Kornelius Novak životopis

rumunská, 1975

Životopis

Německý kazatel Kornelius Novak z Norska.
Dědeček pocházel z Čech, jsem narozen v Rumunsku, v Německu jsem vyrůstal, pár let jsme žil v Norsku a momentálně bydlím ve Švédsku a hodně cestuji po Čechách, Moravě a Slovensku působí opět několik týdnů v Česku. Věnuje se pouliční misii a večerním přednáškám pro veřejnost.
Kornelius Novak, nar. 1975, je bývalý vicemistr Německa v kulturistice, motorkář a barový vyhazovač. Přednáška v jeho podání je zajímavější o skutečnost, že se nejedná o „profesionálního“ církevního teologa, ale o bývalého motorkáře, který biblickou školu vystudoval až v pozdější době a má s přednáškami tohoto druhu bohaté zkušenosti z mnoha zemí Evropy.
Kornélius Novak stál u zrodu evropského svazu motorkářů a založil klub křesťanských motorkářů Holy Rieders Germany. Po určitých zásadních změnách ve svém životě se rozhodl pro absolvování biblické školy. Nejdříve působil jako kazatel. V současné době je zaměstnán jako misionář na plný úvazek nejen v zemi, kde začínal - v Norsku, ale i ve Švédsku, v Německu, v České republice a na Slovensku. Je stálým lektorem občanského sdružení Vinice Cheb. Bývá rovněž hlavním řečníkem na akcích Try and Play, pořádaných různými společenstvími křesťanů.
V naší zemi hostuje již několik let. Při poslední návštěvě přednášel v Brně, ve Znojmě, v Zábřehu na Moravě a v Třinci. V letošním roce navštíví kromě Zlína ještě Žďár nad Sázavou, Blansko a Uherské Hradiště.
Napsal řadu knih. Do češtiny byly přeloženy například tituly Křížem krážem na scéně a Život je víc.

"Přednášky v podání Kornélia Novaka jsou zajímavější o skutečnost, že se nejedná o profesionálního církevního teologa, ale o bývalého motorkáře, který teologickou školu vystudoval až v pozdější době," konstatoval kazatel místního sboru Církve adventistů sedmého dne Martin Žůrek.
Kornélius Novak si ze svých dřívějších působišť přiváží doporučení mnoha měst a středních evropských škol. Díky tomu, co prožil a jak přirozeně vystupuje, se velmi dobře dokáže přiblížit mladým lidem. "Skutečné příběhy používá jako klíč k otevírání otázek etiky, smyslu života a opravdových hodnot. A možná právě proto o něj projevilo zájem i několik zlínských středních škol. Žákům představí témata, která jsou běžnou součástí výuky na školách v západní Evropě,"


Svou misijní cestu po České a Slovenské republice zahájil v Chebu pětatřicetiletý německý evangelista Kornelius Novak, zakladatel mezinárodního klubu křesťanských motorkářů Jesus My Lord a kazatel církve adventistů v Norsku. Je bývalým vicemistrem Německa v kulturistice, motorkářem a barovým vyhazovačem. O svůj dramatický životní příběh a proměňující setkání s Ježíšem Kristem se podělí s posluchači při vystoupeních na ulicích, v klubech a modlitebnách v Martině, Hradci Králové, Brně, Jaroměři a Jablonci nad Nisou.

Kornelius Novak byl před svým obrácením k Bohu členem motorizovaného gangu výtržníků. Pracoval jako vyhazovač, Pak jej Ježíš zachránil před jistou smrtí a od té doby jezdí a zvěstuje Jeho evangelium. Třináct let pracoval jako misionář mezi motorkáři. „To trvá doteď, už pro mě ale nejsou tak důležité ty motorky, ale lidé," říká Kornelius Novak, který se po Evropě pohybuje s podiovým karavanem.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.