Výpověď

recenze

Výpověď (2020) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Výpověď

Co právě čtete?

Po té malé srpnové krizi ve čtení jsem si říkala, že po Cassandře Clare musím otevřít zase nějakou tu romantiku-erotiku. A od @bookaholicjessie jsem dostala tip si prvně přečíst tuto. Tak jsem to udělala… a o necelých 5 hodin později bylo dočteno. Yeah! I´m back! :D

Tara je na pokraji chudoby a když už zase krade hotelovou snídani zdarma, nenachytá jí nikdo jiný než obří, zelenooký a super sexy (jak jinak) majitel celého hotelového řetězce. Preston je arogantní a potřebuje výkonnou asistentku… Koho by tak mohl vybrat? :D. Jak to pokračuje, je asi jasné, ale rozhodně povedené.
Tahle kniha se mi moc líbila. Ovšem mám k ní i nějaké připomínky…
Je to přesně ten tip knihy, kterou musíte “slupnout“ na jedno posezení, protože od ní nejde odejít. Kapitoly z pohledu obou hlavních hrdinů se skvěle doplňují a jak už asi víte, já ráda nahlídnu do hlavy i tomu chlapovi.
Tara se mi moc líbila, přestože jako postava nebyla moc originální. Svéhlavá, místy roztržitá a přitom absolutně schopná a ambiciózní žena. Měla fajn humor, ale ten se v knize mockrát neprojevil – škoda, mohlo ho tam být více. Stejně tak neoriginální je i namyšlený Preston a je super, že ten jeho přerod v lepšího muže tady nevidíme ze dne na den, ale pěkně postupně. Navíc k tomu přispěje i výborný plot twist, který mám v těchto knihách moc ráda.
Tady ovšem už narazíme na ty moje připomínky. Nechci vám spoilerovat, co Prestona potkalo, ale myslím, že na vztah/nevztah s Tarou to mohlo mít větší vliv. Mělo by je to oba znejistět. A taky ty věci ohledně jeho rodiny a následného “balíčku“ ho mohli dovést k nějakému zamyšlení o rodině. V téhle rovině mi to přišlo hodně nedotažené. Rozumějte, nežádám tady o psychologický román, ale to vyrovnávání s novou situací by si zasloužilo víc prostoru.
A druhá věc. Peprnější chvilky jsou celkem fajn, i když některá slovní spojení... no, znáte to. Mě teda slovo “frnda“ rozhodně nerozpaluje jako naší hlavní hrdinku :D. Ale o to mi nejde. Nelíbilo se mi, že v prvním momentu některé Prestonovi sexy výpady byly trochu moc. Jako… co kdyby to její ne bylo fakt ne? Tahle věc s tím, když žena říká ne, myslí ano – to mě v knihách docela štve.
Kdybych byla Tara, tak bych si šla za svým cílem jiným směrem, ale to se mi na knížkách líbí. Že se taky pokaždé netrefím.

Obálka a grafika: Co k obálce dodat. Když ji vidím, nijak mě neohromí, ale na druhou stranu je pravda, že mi na první pohled řekne, co můžu čekat. Ale brala bych zase, kdyby víc souvisela s dějem.

Verdikt: Přes poměrně velký odstavec s mými připomínkami se mi kniha opravdu líbila. Jděte do ní.


Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Pracovat pro hotelového magnáta Prestona Parkera není žádný med, a když Tara nastoupila jako jeho asistentka, nikdo nevěřil, že vydrží déle než dva měsíce, protože dvacet lidí před ní skončilo ještě mnohem dřív. Po dvou letech má ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář