S hlavou v oblacích (pejru) by Kristyna

recenze

S hlavou v oblacích (pejru) (2013) 5 z 5 / obedova.pauza
S hlavou v oblacích (pejru)

Úspěšná Markéta jede na víkend ke kamarádce, ale její plány jí pokazí opuštěný koník na silnici, díky kterému se vybourá. Nezbývá nic jiného než se vydat do nejbližší vesnice a sehnat pomoc. Na scénu se dostává velký a děsivý Marvin (jak mu Markéta ráda říká). A tak Markéta stráví víkend s vidlákem, na který nikdy nezapomene.

Tato kniha je jedna velká náhoda: Čirou náhodou se Markéta vybourá poblíž Lhoty, náhodou se na silnici objeví kůň, náhodou jí zavede k Marvinovi, náhodou u něj zůstane na celý víkend.

Prostředí knihy mi rozhodně nebylo cizí, protože i já slušnou část života strávila na vesnici, která je takřka odříznutá od světa. Soucítila jsem i s Markétou a jejími věčně mrznoucími končetinami.

Dynamika mezi hlavními postavami byla příjemně zpracovaná, těšili mě dobře vysvětlené pocity v různých situacích. Jednoduše šlo o dobře napsaný příběh ze života s trochou toho humoru a romantiky.

Knihy od Kateřiny Petrusové mám už leta hodně ráda a doufám, že ještě někdy něco nového vydá.

Více recenzí naleznete i na našem Instagramu: @obedova.pauza


S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

Když se Markéta vybourá v autě v jakémsi zapadákově a je nucena přečkat víkend ve společnosti velkého a děsivého vidláka Marvina, rozhodně nečeká, že se během dvou dnů do toho samého velkého a děsivého Marvia - vlastně Pavla - do... více


Komentáře (0)

Přidat komentář