Patrik Hartl

česká, 1976

Diskuze (37)

Přidat příspěvek

Lele61
20.04.2024

Patrik Hartl bude vystupovat v dalším pokračování populární soutěže StarDance, což je myslím docela bomba :-)

Lele61
24.03.2024

Dnes 24.3.2024
Herec a spisovatel Patrik Hartl se vážně zranil na lyžích. Patrik se zranil během únorového lyžování v Alpách. V rehabilitační nemocnici v Berouně pak podstoupil operaci.


Snoopi
13.11.2023

Rozhovor s autorem v časopise Marianne, listopad 2023, str. 30 - 32: "Patrik Hartl v ženském světě."

Loubooker
17.08.2023

Autora jsem poprvé zahlédl před lety ve Všechnoparty a byl úžasný a s tím svým smíchem jedinečný. Obdivuji ho jako vtipného člověka, pravděpodobně optimista, jenž dovede vyprávět či podat běžné věci s humorem a nadhledem.
Ale nejpopulárnější český spisovatel? To tedy nevím... A co třeba Alena Motnstajnova? Velmi žádaná, ctena, píšící o vážných věcech ctive.
Nebo, když vyšly Zitkovske bohyně a Vyhnání Gerty Schnirch, tak nebylo poptavanejsi autorky, než Petry Tuckove.
Ano, pokud Patrik Hartl píše oddechovky, tak mne napadne Michaela Klevisova. Píše detektivky, což je pro mne take u některých autorů odpočinková literatura.
Proti p. Hartlovi nic nemám, jen bych nesouhlasil s pojmenováním nejpopulárnější český autor. Mně osobně třeba více sedí Michal Viewegh ve většině knih. Četl jsem od něj pár knih, šest se mi jich líbilo, i když bych je asi již nemusel číst znova. Od p. Hartla jsem četl jen Okamžiky štěstí (šlo to, s vyhradami..) a další jeho knihy číst nehodlám.
Jak někdo zmiňuje, že píše o životě a skutečných lidech, tak to v případě Okamžiku štěstí nevím, takovýto lide a jejich chování mi připadá spíše jak z nějakého seriálu - podrobněji jsem to zminil v komentáři k uvedené knize.
Ale pokud má Patrik Hartl své čtenáře, budiž mu to přáno.

Kohynka
26.01.2023

Miluju Pana Hartla a jeho knihy...jak píše, jaký život se v nich odehrává ... Všechny jsou úžasné, je to moje srdeční záležitost ️

nicky_f
21.07.2022

Můj oblíbený český autor. Hartlovy knížky mi prostě sedí a vždycky se na ně těším. Příběhy ze života odvypravěné velice čtivým způsobem a s humorem. Líbí se mi i to, že se autor nebojí vulgarismů, které podtrhují komické situace a promluvy postav díky nim působí přirozeně. Sem tam autor použije i nějaké neotřelé slovo nebo vtipný neologismus. :) Zatím jsem od něj nečetla knížku, která by mě nebavila. Zrovna jsem dočetla "15 roků lásky" a už se těším na další počin. :)

Hermiona419
26.05.2022

U Hartlovek si vždycky odpočinu! Miluju autorův styl psaní.

Luis_Lambo
11.11.2021

Ten jeho smích je stejně nejvíc a k tomu ještě dokáže fakt mistrně a humorně pracovat s našim krásným jazykem Českým!!!

katynka78
14.09.2021

Ani nevím, jak jsem na něj narazila, ale Díky Bohu, že narazila. Patrik Hartl je autor, který opravdu umí. Je specifický nejen svým smíchem, který mimochodem miluju a vždy mě dostane z depky, ale hlavně svým humorem a znalostí lidských tužeb.
Nejvíce mě však baví jeho schopnost skvěle vystihnout pocity jak mužů, tak žen.
Vše do sebe zapadá, s vtipem umí popsat závažná témata, která nezesmešňuje, jen ukazuje, že je jde chápat i jinak než s hrůzou.
Jsem moc ráda, že pan Patrik Hartl je náš spisovatel a je to moje srdcovka. Líbí se mi jeho pohled na život a to je vidět v jeho veškeré tvorbě.

