Marwin Marwin diskuze

☰ menu

Poraďte knihy podobného typu

Škvorecký: Prima sezona

06.10.2016


Komentáře vs. Diskuze

Rovněž souhlasím s Nightlybirdem. Jak by řekl klasik:"nelze se ubrániti dojmu, že se databáze knih řítí v prdel temnou!"(konec citátu)

29.04.2016


Komentáře vs. Diskuze

pane woodwarde, už dávno jsem měl podezření, že budete asi velmi inteligentní člověk. Po přečtení dnešních Vašich názorů jsem si to podezření potvrdil.Jako byste mi mluvil z duše.

29.03.2016


Pár nápadů na vylepšení webu

Omlouvám se za svůj výše uvedený názor.Patrně jsem chtěl jet do San Diega, ale tento vlak jede do Sen Lůůůůj!

25.03.2016


Pár nápadů na vylepšení webu

Před nějakou dobou jsem smazal všechny své komentáře, protože jeden zasloužilý člen mě docela vytočil.Pak jsem se ale vrátil a začal pomalu a zvolna psát komentáře nové.Než nějaký napíšu, stokrát ho přečtu, změním, vymažu, než jsem úplně spokojen.Což nemusí nutně znamenat, že se bude líbit ostatním.Ale je to "můj" komentář a tudíž očekávám, že komentářem zůstane.Proto chápu naštvanost Kní a samozřejmě stojím při ní (ostatně jako vždy).
Komentáře však jsou z mého pohledu tím menším problémem DK.Tím větším je skutečnost, že se z této databáze úplně vytratil humor, nadsázka a legrace vůbec.Všichni se bereme strašně vážně a vytočí nás kdejaká drobnost.Kde jsou ty doby, kdy jsme se váleli smíchy u diskuze a očekávali jsme s napětím, co třeba zase napíše Herdekfilek nebo další vyhlášení vtipálci.Váženého Herdeka uvádím záměrně, neb abych si nyní spravil náladu, nalistoval jsem jeho stěžejní dílo které nazval "MUŽ" a které vždy dovede bezpečně pobavit.
Na DK jsem chodil proto, že to tu žilo a byla tu zábava.Jestli však je nyní primárním cílem této databáze vytvářet dokonalý a stoprocentně přesný katalog knih i za cenu toho, že se budeme jen hádat a myslet si o ostatních to nejhorší, přimlouval bych se za mnohem méně dokonalosti a raději trochu toho vtipu.

25.03.2016


Ženy versus muži / Ženy a muži

Jedna malá, tlustá, tatínek je u dráhy.

28.09.2015


Literatura o odsunu - beletrie, vzpomínky...

František Roček-Ústecký mír, Ústecká štvanice a Ústecké vítězství.
Lucie Jarkovská-Odplaty či spravedlnost.
Benjamín Frommer-Národní očista.
Pavel Kosatík-Sám proti zlu.
Jaroslav Vejvoda-Pomsta pozdních partyzánů.

10.08.2015


Nightlybird´s YJ Night pub

Kdyby se mělo u stolu drbat o ženských, pozval bych určitě majora Terazkyho,Danny Smiřického a samozřejmě Otu ze Zástřizlí.Pokud by tématem byla práce, nesměli by u stolu chybět Pavel Korčagin a Ferda Mravenec.

21.07.2015


Zážitky z dětství

Můj nejzajímavější zážitek s Vinnetouem se datuje do dávných dob, kdy jsem navštívil jedno hlavní město socialistického bloku, byla to "stolíca Maskva".V jednom biografu běžel Vinnetou a tak jsme nemohli odolat.Zážitek to byl nezapomenutelný.Film překládal človíček s mikrofonem a to živě.Jeho překlad zvolání hlavního hrdiny:"kamarádi na koně!!" zněl v sovětském překladu :"tavarišči na lóšadi!!".

08.06.2015


Zajímavá a neobvyklá přirovnání nebo úsloví, i nářečná

U nás na severu se docela běžně používá:" Je v prdeli, jak Baťa s dřevákama!"
Ale co mohl mít Baťa za problém s dřevákama, to vážně nevím.
Ještě je tento velikán někdy spojen s pořekadlem:" Seká to, jak Baťa cvičky."

26.05.2015


Zajímavá a neobvyklá přirovnání nebo úsloví, i nářečná

Nedávno jsem zaslechl, jak můj známý popisoval jednu svou příbuznou:"Chlapi co Vám mám povídat, prostě zezadu lyceum ale zepředu muzeum."

16.05.2015


Zajímavá a neobvyklá přirovnání nebo úsloví, i nářečná

Ptali jsme se jednou naší prababičky, koho že bude letos volit.Odpověděla takto:"Ať jdou do prdele všichni, tak jak jsou za sebou v kalendáři!"

