Block profil

☰ menu
Block

muž · Středočeský kraj · statistiky

Aktivní: 19.03.2024 23:07 (poprvé 08.09.2014)
Body:77
Palce za komentáře: 79 · 11 ostatním
Hodnocení v bazaru: 4/0

Nové knihy v seznamech

Sherlock Holmes a Rudá věž
Sherlock Holmes a Rudá věž
Mark A Latham
Sherlock Holmes a Boží dech
Sherlock Holmes a Boží dech
Guy Adams
Sherlock Holmes a  Krvavá zrada
Sherlock Holmes a Krvavá z...
Mark A Latham
Sherlock Holmes a myslící stroj
Sherlock Holmes a myslící s...
James Lovegrove

Kdo jsem

I'm just an old tree

Block

Omlouvám se všem, co by rádi zvěděli nějaká čísla o mém čtení. Prostě nejsou a nebudou relevantní. Nemám rád plánování četby a plnění nějakých "úkolů" ve čtení. Stejně jako nemám rád např. prodej hudby na ks (výběr 100 nej ... písní a 3 jako bonus).
A to, že zde občas něco zaškrtnu či napíši, je jen okamžitý nápad či potřeba a nemá to s místní "statistikou" nic společného.
To nemíním jako pomlouvání místního systému. Každému vyhovuje něco jiného. Někdo si potřebuje psát deník a jiný ne. Tedy - každému co jeho jest ...

Block

Jsem poučený optimista = pesimista. Jsem strom.
Čím víc stárnu, zapadají mi historické souvislosti víc a víc do sebe. Takže jsem si uvědomil, jaké jsem měl vlastně štěstí, že jsem žil v době geopolitického dualismu a tím pádem vcelku v klidné době (hezký historický protimluv, ale je to tak). Možná bych chtěl být tak o 10 let starší, abych na vlastní kůži více pocítil dobu hippies. Ale to už asi nestihnu :-).
Takže je ze mne jen vzrostlý strom. Pozoruji ze svého místa honbu okolo sebe. Za penězi... za kariérou ... za úspěchem a mocí ... a jsou mi jasné 2 věci. Za prvé, že toto není cesta na vrchol civilizace, ale už pomalu překlopená z kopce. A za druhé, že se toho nechci zúčastnit. Jen si tu tak postojím ... jsem strom ....