Sedm manželů Evelyn Hugo přehled

Sedm manželů Evelyn Hugo
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495888/bmid_sedm-manzelu-evelyn-hugo-XJM-495888.jpg 4 1786 1786

Stárnoucí a uzavřená hollywoodská filmová ikona Evelyn Hugo je konečně připravena říct pravdu o svém okouzlujícím a skandálním životě. Ale když si pro tuto práci vybere neznámou reportérku časopisu Monique Grantovou, nikdo není ohromen více než samotná Monique. Proč ji? Proč teď? Monique není zrovna na vrcholu světa. Manžel ji opustil a její profesní život nikam nevede. Bez ohledu na to, proč si ji Evelyn vybrala k napsání své biografie, je Monique odhodlaná využít této příležitosti k nastartování své kariéry. Monique, která je povolána do Evelynina luxusního bytu, fascinovaně poslouchá, jak herečka vypráví svůj příběh. Od cesty do Los Angeles v 50. letech až po rozhodnutí opustit showbyznys v 80. letech a samozřejmě sedm manželů na cestě. Evelyn rozvíjí příběh o nelítostných ambicích, nečekaném přátelství a velké zakázané lásce. Monique začíná pociťovat velmi reálné spojení s legendární hvězdou, ale jak se Evelynin příběh blíží ke svému závěru, je jasné, že její život se tragicky a nezvratně protne s Monique.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kontrast Vintage
Originální název:

The Seven Husbands of Evelyn Hugo , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedm manželů Evelyn Hugo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (416)

Leny68
29.05.2024 5 z 5

Zlatá éra Hollywoodu a jedna žena, která měla co říct. Skvělé čtení, které mě opravdu bavilo. Evelyn byla silná osobnost, i když mi chvílemi lezla na nervy. Trochu jsem v ní viděla Marylin Monroe, i když té se nepovedlo dosáhnout věku, kdy by mohla bilancovat svůj život.

Kenan
28.05.2024 5 z 5

Četla jsem ji až po Carrie Soto, která šla úplně mimo mně, proto jsem měla obavy, ale Evelyn je čtivý příběh stárnoucí filmové hvězdy, který se mi líbil. Přínosem bylo, dle mého, i srovnání, kam se posunula doba ve vnímání některých věcí ze života Evelyn, důraz na to, že bez ohledu na to kolik má člověk peněz, chce někam patřit.


Veru_92
28.05.2024 5 z 5

Nezapomenutelná. Většina lidí, co čte, nemá rádo otázku na nejoblíbenější knihu. Spousta knih je nečím výjimečná (až na úplné braky, které se opravdu nedají číst, tak je radši necháte ve vlaku, kdyby někdo chtěl, protože i když je to sračka, pořád je to kniha a ty se prostě nevyhazují do koše), takže vybrat jen jednu nejde. Možná jednu z daného žánru ano. Ale kdybych měla pistoli u hlavy a musela bych vybrat třeba 5, tato by byla mezi nimi. Dotkla se mě moc, z různých důvodů. Což je stejně jedno, protože každému se líbí něco jiného, ale mně se líbila zrovna tahle. :)

všechny komentáře

Související novinky (30)

Poslední žebříček, kterým uzavřeme rok 2023, je tady!

07.02.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (3. týden)

24.01.2024


Čtenářská výzva 2023 v číslech

02.01.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (35)

Všechno, co máš, sis pro sebe vydobyla sama.


Prokažte si laskavost a naučte se, jak ten život chytit za pačesy, moje milá.


Nikdy jsem nepochyboval o tom, že dokážeš absolutně cokoliv, pro co se rozhodneš.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (1)

2017 - Goodreads Choice Awards (Historical fiction)


Kniha Sedm manželů Evelyn Hugo v seznamech

v Právě čtených62x
v Přečtených2 241x
ve Čtenářské výzvě734x
v Doporučených163x
v Knihotéce599x
v Chystám se číst1 031x
v Chci si koupit277x
v dalších seznamech31x