Markéta Zahradníková životopis

česká, 1971

Životopis

Markéta Zahradníková, rozená Zmožková (* 5.3.1971 v Havířově). Ve třinácti se s rodiči a bratrem stěhuje do Prahy a zde se jí plní dětský sen – získává několik filmových rolí. Ihned po sametové revoluci startuje svou pestrou profesní kariéru. Vede zásilkovou službu, provozuje bar, věnuje se hudební produkci, řídí rozhlasovou stanici a angažuje se v charitě. Po narození syna dostává konečně rozum a
vrhá se na filmovou, reklamní a televizní tvorbu. Jako výkonný producent má na kontě dva celovečerní snímky, je autorkou několika úspěšných reklamních kampaní. Řadu let řídila kreativní a produkční divize největší domácí mediální skupiny Médea.
--
Markéta Zahradníková zatoužila být spisovatelkou. Troufalé, zvláště jste-li dyslektik, vaše literární tvorba čítá převážně vzkazy na ledničku a jejím vrcholem je jedna úspěšná žádost o prominutí penále. Jenže když konečně najdete své povolání, nesmí vás podobné prkotiny odradit. Její prvotina, knižní rozhovor s knězem Zbigniewem Czendlikem nazvaná Postel hospoda kostel, je toho dobrým důkazem. Mimořádný úspěch této knihy otevřel autorce cestu na pulty knihkupectví. (zdroj životopisu: https://www.kosmas.cz/autor/49457/marketa-zahradnikova/?back)

Ocenění (3)

2017 - Magnesia Litera (Kosmas cena čtenářů)
2017 - Magnesia Litera (Kosmas Cena čtenářů) - kniha Postel, hospoda, kostel
2016 - Český bestseller (Biografie) - kniha Postel, hospoda, kostel