Teodor Rosinský životopis

slovenská, 1937

Životopis

Teodor Rosinský
MUDr. Teodor Rosinský, CSc. (*1937) je známý slovenský lékař, psychiatr - dlouholetý primář Psychiatrické nemocnice ve Velkém Záluží (1963-1997). Dlouhodobě se věnuje také psychotronice, akupunktuře a energoinformační medicíně.

Od roku 2005 vyučoval neurofyziologii na Univerzitě Konstantína Filozofa v Nitře. Je stálým lektorem kurzů akupunktury, biodiagnostiky a bioterapie pro lékaře, především homeopaty, a zastává různé funkce ve výborech Společnosti akupunktury Slovenské lékařské společnosti a Lékařské společnosti naturální medicíny. Je znalcem asijských léčebných metod, které měl možnost zkoumat v zahraničí pod záštitou Slovenské lékařské společnosti (především při studijních pobytech ve Vietnamu a Číně). V roce 1967 stál u zrodu Československé společnosti pro psychotronický výzkum. Je jedním ze zakladatelů Světové asociace psychotronického výzkumu a spoluzakladatelem Slovenské psychotronické společnosti (od jejího vzniku byl jejím viceprezidentem, od roku 1996 zástava funkci prezidenta).

V rámci své velmi bohaté publikační činnosti doma i v zahraničí je MUDr. Teodor Rosinský mimojiné spoluautorem dvou slovenských učebnic akupunktury, publikačně je aktivní i ve svém základním oboru - v psychiatrii, jakož i v přidružených disciplínách. Kromě odborných publikací je autorem titulů Bioterapie, příručka pro léčitele (1991), Člověk, bytí a umění (1993), Perspektivy psychotroniky (zdroj životopisu: Gnosis9.net)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.