Tommy Myllymäki životopis

švédská, 1978

Životopis

Tommy Samuel Myllymäki, narozený 31. července 1978 v Katrineholmu, je švédský šéfkuchař. V roce 2007 byl jmenován šéfkuchařem roku.

Tommy Myllymäki je také několikanásobný vítěz soutěže Bocuse d'Or ve Švédsku, opakovaně získal medailová umístění v Bocuse d'Or Europe ( Od svého založení v roce 1987 se Bocuse d'Or rychle vyvinula v nejprestižnější světovou soutěž ve vaření, nazývanou také Světový pohár pro kuchaře. Soutěž je pojmenována po jejím autorovi Paulu Bocuseovi, nejslavnějším šéfkuchaři světa.)

Mimo jiné provozuje a spoluvlastní Myllymäki několik podniků a restaurací, účastní se a spolupracuje na TV programech, souvisících s gastronomií a vařením, účastní se gastronomických soutěží.

V roce 2012 s Magnusem Salebornem a Stefanem Isakssonem otevřel restauraci Spira. Trio také založilo Jönköping Food Company ve společnosti Solåsen v Jönköpingu, kde provozuji velkou produkční kuchyň, pekárnu a obchod.

Provozuje také restauraci Sjön, která se nachází ve Vätterstranden v Jönköpingu.
V roce 2013 vydal svou první kuchařku "Omáčky", po které následují další úspěšné tituly.. (zdroj životopisu: Wikipedie)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Tommy Myllymäki - knihy

2018  100%Maso

Žánry autora

Kuchařky

Štítky z knih

Myllymäki je 0x v oblíbených.
Osobní web autora