Viky007 Viky007 diskuze u knih

☰ menu

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Hodně lidí si stěžuje na to, že je Harry v tomto díle neskutečně náladový, sobecký a kdesi cosi. Proboha, vždyť je mu teprve patnáct. Je to puberťák, co byste chtěli. A pak je tu ještě to spojení s Voldemortem. Já jsem si jeho "výbuchy vzteku" a "magoření" naopak velmi užívala.
Tento díl je docela popisný, ale líbí se mi ta vyváženost zábavy a napětí. Jen za ten konec jsem měla chuť Rowlingovou zabít. Proč musel Čmuchal skončit zrovna takhle? :(

26.01.2016 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Moje první kniha od Johna Greena. No... nebylo to vůbec špatné. Greenův styl psaní já prostě můžu, hlavně jeho metafory a ironie. Konec mě však nedojal tak, jak by měl. (SPOILER) Hned od začátku bylo jasné, jak kniha skončí. Že jedna z hlavních postav umře. Já jsem to tipovala na Hazel, takže mě překvapilo snad jen to, že ten chudák byl Gus.
A zklamala mě ještě jedna věc: že kniha Císařský neduh neexistuje :-D.

22.01.2016 4 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Páni, jak začít?
Kniha jako taková nebyla špatná. Děj měl sice slabší i silnější stránky, ale četlo se to celkem dobře.
Chování hlavních postav by se dalo dlouze filozoficky rozebírat. Katnissina "ufňukanost" mi přišla celkem na místě - vždyť z takového životě by se zbláznil skoro každý. Naopak jsem ji obdivovala, že to vydržela tak dlouho. Jen mi na ní vadilo, jak se chovala k Peetovi a k Hurikánovi. Na druhou stranu je to jen člověk, že.
A co mě nejvíc v knize zasáhlo? (SPOILER) Samozřejmě, že smrt Finnicka. Proč musela má nejoblíbenější postava skončit takhle? Kdyby aspoň umřel nějak normálně, ale hnusní mutové?
I smrt Prim byla docela zdrcující, ale to se dalo bohužel čekat. Jsou to přece Hunger games.

Autorka zakončila trilogii vcelku důstojně, i když epilog mi tam úplně nesedl. Bylo to příliš sladké, až násilně sladké, jestli to tak mohu říct. Snad jen Haymitch, který pase husy, to mě nikdy neomrzí :-).

18.01.2016 4 z 5