Vrány by Kristyna

recenze

Vrány (2020) 3 z 5 / obedova.pauza
Vrány

Aneb další ukázková příručka, jak nebýt dobrým rodičem.

Tahle kraťoučká knížka nás seznámí s Bárou, konkrétně tedy s jedním zbytečně trápeným a nedoceněným dítětem, a její rodinou. Děj není nijak extra rozsáhlý, sledujeme tu pouze jednu zásadní etapu dospívání, ale přesto je příběh relativně zakončený a člověk si z ní odnese docela dost myšlenek.

V knize se občas mihnou kapitoly vyprávěné z pohledu matky, abysme zjistili, že tahle nevyrovnaná ženská to taky nemá v hlavě úplně dobře nastavené, nebo minimálně v rámci manželství a rodičovství opravdu ne #sorrynotsorry.

Pardon, ale ta zaměřená nenávist pouze na jednu z dcer byla za mě kolikrát opravdu zbytečná a nechutná. Z pohledu holčiny vidíme, že se do těch špatných situací častokrát dostávala pouze nešťastnou náhodou a bídu dostávala opravdu od každého člena rodiny. Dívka tak nenachází žádné zázemí, dokonce jsou jí postupně odpírány i její koníčky a to vše má své následky. Chcete vědět, jak se s tím naše Barborka popere? Tak v knihkupectví sáhněte po Vranách a užijte si pár hodin silného čtení.


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Komorní příběh, který končí tam, kde začíná tma. Dvanáctiletá Bára se právě nachází na prahu dospívání. Projevuje se u ní výtvarné nadání, ale také živelná a občas nezvladatelná povaha. S nástupem puberty se konflikt mezi její... více


Komentáře (0)

Přidat komentář