14.05.2015


Dějiny českých zemí z pohledu cizinců

Benjamin Frommer Národní očista.Příklad dobře napsané knihy o naší poválečné historii, kterou sepsal cizinec z USA.

04.05.2015


Zajímavá a neobvyklá přirovnání nebo úsloví, i nářečná

Dvě hlášky z doby osidlování Divokého západu.
1.Né bůh, ale teprve Samuel Colt učinil lidi rovnoprávnými.
2.Nesmíš naštvat sedm chlapů, když máš jenom šestiraňák!

04.05.2015


Zážitky z dětství

Z dětství se mi vybavuje jeden dost temný zážitek, který se stal na táboře.Jeden večer nám soudruzi promítli neuvěřitelně dobrej film jménem "Sedm statečných".To bylo něco pro nás, mladé pionýry.Už během představení probíhala mezi námi vzrušená debata, kdo z nás bude kerej statečnej.Modlil jsem se, abych mohl být ten, co to uměl dost drsně s kudlou.Vyšlo to! Nemohl jsem se dočkat, až zalehneme do spacáků a budeme se bavit o onom kulturním zážitku až do rána bílého.Bohužel pionýr míní a bůh mění.Zrovna na tento večer si usmyslely pionýrky z našeho oddílu, že se u nich ve stanu bude konat mejdan.S povzdechem jsem z batohu vyndal svoje nejlepší tepláky tehdy dost rozšířeného střihu, který tolik proslavil Mirek Dušín (prostě mrkváče s gumičkou pod chodidlem) a odebrali jsme se na pařbu.Ve stanu bylo deset osob, tma, značné erotické jiskření a hlavně bétéčka a lahev archívní bílé Komtesy (cena 24Kč za 1litr).
Ta se podávala kolem dokola, každý se napil, ti z nás, kteří už "něco na tomto světě zažili a mohli by vyprávět...." si zapálili chutnou cigaretku ze spřátelené země a hrálo se na fanty.Jak by se v této situaci zachoval asi James Coburn, jako jeden ze sedmi frajerů?Víno by asi zvládl, cigaretku také a nějakou tu pusu od pionýrky rovněž, ale ani drsňák jeho kalibru by nedovedl udržet kamenný pohled, kdyby mu dva z přítomných mejdanistů pozvraceli jeho dušínovské tepláky!Tenhle tragický zážitek mne provázel celým pozdějším životem.Snažil jsem se s tím bojovat, snad stokrát jsem byl jen krůček od vítězství, ale nebylo mi přáno.Je to už několik desetiletí, za tu dobu se vystřídalo v čele státu několik prezidentů, změnil se režim, ale já si stále nedokážu obléknout tepláky mrkvového střihu s gumičkou pod chodidlem.

03.05.2015


Fantasy pro muže

Na pustý ostrov (mimo Kapitálu) doporučuji Dva divochy. Kamarád onehdá zkusil podle návodu z této knihy vycpat zvíře (tedy před vycpáním to bylo zvíře, po vycpání by se opravdu ten tvor uplatnil ve fantasy).Dále jsou tam návody na výrobu mokasín (to zkoušel snad každý čtenář této knihy) a hlavně jak a kde vykopat studnu (podle knihy není problém pořídit studnu plnou křišťálové vody ani v okolí Spolany Neratovice).Tak z mé strany Kapitál a Dva divoši.

29.04.2015


Fantasy pro muže

Když fantasy a pustý ostrov, tak bych volil asi Kapitál od Karla Marxe, včetně výkladu.To se jen tak neomrzí.

28.04.2015


Fantasy pro muže

Hrdě se hlásím k tomu, že mnou čtené knihy jsou také na úrovni okresního přeboru.Paní Bovaryovou bych si tedy na pustý ostrov rozhodně nevzal a to ani tu knižní.
A jak pravil pan emeritní profesor: "Celý život jsem vystačil s Pinkasem!"

28.04.2015


Zajímavá a neobvyklá přirovnání nebo úsloví, i nářečná

Před mnoha a mnoha lety jsem jako mladý chlapec pracoval u lešenářské party.
Parťák kreslil na papír schema lešení a jeho zástupce v úžasu zvolal:"Ty vole, ten maluje jak Mozart!" Na což parťák (zhnusen nevzdělaností svého viceparťáka) řekl směrem k nám ostatním:"To je debil! Mozart nemaloval, ten přece hrál na housle!!!"

25.02.2015


Zajímavá a neobvyklá přirovnání nebo úsloví, i nářečná

"Byl nervozní, jako když vdova hledá toaletu."

25.02.2015