Eva Francová

česká, 1968

Populární knihy

/ všech 14 knih

Nové komentáře u autorových knih

Polévky ze Svatojánu Polévky ze Svatojánu

Knížka je moc hezká po grafické stránce, pěkné fotky, krásné obrázky. Vypadá to lákavě. Recepty jsou rozděleny podle ročních období. Ale ty recepty - hm, neřekla bych, že jsou ze snadno dostupných surovin. V samoobsluze jsem např. sojové mléko ani lahůdkové droždí neviděla, a nyní ani řeřichu. A co teprve ty divoké rostliny - já poznám jenom pampelišku. Takže nejsou to recepty pro začátečníky, pokud chybí rady, kde a jak si suroviny pořídit.... celý text
Vyjana1


Kolčava Kolčava

Moc se mi libilo vykresleni atmosfery, nalad, vsech tech vjemu...,ktere dane pribehy provazely, ale ten ustredni dej byl vzdy takovy cernobily, rychle vyreseny, mnoho naznacenych moznych rozvijejicich prvku nakonec casto vubec "nevytezeno"...Ale kazdopadne je to uplne jina kniha, navic plna osobitosti skvele pani Francove.... celý text
zelena_zabicka


Kolčava Kolčava

Pro mne naprosto úžasná kniha. Je v ní spousta dobra a určitě se k ní budu hodně často vracet. Docela mne mrzelo, když jsem došla na konec. Kéž by bylo pokračování.... celý text
vojteska70



Kuchařka ze Svatojánu 2 - Zahrada na talíři Kuchařka ze Svatojánu 2 - Zahrada na talíři

Staročeskou lepenici, rozšťouchané brambory s kysaným zelím, posypené smaženou cibulkou , degradovat na rozšťouchané brambory s nastrouhanou salátovou okurkou je prasárna , další kuchařky už nemá cenu od autorky pročítat..... celý text
vvikingg


Kuchařka ze Svatojánu Kuchařka ze Svatojánu

Autorka píše , že tělo je jako stroj a potřebuje udržovat, ale taky občas promazat :-) dobrou slaninou a upečeným bůčkem. Velikonoční hlavičku se sojovým granulátem, svíčkovou se sojovým masem rozhodně do jídelníčku nezařadím. Je zde hodně starých receptů našich babiček, které autorka pojmenovala pode sebe obyčejná staročeská polévka couračka je tu jako pojmenovaná zelnice, klasická bramboračka pojmenovaná jako horácká polévka.... celý text
vvikingg