Vestička Vestička diskuze u knih

☰ menu

Co zpívá Sojka Co zpívá Sojka Lenka Poláčková

No jo, to jste vy češi sebestřední, ať žije velká Morava .-)

30.06.2023 4 z 5


Co zpívá Sojka Co zpívá Sojka Lenka Poláčková

V knize se nepíše, že to byl Český / Pražský Arcibiskup, přemyslovské Čechy byla jen okrajová část Velkomoravské říše, prostě samostatné území ale ve sféře vlivu Velkomoravských knížat, tak vo co go? A knihu si přečtěte!

30.06.2023 4 z 5


Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Podiven

Nechala smazat, neznamená dala podmět ke smazání. Mně se zdá, že ty zase lžeš. A jaký vulgarity, o čem to zase mluvíš.

19.04.2023


Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Podiven

Jak jako dala smazat? Ty tu něco něco necháváš mazat jo? Jak to děláš? Češi v dějinach nové doby mají 40 procent. Ovšem někteří uživatelé "Vaše blitky jsem nechala smazat" Mají odpad .

19.04.2023


Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Podiven

No 100x lepší můj komentář, než to tvoje věčné poučování, to snad vidíš sama. A četlas vůbec tu knihu? Čteš něco, nebo jenom otravuješ na diskuzích? A co ti vadí na mém komentáři, ze kterého, jak máš ve zvyku , okopírovalas jenom část?

18.04.2023


Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Podiven

Sieno, zdalipak víš, že od tvého posledního komentáře k přečtené knize, tedy jediné podstatné věci na databázi knih, uběhly už 2 roky a 4 měsíce?? Vlhké sny o rozplynutí českého národa, jak se zdá stále máš, a s autory téhle blbosti, nazývané knihou , ten sen i sdílíš.

18.04.2023


Bratrovrah a tvůrce státu Bratrovrah a tvůrce státu Michal Lutovský

Knihu jsem dočetla nedávno potřetí. Je krasně napsaná. I napotřetí jsem žasla. Samozřejmě Boleslav bojoval především za sebe, ale co vytvořil! Boleslav i Lutovský mají můj obrovský obdiv. Takovéto knihy jsou potřeba , protože přepisovaní dějin a indoktrinace, zvlášť studentů humanitních oborů, je šílená.
Je naprosto neuvěřitelné, že dnešní pomýlená, byť vysokoškolskà mládež je ochotná polemizovat o užitečnosti či neužitečnosti českého státu, o smyslu obrození, o významu Husitství, a o výhodách "dobrovolného " splynutí s Německem po vzoru Polabských slovanů. Právě lidé, jako byl Boleslav, jsou ten pomyslný jazýček na vahách. A pokud mezi sebou nebudeme mít kolaboranty, kde je psáno, že potomci Husitů jednou neovládnoucelé Německo a v Berlíně a Mnichově se opět nezačne mluvit slovanským jazykem? Člověk lituje, že tu není možnost nelíbí se u komentáře.

21.10.2022 5 z 5


Noční hlídka Noční hlídka Sergej Lukjaněnko

Knihu jsem začala číst na doporučení zdejších poddubáckých filozofů. Doporučení typu: Nečtěte toho ruského švába. To je recenze , která navnadí. Názory pana spisovatele jsou v pořádku, má na ně právo jako každý. Co není v pořádku , že kniha je poměrně nudná a to i jako audio, zvlášť konec se vleče a dost toho pokazí. Začátek byl v pohodě. Takže pokud jste čtenář Fantasy, a pokud vám nevadí , že ta ruská fantasy je jiná než to, na co jste zvyklí ze západu, z Polska nebo naší země neurčitého jména. Tak prosím. Vlastně dobrý, ale ten závěr o mnoha stránkách plný filosofie o úloze dobra a zla , to díky, radši Zločin a trest.

27.03.2022 3 z 5


Temné počátky českých dějin: Odkud k nám přišli a jak žili první Slované Temné počátky českých dějin: Odkud k nám přišli a jak žili první Slované Jindřich Kačer

Autor uvádí že slovo Morava je odvozená od slova Mare, nikoliv naopak, jak tu nəkteří tvrdí. Ne ne, tento uživatel nečetl Popř. Neposlouchal pozornĕ a tomu odpovídá jeho hodnocení. Taková hodnocení by se nemĕla počítat, mate to potencionální čtenáře. Příbĕhy byly výborné , nĕkteré i krásnĕ vypointované . O polednici, proč je důležité obĕtovat bohům...

09.03.2022 5 z 5


Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Podiven

Autorka recenze , Prof. Stanislava Kučerová, ročník 1924, bývalá dĕkanka pedagogické fakulty Masarykovy university, A tuhle paní tu cenzůruhete jo, no cement, jak by řekl Martin Koníčka, též vysokoškolský pedagog, též cenzůrovaný. Smĕšné

21.11.2021


Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Podiven

Pracovala jsem cca. 4 sezóny v cestovním ruchu
, v zahraničí. V Chorvatsku, Řecku, Bulharsku, Potkávala jsem se i s Italy, všemi možnými zápaďáky, Poláky, Ukrainci, Maďary... A myslím , že se jako národ pravdu podceňujem. Evropa se nás bála jako husitů, a proto si nás hlídá. Proto na zahraniční ČT 1 slýcháme co slýcháme. Proto nás nepohoršovalo, že po revoluci v Nĕmecku byly cedule Češi nekraďte tu. Jako kdyby Nĕmci u nás za války i po revoluci nekradli v miliardách. To i Slováci říkali, že na sebe jako Češi nejsme hodní. Myslím že právĕ v nás je ten ideální mix. Vřelosti, pracovitosti a pečlivostí. A že národní hrdost a rodina je základ všeho dobrého. A proto ty šílené útoky , na stát i na rodinu.

20.11.2021


Odsunuté děti Odsunuté děti Marek Toman

Ta snaha relativizovat je nechutná. Kolik knih o odsunu čechú vzniklo? Kolik srdceryvných příbĕhů bylo napsáno? Co vím , tak jen jeden. A to pĕknĕ dávno. A vopačnĕ ? Vyhnání Gerdy Smith, Husité u Postoloprt.... Vždyť i ten film Želary nakonec končí hromadným znásilnĕním Sovĕtskými vojáky.

06.10.2021


Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Podiven

Češi a Moravané jsou skvĕlý ,šikovný a statečný národ. Národ Mojmíra a Konstantina a Metodĕje Boleslava I. Oldřicha, Břetislava a tak dále. Vždy ve chvíli , kdy vládcové začali naslouchat cizincúm víc než domácím bylo zle. Britové mají moře, my máme jen nízké hory. A kotlinku, kterou si musíme hájit před vším špatným a cizím co by nás mohlo převálcovat. Jinou nemáme a jinou nám nikdo nedá . Jiná takhle krásná ani není. Pokud se tu nebude mluvit A zpívat česky, nebude se mluvit a zpívat česky nikde. A pokud nebudou žít češi tady , tak nikde. Zavzpomínejte každý den na to že jsme národ válečníkú /Jan Žižka/ i mírumilovní diplomatů /Karel IV. / Že od nás se začala šířit vzdĕlanost. Po celé střední Evropĕ. My mĕli odvahu říct neústupnosti církve dost/Jan Hus/ A my začali vyrábĕt boty ve velkém . Vidĕla jsem na fejsu Salviniho a za ním BAŤA. Jen tak namátkou ......
Jsme skvĕlí , a vždycky to tak bude.

07.09.2021


Mŕtvy na Pekelnom vrchu Mŕtvy na Pekelnom vrchu Juraj Červenák

Ok ok dĕkuji. Jerry. A Sieno? Prosimpĕknĕ Ta Slovenština teda . Existuje? A existovala vůbec nĕkdy ? A nebo je to jen chýrná řeč? A četlas tu knihu???

29.08.2021


Stalin, Izrael a Židé Stalin, Izrael a Židé Laurent Rucker

Tak toto bylo dost hodnĕ nečitelné. Vracím do knihovny.

15.04.2021


Jedovatá houba Jedovatá houba Ernst Hiemer

Ty taky Sieno.

14.04.2021


Jedovatá houba Jedovatá houba Ernst Hiemer

Deník N je mnohem horší, než tato kniha. Protože té N propagandĕ mnoho pomatených lidí vĕří. Slepému pochlebování západu Tomu štvaní proti Rusku, které nás taky možná zavede do války. Jedovatou houbu nebere vážnĕ témĕř nikdo. To tvrzením o kulích majitelů databáze je ještĕ optimistické. Já bych řekla, že je možná mají, ale neví kde. Semelová si může kafrat cokoliv. Vždyť byla kvůli tomu proboha dokonce zvolená. Takže pokud já tvrdím že Havel byl v podstatĕ vĕtší zlo než Stalin, můžete s tím nesouhlasit, diskutovat o tom, ale to je asi tak .... znáte to.

