Martina Hohenberger životopis

česká, 1970

Životopis

Martina se narodila a vyrůstala v Česku. Studovala žurnalistiku, masová média a komunikační vědu na mnichovské univerzitě LMU. Je spisovatelka, lektorka němčiny a porotkyně literární soutěže Cena Karla Čapka.
Věnuje se psaní knížek a povídek, převážně žánru fantasy. V nakladatelství Martina Koláčka – E-knihy jedou jí vyšel psychologický román Rovnováha života, dlouhé povídky Golemova kletba, Probuzení, Květ života a také fantasy pro mladé dospělé Kletba krve. Překlady dlouhých povídek do němčiny a angličtiny najdete na Amazonu.
V science fiction & fantasy časopise XB-1 jí vyšlo doposud šest povídek, např.: Tanec se smrtí, Den, kdy utichlo srdce zvonu a Z pekla štěstí. Tento rok si v časopise XB-1 můžete přečíst její povídky Ďáblův spratek a Půlnoční vlak.
V dubnu 2022 vydala pokračování Kletby krve, akční fantasy pro mladé dospělé Studna věčnosti. Na tento rok připravuje k vydání dvojjazyčné knihy s delšími povídkami. Aktuálně pracuje rovněž na knihách o čarodějce Veronice Bachové. (zdroj životopisu: Martina Hohenberger)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.