Světlo v plameni

recenze

Světlo v plameni (2023) 4 z 5 / bookbug_cz
Světlo v plameni

Za knihu děkuji @albatrosmedia v rámci #spoluprace

Co říct k druhému dílu série Žár těla a ohně? Jennifer L. Armentrout je moje srdcovka, i když někdy píše až moc spicy scény. Její styl psaní mě baví, vždycky se u toho odreaguju, přesunu z nudné reality a ještě když stvořila Nyktose? Ach, bohohové! =D

Serafena vyrůstala s jediným úkolem. Být slabinou prvotního boha smrti. Okouzlit ho, uhranout a pak zabít. Jenže jak se zdá, bůh smrti má své plány a rozhodně ho jen tak někdo neošálí. Druhý díl je převážně o vztahu mezi Serou a Nyktosem. Co si budeme povídat, žádný extra děj se nekonal, ale vadilo mi to? Ani neta chemie mi stačila vykouzlit nejeden úsměv na tváři. Serafena postupně dostává své odpovědi a i když na začátku měla jistý záměr, okolnosti ukázaly, že zkázou nebude prastará dohoda, ale proradnost krále bohů Kolise. Jenže ten má taky vlastní tajemství a Serafena zjišťuje, že poslední jiskra života, kterou Nyktův otec před svou smrtí ukryl, žije uvnitř jí samé. Serafena má tedy moc znovu nastolit rovnováhu mezi životem a smrtí. Jenže ona není tak silná, aby takovou moc přežila bez újmy. Docela by jí bodla pravá láska, ale my víme, že s Nyktem to není tak jednoduché. Schopnost milovat si totiž nechal preventivně vyrvat z duše. Ups!

Za mě další povedený díl, i když těch pikantních scén mohlo být trošku méně. Za mě by si ten svět zasloužil více pozornosti. Autorka ale píše neskutečně čtivě, a tak není žádným překvapením, že se jedná o čtení max. na víkend. Samozřejmě, že si přečtu další díltahle série je o dost lepší než Z krve a popela, takže věřím, že mě ještě leccos dokáže překvapit.

Komentáře (0)

Přidat komentář