Ira13
13.09.2021

Byla jse po operaci a nebylo mi veselo. Kamarádka mi půjčila Erotikon a já se najednou začala zas smát. Z mého výbuchu smíchu v 1 v noci, dostal manžel málem infarkt. Nakonec jsem si knihu koupila. Jako i všechny ostatní. Prvoka jsem četla 2x. Po druhé před filmem. Když jsem si tam představovila herce, řehtala jsem se ještě víc. Patrik je trochu takový blázen ( v dobrém ), ale je to Borec

Kiwisska
28.01.2021

Já ho prostě miluju! :))

bolkovo
05.01.2021

Pokaždé, když čtu jeho knihu, tak mu chci zavolat, že jsem se do něho zamilovala.. :)

Doubravka1975
21.12.2020

Všechny knihy přečtené. Jsou že života a o životě každého z nás.
Divadelní hru jsem zatím ještě žádnou neviděla. Musím co nejdřív napravit. A na film Prvok....se moc těším.
Sleduji ho na facebooku , člověk se srdcem na dlani, vždy pobaví a nesmím samozdřejmě zapomenout na jeho bezkonkurenční smích .....

EvikU.
05.11.2020

Snad u žádného autora jsem neviděla dva tábory jako u tohodle. Jedni ho mají rádi, druzí ne. A přijde mi, že je to tak půl na půl. Já mám přečtené všechny jeho knihy. A až vyjde další, zase si ji přečtu. Jsou to takové skvělé oddychovky. Místy ze života, místy vtipné, občas trochu moc vulgární, ale já si u nich odpočinu mezi jiné knihy.

georginaa
20.09.2020

Tak zvláštní človíček, že vás donutí se smát i když vám vůbec do smíchu není. Září pozitivem a je nesmírně ušlechtilý a zábavný. Jeho komedie jsou opravdu pohlazení na duši.

Adlinkaa
13.08.2020

Patrik Hartl je jeden z mých nejoblíbenějších českých autorů. Jeho knížky jsou lék na špatnou náladu, stejně jako jeho smích :)

ANATS
19.04.2020

Mám ho ráda.... :-)
Velmi příjemný styl psaní, hezky se to čte, jeho knihy jsou moc fajn, pobavíte se u nich, oddechnete si.
Pana Hartla jsem viděla v některých pořadech v televizi, umi skvěle vyprávět.
A moc se těším až uvidím zfilmovaný Šampon,prvok, tečka a Karel....věřím že to bude bomba.
Prostě je boží jako člověk i jako spisovatel.

helenkan
20.12.2019

Právě jsem dočetla mojí první knížku od Patrika Hartla - Malý pražský erotikon a určitě nebyla poslední.

DK197
10.05.2019

Prý novodobý Viewegh... tak ať. Oddychovka, co nemá větší ambice než relax a pobavení - navíc ze života. To přesně od Hartla čekám a dostanu. Za mě palec nahoru.

tatjana1737
04.05.2019

K Hartlovi mne přivedla kamarádka, se kterou se sice vídáme sporadicky, ale pojí nás silné přátelství a každé setkání je něčím obohacující. A tentokrát mne obohatila objevením Patrika Hartla. Jeho knihy jsem četla postupně, jak vycházely, a upřímně musím konstatovat, že nejvíc se mi prostě líbí jeho prvotina. "Prvok, Šampón, Tečka a Karel" mají sice oproti ostatním knížkám obtížně zapamatovatelný název (minimálně co do pořadí jmenovaných postav), ale kniha má své dějové zvraty i poselství, a na rozdíl od ostatních díky menšímu rozsahu čtenáře tolik "nezahlcuje". U dalších knih mi totiž připadá, že toho měl autor hodně na srdci, a tak je děj leckdy překombinovaný, hutný a odehrává se toho hrozně moc. Kdyby se něco trochu rozmělnilo a natáhlo, anebo nechalo do pokračování či jiné knihy, nebylo by to na škodu. Přesto ale u Hartla hodlám setrvat a číst ho dál. Na rozdíl od Viewegha, kterého jsme svého času skupovaly s kamarádkou, jen co se objevil na pultech knihkupectví, se mi totiž jeho styl líbí mnohem víc, lehkým perem píše i o vážných věcech, a mám pocit, že čtenář, který už má něco odžito, si v něm pokaždé najde něco svého, co ho osloví. V neposlední řadě, co jsem viděla Všechnopárty a četla pár rozhovorů(protože Hartl je teď v kurzu!), na mne autor působí jako sympaťák a hezky se na něj dívá :-). Jen jeho smích bych doma asi nedávala, nad tím jsme s manželem kroutili hlavami ještě hodně dlouho :-D.

Teď jsem si ještě po sobě přečetla komentáře k jednotlivým přečteným knížkám a udělala si radost. U Šampona, Prvoka a spol. (já je prostě ve správném pořadí nedám!) jsem si přála zfilmování, a co jsem pochytila v další Všechnopárty, tentokrát s Martinem Hofmannem, film bude. Hofmann prohlásil, že v něm hraje postavu, která i myslí, takže tipuji Karla? a velmi se těším!