Dita Pichlerová životopis

česká

Životopis

MUDr. Dita Pichlerová, Ph.D. je lékařka. Absolvovala lékařskou fakultu Masarykovy university v Brně v roce 1996. Atestaci v oboru vnitřní lékařství získala v roce 1999. Po promoci nastoupila jako sekundární lékař v Centru diabetologie IKEM, kde pracovala až do roku 2007. Od roku 2008 se specializovala na obezitologii, pracovala jako internista - obezitolog v klinickém centru Iscare a v roce 2009 stála u zrodu OB Kliniky, kde působí dosud. Od roku 2000 se také zabývá výživovým poradenstvím, vedla skupinové kurzy hubnutí v klubu Diana, je odborný garant pro školení nutričních terapeutů Nutris. Založila poradnu individuálního snižování nadváhy Slim servis. Publikuje v českých odborných i populárních časopisech, je zvána do rozhlasových i televizních diskuzí na téma obezita, je autorkou knihy Jak zhubnout a nepřibrat, kterou vydalo v roce 2017 nakladatelství Grada.
Od roku 2018 působí také jako interní konziliář v Centru pohybové medicíny Pavla Koláře. V roce 2019 získala titul Ph.D. na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v oboru Lékařská psychologie a psychopatologie.
Je členem České obezitologické společnosti a České diabetologické společnosti. (zdroj životopisu: https://nutris.net/our_team/mudr-dita-pichlerova/; https://w)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.