Shannon Hale životopis

americká, 1974

Životopis

Shannon Hale (narozena 26. ledna 1974) je americká autorka young adult fantasy a beletrie.
Narodila se v Salt Lake City, kde navštěvovala základní školu. Své první knihy začala psát už ve věku 10 let. Rok a půl strávila na neplacené misionářské akci v Paraguayi, pak se vrátil do Spojených států a získala bakalářský titul na University of Utah a magisterský titul tvůrčího psaní na University of Montana.

Její první publikovaná kniha, The Goose Girl, byla mnohokrát odmítnuta až nakonec byla vydána v roce 2003. V roce 2004 byl vydán její druhý román, Enna Burning, který je volným pokračování The Goose Girl. Třetí díl, River Secrets, byl vydán v září 2006. Do té doby Shannon získala řadu ocenění.
Shannon doposud napsala tři romány pro dospělé - Austenland – V zemi Jane Austen, Midnight in Austenland (Půlnoc v Austenlandu) a The Actor and the Housewife. Společně se svým manželem Deanem také vydala grafický román, Rapunzel's Revenge.
Shannon má čtyři děti - syna Maxe, dceru Magnolii a dvojčata Dinaha a Wrena. Momentálně bydlí společně s manželem a dětmi v South Jordan, Utah. (zdroj životopisu: wikipedia.org)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.