Upíři,Versailles a zklamaní roku

recenze

Dvůr temnoty (2022) 1 z 5 / nikola2550
Dvůr temnoty

Co kdyby Ludvík XIV. nezemřel v roce 1715? Co kdyby se Král Slunce stal Králem Temnoty? Z tohoto bodu vychází alternativní historie z geniální mysli Victora Dixena. Ten ve své nové sáze Vampyria rozehrává děsivý a dechberoucí příběh, z něhož běhá mráz po zádech, vsazený do přítmí Velkého století, které nechce zemřít.

Sice byla kniha na začátku strašně akční ale pak nastal ten zlom. Hlavní hrdinka byla strašně ufňukaná a celkově jsem nechápala její myšlení v jedné kapitole někoho chladnokrevně zabije a v další nedokáže smrt ani vidět. Ovšem oceňuji že autor udělal hrdinku tak krutou a cílevědomou. Celkově byly postavy úplně ploché .Upíři zde mi přišly nemastní neslaní a celkově to byly obyčejní upíři co jím vadí ty nejobyčejnější věci. Romantické linky to zde nedávalo smysl celkově .myslela jsem si že děj se bude odehrávat na dvořě Versailles ale zmýlila jsem se odehrávám se na škole pro šlechtu. Kde jsme objevily už tek odehraná klišé.

Kniha měla sice úplně super nápad ale to jeho vylíčení nezlobte se tohle prostě byla strašná nuda co nedávala v některých ohledech smysl.

Komentáře (0)

Přidat komentář