Možná v jiném životě přehled

Možná v jiném životě
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262046/bmid_mozna-v-jinem-zivote-262046.jpg 4 606 606

Podmanivý příběh o mladé ženě, jejíž osud závisí na tom, jak se rozhodne, když znovu potká svou první lásku. Ve střídajících se kapitolách se před námi odvíjejí dva možné scénáře – s překvapivě rozdílnými výsledky. Hannah Martinové je devětadvacet a stále ještě netuší, co se životem. Od promoce žila v šesti různých městech a vystřídala bezpočet zaměstnání. Poté co se v New Yorku zaplete se ženatým mužem, rozhodne se vrátit zpátky do rodného Los Angeles. Zabydlí se u své kamarádky Gabby, která ji zavede na večírek s dávnými přáteli. Právě tam se Hannah setká se svým bývalým přítelem Ethanem. Gabby chce ale už po půlnoci domů a Hannah se ocitá před těžkou volbou – buď odejde s kamarádkou, anebo zůstane s Ethanem. Váhá. Co se stane, když odjede s Gabby? A co se stane, když ne? Od této chvíle se kniha štěpí na dva různé příběhy s velikými důsledky pro Hannah i pro lidi kolem ní. A jak se obě odlišné reality rozvíjejí, vyvstávají v příběhu hlubší otázky o osudu a pravé lásce: Platí, že co se má stát, to se stane? Jak moc náš život určuje náhoda? A existuje něco jako spřízněná duše? Hannah věří, že ano. A v obou světech je přesvědčená, že ji našla.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Maybe in Another Life , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Možná v jiném životě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (186)

Johanka1956
24.04.2024 3 z 5

Za mne trochu zklamání. Střídání osudů mě nebavilo, občas jsem se ztrácela. Jako jednotlivé nezávislé příběhy by pro mne byly přijatelnější.

miri.f
25.03.2024 4 z 5

Na tuto knihu jsem se moc těšila. Už podle názvu na mě dýchlo cosi, co mě oslovilo a věděla jsem, že přesně něco takového mám číst.

I s vědomím toho, že vše je správně přesně tak, jak má a stačí se rozhodnout, protože vše je již předem dáno, jsme si jistě každý z nás někdy položil otázku, kam by nás život zavedl, kdyby... Věřím, že každý z nás má ve svém životě těch milníků několik.

Myšlenka knihy je úžasná, příběh jako takový mě úplně neuchvátil, chybělo mi tam více citů. Konečný výsledek však prostor pro úvahy přinese. Těchto několik vět: "Vím, že mohou existovat světy, ve kterých jsem se rozhodovala jinak, a to mě dovedlo někam jinam, k někomu jinému. A srdce mě bolí pro každou verzi sebe sama, která neskončila s tebou. ", vás vystřelí z bot.


zuzmi39
14.03.2024 3 z 5

Po přečtení knihy Sedm manželů Evelyn Hugo jsem se moc těšila na další autorčino dílo, ale bohužel mě tato kniha nenadchla tolik, jako Evelyn. Nápad příběhu je vážně dobrý a má velký potenciál. Je zajímavé se zamyslet nad tím, jak by náš život asi vypadal, kdybychom se v jistou chvíli rozhodli jinak. Bohužel mě ale příběh nevtáhl tolik, jak jsem doufala. Bylo to celé takové plytké. Jediný, kdo mi z postav přišel uvěřitelný, byl Henry, ale ostatní, včetně hlavní hrdinky, mi přišli nijací. I obě romantické linky byly takové uspěchané a prvoplánové. Oproti tomuto je Evelyn úplně jiné kafe. Přesto byla kniha docela čtivá, takže za mě tři hvězdy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (8)

Chyby, které jste v minulosti udělali, si můžete odpustit jen tehdy, když víte, že už je nezopakujete.


Tolik času strávíte rozčilováním nad tím, že jste skončili v nemocnici, že je šokující si uvědomit, kolik lidí se z ní už nevrátí. Mohla jsem dopadnout jako jeho sestra. Nemusela jsem se už probudit.


Mezi životem a smrtí může být tak prostá a nepříjemně tenká hranice jako jeden krok, který učiníte jedním či druhým směrem.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Možná v jiném životě v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených763x
ve Čtenářské výzvě79x
v Doporučených46x
v Knihotéce377x
v Chystám se číst438x
v Chci si koupit73x
v dalších seznamech7x