Ledová past

Ledová past https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262015/bmid_spirit-animals-ledova-past-PTx-262015.jpg 4 91 12

Spirit animals série

< 4. díl >

Spirit Animals aneb máš také své spirituální zvíře? Na zasněženém, ledem pokrytém okraji světa, se začaly dít podivné věci. Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan míří přes celý Erdas a snaží se nelítostné dobyvatele zastavit. Jen oni čtyři a jejich legendární spirituální zvířata mají totiž moc zabránit nepříteli v šíření zla. Při další výpravě na daleký sever narazí na podivnou vesnici. Je to překrásné místo zahalené rouškou tajemství a záhad. Odhalit pravdu o této osadě nebude snadné. Přátelům navíc dochází čas, neboť jejich pronásledovatelé jsou každým dnem blíž a blíž… Zapoj se do děje i ty a zahraj si skvělou RPG hru. Zjisti, jaké spirituální zvíře přijde za tebou?... celý text

Dobrodružné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Fire and Ice , 2014


více info...

Přidat komentář

TaLu
28.06.2021 5 z 5

(SPOILER) Krásná obálka opět přesně vystihuje atmosféru knihy. Dospívající přátelé touží uniknout z vlhka bažinatého pralesa a vítají cestu na dálný sever za dalším talismanem. Potkávají podivná tajemství stále mladé vesnice. Velmi brzy se ocitnou uprostřed ledu, sněhu, nebezpečných prohlubní a všudypřítomného hladu. Prostě z bláta do (zamrzlé) louže. Setkání s Velkým strážcem - medvědicí Sukou, zmraženou v ledu, uprostřed vytesaného ledového města a bitvu o její talisman si čtenář vychutná již uprostřed knihy, což je nečekané, překvapivé a výborný nápad. Po všech dobrodružných útrapách s nalomeným fyzickým i psychickým zdravím čeká naše hrdiny ještě závěrečná bitva se stoupenci Požírače, kteří jsou jim stále záhadně v patách. Propojení nepřátel s temnou Žlučí a jejich zvířaty jim umožní získat těžce nabytý talisman. Nemuseli se plahočit a hladovět, jen si počkali na návrat hrdinů. Začínám tušit, jak by to mohlo být s tím únikem informací, jakým způsobem dobyvatelé naše hrdiny vždy najdou. Uvidím, zda se moje podezření potvrdí. Dojemné shledání Rolana s matkou je stejně bolestné jako ztráta Mai-lin. Moc by se mi líbilo, pokud by se Velká strážkyně Suka naštvala, a Dobyvatelům svůj medailon zase sebrala. Paní autorka skvěle navázala na předchozí knihy.

vojta888
16.02.2021 4 z 5

Skvělé začátek byl takový o ničem ale konec se fakt povedl.


Ailee
19.08.2017 4 z 5

Zatím jeden z nejlepších dílů. Začátek nebyl moc zajímavý, ale od půlky to bylo mnohem akčnější. Tento se povedl.

Viki0
29.03.2017 5 z 5

Opět úžasný díl z této série. Musím říct, že mě asi zatím bavil nejvíce ze všech, hlavně části s Rolanem.

LoverBooks
08.01.2017 5 z 5

Zatím nejlepší z celé série! Nechybělo tam napětí, akce a... a... všechno to další. :-)

Aki12
24.12.2016 3 z 5

Tento příběh se mi opravdu hodně líbil. Bavilo mě sledovat tu pouť po zamrzlých horách, ve kterých se pod ledem skrývaly zrádné pukliny, které mohly kdykoliv kohokoliv z nich stáhnout dolů do propasti. V knize nechybí akce ani vtip a velkou roli hraje přátelství.
Zatím mám pár svých teorií, jak by to mohlo všechno dopadnout a také doufám, že se s každým dalším dílem bude tato série jen a jen lepšit.

any333
19.12.2016 5 z 5

Další strhující díl ze série, kde každý díl píše jiný autor. Tentokrát se docela dost prostoru věnovalo Rolanovi a vlastně i Abeke. Jsem zvědavá, jestli oba překonají naléhání blízkých a nepřidají se k dobyvatelům.
A už jsem si jistá, fandím Mei-lin a Rolanovi, ať jim to vyjde!
Na začátku knihy se nám mihne Gerathon, někoho sežere a to je vlastně kolem a kolem všechno. Doufám, že příště jí dají víc prostoru. Jsem zvědavá, jak si pak Padlí proti ní povedou, pokud s nimi bude bojovat.
Těšila jsem se na odhalení některých záhad, například těch dvou Líšajiných tetování, ale nedočkala jsem se. Třeba příště.

gfdsa123
23.08.2016 4 z 5

Opět pěkný a zajímavý děj, jen jsem někdy nevěděla jakou větu kdo pronáší, proto ubírám na hvězdičce. Jsem zvědavá jdo je zrádce, jdu na další díl.

eeeva
12.03.2016

Miluju hlavně tu část kdy se Abeke schledá se Šejnem a moment kdy si přečtou co ie na papírkz v kompasu (,,Je mi líto") Jinak si myslím ž dobivatelé bojují za správnou věc.
Já jako Abeke bych si vybrala dobivatele. Jinak rozhodně doporučuji každý díl!

Doležalka
18.02.2016

Super, super, super. Jen jsem do knih tak začtená, že se nemohu dočkat dalších dílů.

rarášek
04.02.2016 5 z 5

Další skvělé pokračování Spirit animals. Už se nemohu dočkat, až si přečtu další díl. V zahraničí už vyšlo spousta dílů, tak doufám, že u nás se jejich překlad nevzdá někde v polovině. To, že každý díl píše jiný spisovatel, se mi moc líbí. :)

ElisR1
26.10.2015 4 z 5

Skvělá kniha, jako předešlé díly.

Štítky knihy

přátelství války hrdinové spirituální zvíře

Autorovy další knížky

Shannon Hale
americká, 1974
2013  71%Austenland
2015  84%Ledová past
2014  82%Pohádková kniha legend
2015  77%Divobájný svět
2015  79%Pohádky nejsou fér

Kniha Ledová past je v

Právě čtených2x
Přečtených145x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených20x
Knihotéce72x
Chystám se číst28x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x