Pavel Zahradníček životopis

česká, 1966

Životopis

P. Mgr. Pavel Zahradníček, Th.D. se narodil 28. března 1966 v Brně. Studoval teologii na Cyrilometodějské bohoslovecké fakultě Praha se sídlem v Litoměřicích (1985-88) a po návratu z vojenské služby (1988-90) dokončil studium teologie na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci (1990-92). Na téže fakultě absolvoval i postgraduální studium v letech 1997-2004 pod vedením Prof. Ladislava Tichého, Th.D. V roce 2003 dosáhl licenciátu (ThLic.) a v roce 2004 doktorátu (Th.D.) v oboru biblická teologie se specializací na Nový zákon.
V roce 1992 byl vysvěcen na jáhna a na kněze. V letech 1992-96 působil nejprve jako kaplan a potom jako duchovní správce v Římskokatolické farnosti Bystřice nad Pernštejnem. V letech 1996-98 byl moderátorem nově vzniklého farního týmu (FATYMu) ve Vranově nad Dyjí a v letech 1998-2007 byl moderátorátorem FATYMu Přímětice-Bítov. Od července roku 2007 byl duchovním správcem farností na Znojemsku (Citonice, Lukov, Horní Břečkov, Chvalatice, Bítov) a dále působil ve FATYMu Přímětic-Bítov. Rok 2009 prožil v noviciátu kongregace Misionářů oblátů Panny Marie Neposkvrněné (OMI) v německém Hünfeldu, ve které 14.2.2010 složil časné řeholní sliby, které postupně obnovoval až do roku 2015. V letech 2010 až 2012 působil ve farních obvodech Plasy a Manětín (asi 50 km dlouhá oblast, kterou v Plzeňské diecézi převzali Misionáři obláti Panny Marie Neposkvrněné), v letech 2012-2015 byl duchovním sprácem poutního místa Klokoty, farnosti Tábor - Klokoty (zaujímá asi třetinu města Tábor) a farnosti Dražice. Od 1. srpna 2015 je farářem v Dubňanech.
P. Pavel Zahradníček přednášel biblistiku na katechetických kurzech ve Žďáře nad Sázavou a ve Znojmě. Přednášel na biblickém kurzu a na teologickém kurzu (předmět biblistika) v Brně. Vede cykly popularizačních přednášek o bibli při lidových misiích pořádaných FATYMem (uskutečnily se např. ve Velkém Meziříčí, Kroměříži, Hustopečích, Velké Bíteši, Radešínské Svratce…).
P. Pavel Zahradníček je iniciátorem a koordinátorem A.M.I.M.S. (Apostolatus Mariae Immaculatae Matris Spei, do roku 2003 označovaný jako Tiskový apoštolát FATYMu), který vydává, tiskne a za minimální příspěvek na tisk nebo zdarma šíří publikace, které se snaží srozumitelným způsobem podávat křesťanství a jeho hodnoty (viz www.apostolat.fatym.com). Rovněž je iniciátorem a koordinátorem TV-MIS.cz (křesťanská internetová on-demand televize zdarma) (se čtyřmi programy: MIS 1 - zábava, MIS 2 - vzdělání, MIS 3 - dokumenty a publicistika, MIS 4 - lokální + Audiosekce) a mezinárodní TV-MIS.com ( ua.TV-MIS.com v ukrajinštině, ru.TV-MIS.com v ruštině, by.TV-MIS.com bělorusky). Za pozornost stojí i projekty Virtuální pouť do Svaté země (Izrael, Sinai...) a on-line Jukebox zdarma. Od roku 2007 (s přestávkou v roce 2009) je i šéfredaktorem časopisu Milujte se! - jde o časopis nejen pro mládež, který je určen pro novou evangelizaci.
Je autorem scénářů volně šiřitelných kreslených komiksů určených pro časopisy a nástěnky (mimo jiné i s biblickou tématikou: „Jak to bylo, když byly Vánoce poprvé?“ „Co se stalo o velikonocích?“ „Pavel z Tarsu“ „Otec a syn“), které jsou k dispozici na www.komix.fatym.com.
P. Pavel Zahradníček je rovněž autorem textů biblických komentářů pro téměř dvě desítky dílů pořadu rádia Proglas "Bible v liturgii", které připravoval jako spolupracovník Českého katolického biblického díla. (zdroj životopisu: http://www.fatym.com/zahradnicek/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.