Složka 64 zajímavosti

Složka 64 https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157887/bmid_carl-morck-slozka-64-c5s-157887.jpg 5 2356 463

Případy oddělení Q série

< 4. díl >

Čtvrtý případ komisaře Carla Morcka z oddělení Q. Zneužívání, nátlak a týrání patřily ještě před čtyřiceti lety do každodenního života žen deportovaných na dánský ostrov Sprogo. Některým z nich nabídl tamější život neomezenou moc, ale většině způsobil utrpení. Podobný osud potkal i Nete Hermansenovou, jíž se podařilo utéct. Alespoň si to myslela. Její případ se stane jedním z nejtěžších ve vyšetřování oddělení Q. Co ukrývá její minulost? Proč se na ostrov dostala? Kam zmizeli lidé z jejího okolí? A kdo za tím vším stojí? Tvrdohlaví asistenti Asad a Rose přinutí svého šéfa Carla Morcka znovu otevřít starý případ. Brzy však zjišťují, že se jedná jen o malou součást něčeho mnohem většího. O nejhorší možné zneužívání moci, kterému stále není konec. Carl mezitím řeší své vlastní problémy — starý případ úmrtí z roku 1978, kdy se za záhadných okolností utopil Carlův strýc...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host
Originální název:

Journal 64 , 2010


více info...

Zajímavosti (3)

Trailer adaptace: https://m.youtube.com/watch?v=cBoQFNSb1kQ (Lenka.Vílka)


Začátkem roku 2018 byl dotočen stejnojmenný dánský film, který by měl být v témže roce uveden koncem roku i do českých kin. V hlavní roli opět dánský herec Nikolaj Lie Kaas. (ddkk)


Audioverze knihy - ukázka: https://soundcloud.com/onehotbook/j-a-olsen-slozka-64-cte-igor-bares-audiokniha-onehotbook-demo (piratmartin)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (1)

Knižní novinky (17. - 23. 9.)

16.09.2013


Citáty z knihy (2)

Je tvůj, oznámila mu a nalila kávu. Používej ho s rozumem. Vzal ho do ruky a potěžkal ho. Váží sotva půl gramu a přesto znamená cestu do ráje, pomyslel si. Otočil malý plastový přívěsek, na kterém byl klíč připevněný, a přečetl si nápis. Stálo tam Miláčkův klíč. Z toho přívěsku nebyl úplně nadšený. Vypadal dost omšele.


Přešla ke své kabelce a vylovila z ní kousek křídy. Opravdu nezvyklé vybavení dámské kabelky. Nenosívali křídu po kapsách malí zdraví rošťáci? Co se kruci stalo s genderovým rozdělením rolí?