14.04.2021


Ewraker II Ewraker II Jan Podšera

A koluk to jako bude mít dílů? A kdy už uškrtí tu Ludmilu?

12.12.2020 4 z 5


Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

No jo Wlado, když čteš text co někdo zadara stáhnul z uložto a přeformátoval do mobi nebo epub tak to většinou nestojí za nic ;-)

09.10.2020 5 z 5


Domácí marmelády od Hanky Domácí marmelády od Hanky Hana Chmelíková

Marmelády jsou můj koníček, a dnes mi došla poštou tahle knížka. Jelikož se nudím, našla jsem jednu marmeládu která jde udělat i v zimě. Marmeláda se ale nepovedla. Poradíte? 1 kg chemicky neošetřených citronů, 700 kg cukru. 10g pektinu. Postup jsem dodržela. Bohužel se to nepovedlo, a to na to padlo půl naší zásoby cukru..

25.03.2020


Jedovatá houba Jedovatá houba Ernst Hiemer

Ve starém zákoně bůh stahuje lidi z kůže jenom proto , že nevěří. A jiné svrhává je do propasti. A to byla verze pro děti. Korán, ten jsem ani nečetla. Zakazovat knihy je vždy k ničemu. Ti lepší lidé se ale musí vždy proti něčemu vymezit, aby dokázali, že jsou lepší než ta neinformovaná lůza. A přitom to jsou jen pokrytci, co berou děti do Osvětimi, ale jiným upírají právo přečíst dětem knihu , a popovídat si s nimi o tom, co jsou ti Němci zač. V této diskuzi je to krásně vidět. Pamatujete ještě to velké haló , když ČT chtěla hrát Majora Zemana. Dokonce ke každému dílu museli natočit dokument, který vyvracel tu propagandu. Vznikla z toho ještě větší propaganda. Dnes jsou všechny díly na youtube, takže to každý děcko může vidět.

03.03.2020


Jedovatá houba Jedovatá houba Ernst Hiemer

Tak jsem si znovu pročetla diskuzi a přesvědčili jste mě. Přidám si Hiemera do oblíbených. Bude v dobré společnosti. S Hitlerem , Stalinem a Havlem.

22.02.2020


Jedovatá houba Jedovatá houba Ernst Hiemer

Na protest proti knize a veškerému fašizmu , rasizmu , antihavlizmu, antiklimatizmu a vůbec proti novodobé historii bych doporučovala zrušit si tu profil aspoň na hodinu a nebo spálit pár knih na náměstí. Nebo jít protestovat před vydavatelství. Diskuze je tu dost nudná , dlouhá a nikam nevede.

21.02.2020


Jedovatá houba Jedovatá houba Ernst Hiemer

pohled venkova :Třeba je mezi námi a ani o tom nevíme....Ale pozor pozor na profil. Von je taky smrtelně jedovatej. Takže někdo může děcka vzít do Osvětimi, ale protože je uvědomělej, tak jim k tomu opatří vhodnej výklad. Jiný nemůže děcku přečíst blbou knížku, protože není dost uvědomělej a bůh ví, co by jim k tomu navykládal. Však co, za komunistů taky nebyla Jugoška pro každýho blbce, ale jen pro ty s pevnou vírou. To sme to dopracovali, soudruzi!

19.02.2020


Jedovatá houba Jedovatá houba Ernst Hiemer

Tato kniha se neslučuje s pravidly demokratické společnosti a Databáze knih její existenci neschvaluje. Jelikož vyšla legálně, rozhodli jsme se ji zde ponechat -----------------Já nevím, ale je to velmi ustrašená doba, že musí být u knihy napsáno tohle upozornění. Já nevím, proč by se měl provozovatel databáze v podstatě už dopředu omlouvat, že tu kniha vůbec je. Budem dělat, jako že není? Nebojíte se, že se to zvrtne. Neschvaluje existenci? Co to je jako za formulaci, že neschvalujeme existenci něčeho, co je tu už 80 let? To je jak když umřel Achnaton, taky vymlátili všechny kartuše s jeho jménem, aby se na něho zapomnělo. Proč bychom neměli číst o tom, co nacisti vtloukali dětem do hlavy. ??? Proč bychom to nemohli přečíst našim dětem a diskutovat o tom s nimi? Mimochodem velice by mě zajímala reakce dítěte , které vůbec nebude ovlivněno dopředu... Kdybych měla po ruce dítě , udělám na něm pokus.

18.02.2020