje čtenáři své dětství,přestěhování do Prahy a popisuje maličkosti ve světle, v kterém jsme danou věc nikdy neviděli /Piksla,Hořčice, Příbory atd./Zabývá se i politickým děním.Lehké a vtipné čtení.Vše je podtrženo ilustracemi Vladimíra Renčína.

Přidat komentář

kap66
19.04.2020 5 z 5

První polovina 80. let: středoškolačka kap66 četla Mladý svět od začátku do konce (a Rudolfa Křesťana měla ve svém žebříčku obliby hóódně vysoko) a na Myš v 11. patře si počkala v knihovně pár měsíců. A pak si ji vzala s sebou na brigádu - a nechala si ji ukrást ve vlaku.
Dodnes si říkám: který ze spolužáků byl sice s morálkou na štíru, ale měl tak dobrý vkus a cit pro jazykový humor? A jestlipak si taky dodnes, možná i poctivě (jako já), pořizuje další autorovy fejetony, protože kromě jazykových hříček má rád laskavost v pohledu na lidi, lehkou sebeironii, schopnost dívat se na otravnosti života z jiného úhlu a najít před i po (myslím rok ´89) spoustu věcí, kterým se dá smát?
Fejetony jako útvar ctím a obdivuji jejich autory pro schopnost vyjádřit se stručně a vtipně, respektuji všechny jeho klasiky. Rudolf Křesťan je mi ale jediný opravdu MILÝ.

Péťa1950
28.06.2018 5 z 5

Knížka proti stresu.


IvaKo
06.12.2017 4 z 5

Další z vtipných knížek Mistra fejetonů poskytující jako vždy originální pohled na věci a děje všedního dne. Ilustrace V. Renčína jsou bonusem navíc.