Lilithen Lilithen diskuze

☰ menu

Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Lenka.Vílka: Ano, je to ono, jen v jiném překladu. :) Sice hledám primárně ten Franclův, ale zkusím i Vrchlického, třeba se mi bude jeho podání zamlouvat. Díky za tip.

Koka: Díky za tip, kouknu po ní v knihovně. :)

17.08.2021


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Zdravím, nevíte někdo, v jaké knize je přítomna báseň O čem snili dva jezdci v lese (Victor Hugo, překlad Gustav Francl)? Google tu báseň v češtině snad ani nezná, digitální knihovny mi také nepomohly. Předem děkuji za tipy.

17.08.2021


Pár nápadů na vylepšení webu

Chybí mi možnost hromadného mazání knih z bazaru.

31.07.2018


U které knihy jste se smáli nahlas?

Rozhodně u knih od Roba Granta :)

09.10.2013


Taky nosíte knihy, případně čtečky, všude s sebou?

Když jedu vlakem do školy, knihu si beru vždy, bez ní bych byla jako bez ruky. :)

09.10.2013


Kolik knih přečtete za měsíc (rok)?

Za rok 2012 to bylo kolem osmdesáti knih, tento rok zatím něco kolem čtyřiceti. Záleží hodně na tom, jak jsou ty knihy tlusté, jak moc se musím učit do školy a podobně. Většinou přečtu čtyři až sedm knih za měsíc.

09.10.2013


Nejdepresivnější knihy, jaké jste četli

Pro mě byly nejdepresivnější knihy Hrad mistra kloboučníka, A uzřela oslice anděla, Čistý, Farma zvířat, Baltimore, Síla vzrodu (slýchávám názory, že ten konec byl moc idylický, ale já u toho půl noci probulela), Zrůda a svým způsobem i Goya.

09.10.2013


Nakouknete při čtení na konec knížky?

Občas se na konec knížky mrknu a i když se tak někdy dozvím rozuzlení děje, ještě se mi nestalo, že bych kvůli tomu knihu nedočetla. Nečtu ani tak kvůli tomu, abych se dověděla, co se stane na konci, ale spíše kvůli ději samotnému.

09.10.2013


PODVODNÍ UŽIVATELÉ

Nemám odsud vyloženě špatné zkušenosti. Dva obchody proběhly v pořádku, i když kladného hodnocení jsem se nedočkala. U druhého obchodu mi ani nebylo napsáno, jestli kniha dorazila v pořádku, ale evidentně ano, když se dotyčný neozývá. Po třetí mi slečna napsala, že má zájem o knihy z mé nabídky. Odepsala jsem, napsala své číslo účtu a sdělila konečnou sumu. Dva dny se vůbec nic nedělo, žádná zpráva, nic, ačkoli slečna byla aktivní, tak jsem knihy prodala někomu jinému. Ocenila bych alespoň oznámení, že z obchodu nic nebude, abych nemusela zbytečně čekat, nebo naopak zprávu, že peníze byly odeslány na můj účet. Ale co nadělám :)

09.10.2013