Carrie Soto se vrací přehled

Carrie Soto se vrací
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528472/bmid_carrie-soto-se-vraci-657f5a6d01df1.jpg 4 224 224

Carrie Soto je urputná tenistka, která se nechvalně proslavila svým rozhodnutím vždy vyhrát za každou cenu. Ale ve chvíli, kdy odchází do důchodu, je nejlepší tenistkou všech dob. Překonala všechny rekordy a vyhrála dvacet grandslamových titulů. Sama Carrie si myslí, že si zasloužila každý jeden z nich. Obětovala téměř vše, aby byla nejlepší, s velkou podporou otce. Javier – sám bývalý šampion – ji trénoval už od dvou let. Ale šest let po odchodu do sportovního důchodu, v roce 1994, Carrie najednou sedí na tribunách, sleduje US Open a vidí, jak si její rekord přivlastňuje brutální, ohromující britská hráčka jménem Nicki Chan. V sedmatřiceti letech Carrie učiní přelomové rozhodnutí vrátit se z důchodu a ještě jeden rok se nechat trénovat otcem ve snaze získat rekord zpět. I když sportovní novináři tvrdí, že ji stejně nikdy neměli rádi. I když se její tělo už nehýbe tak rychle jako dřív. A i když to znamená spolknout hrdost a trénovat s mužem, jemuž kdysi málem otevřela své srdce: s Bowem Huntleym. Stejně jako ona si i on ještě potřebuje něco dokázat, než vzdá hru definitivně.... celý text

Literatura světová Romány Sport
Vydáno: , Kontrast Vintage
Originální název:

Carrie Soto Is Back , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Carrie Soto se vrací. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (85)

cornetka
včera 4 z 5

“Nedovol, aby řeči ostatních ovlivnily, jak vnímáš sama sebe.

“Můžeš se změnit, napadá mě. Jenom proto, že třeba chceš.

“Všechno, čeho dosáhneme, pomine. V jednu chvíli to máme a za vteřinu je to pryč.

Tenisu vůbec nerozumím, takže občas jsem se nechytala. Stejně tak mi trochu vadily španělské výrazy. Ale i tak jsem si čtení užila. Autorka uměla skvěle popsat atmosféru zápasu, takže jsem měla pocit, že tam jsem taky. Líbila se mi proměna Carrie, její vnímání tenisu jako hry a taky to, že si uvědomila, že život není jen o této hře. Bavilo mě sledovat Carrie a její touhu po vítězství, její cílevědomost a taky umanutost.

Tohle je moje druhá autorčina kniha a opět jsem spokojena.

LadyCotton
předevčírem 4 z 5

Pokud o tenise nemáte ani páru (max. kouknete na Wimbledon, když se nějaká česká hráčka dostane do finále), budete z knihy nadšení. Je pěkně - velmi čtivě napsaná.
Pokud ženský tenis sledujete víc jak dvě a půl dekády jako já, bude se vám kniha číst hůř. Už na první stránce totiž narazíte na (první) nesmysl/nereálnou věc...
Problém této knihy totiž tkví v tom, že autorka ho zasadila do určitého časového úseku, ale reálije odpovídají době min. o 10 let později (např. tenistky začaly podávat rychlostí 200 km/hod. až v roce 2007, ne v roce 1995 jak je popisováno v knize).
Carrie Soto je samozřejmě fiktivní postava, je ale zřejmé, že má předobraz i v reálných hráčkách - myslím, že i laik pozná "inspiraci" Marii Šarapovovou...
Knize bych ráda dala 5* ale nemohu. Kdyby si autorka odpustila ty letopočty, bylo by to fajn - při četbě by mě nerušilo podvědomí "tohle se v té době nemohlo stát".
Také mi vadily španělské konverzace mezi hlavní hrdinkou a jejím otcem - bylo jich hodně a nebyly přeložené...


nakavusterezou
28.05.2024 5 z 5

Mé první setkání s autorkou Taylor Jenkins Reid a rozhodně ne poslední! Touhle knihou si mě získala!!!

Tenis jsem hrála 9 let, takže prostředí, ve kterém se příběh odehrával, mi byl velmi blízký. Hlavní hrdinka Carrie je sympatická, dychtivá, soutěživá (i to mi je blízké:D) a paličatá hráčka, která má za cíl jediné - vyhrát a být nejlepší tenistkou na světě!

Knihu jsem četla jedním dechem, vždy jsem se těšila, až se znovu ponořím do světa Carrie Soto a budu její životní příběh prožívat s ní:)

První letošní kniha, která si ode mě vysloužila 5*, A PRÁVEM!

všechny komentáře

Související novinky (4)

Žebříček nejprodávanějších knih (7. týden)

21.02.2024


Žebříček 10 nejčtenějších knih (únor)

15.02.2024


Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)

04.02.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Carrie Soto se vrací v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených256x
ve Čtenářské výzvě63x
v Doporučených26x
v Knihotéce130x
v Chystám se číst161x
v Chci si koupit52x
v dalších seznamech2x