Únik před Houdinim

recenze

Únik před Houdinim (2023) 5 z 5 / bookbug_cz
Únik před Houdinim

Třetí společné dobrodružství mladé, ale nebojácné Audrey Rose Wadsworthové a Thomase Cresswella, přeneslo tuto sympatickou dvojici na nebezpečné širé moře. Společně s dívčiným strýcem cestují lodí RMS Etruria do Ameriky, aby se ujali vyšetřování dalšího případu. V rámci luxusní plavby probíhá každý večer speciální cirkusové číslo. Zbohatlíci z první třídy jsou svědky různých bizarností a kouzelnických triků, které se zdají býti zářivé, ale již první zábavný večer skončí odpornou vraždou.

Audrey Rose se takřka okamžitě pouští do pitvy a společně s Thomasem se snaží začít s vyšetřováním. Tomu ale dost razantně brání kapitán lodi, který nechce své VIP pasažéry nikterak znepokojovat. To, že mrtvolu vnímají hosté jako součást představení, je samo o sobě podivné a opět ukazuje na rozdílné charaktery lidí. Mefistofeles, principál Měsíčního cirkusu, Audrey poprosí o pomoc s hledáním vraha, neboť se právem obává, že by ho toto zběsilé vraždění mohlo stát dobrou pověst. Mefistofeles je ale záludný. Rád uzavírá podivné dohody, ze kterých není úniku, neustále s Audrey hraje jakési hry, flirtuje s ní a snaží se ji získat na svou stranu. Vrah ale ve svém běsnění pokračuje, a všem tak dochází drahocenný čas.

Celý příběh doprovází různé symboly, jako jsou například tarotové karty. U jednotlivých obětí byla vždy jedna z nich nalezena a bylo tak potřeba si je spojit s dalšími detaily případu. Čeká na vás také spousta magiekouzlení, které ovládá smysly každého jednotlivce na luxusní lodi. Život cirkusáků okusíte zblízka. Tak moc, jak byste asi za normálních okolností ani okusit neměli. Audrey i čtenáři jsou zapojeni do tajemství jednotlivých kouzelnických triků a i ona dívka sama zjišťuje, že ne všechno racionální je opravdu tak prosté.

Příběh je vystavěn především na chemii Audrey Rose a Thomasem. Jeho suchý humor a nezaměnitelný šarm musí bavit každého (nejen) young adult čtenáře. Audrey opět nechybí pořádná dávka odhodlanosti a špetka rozumného feminismu. Za mě opět povedený díl!


Únik před Houdinim Únik před Houdinim Kerri Maniscalco

Střezte se půlnočních dohod... pokud si nedáte pozor, může vás tohle kouzelnické putovní představení stát život, nebo i duši...“ Audrey Rose Wadsworthová se se svým neúnavně rýpavým společníkem Thomasem Cresswellem nalodí na luxus... více


Komentáře (0)

Přidat komentář