Trnová královna

recenze

Trnová královna (2024) 3 z 5 / bookbug_cz
Trnová královna

Příběh na bázi pohádky, která je temná, krvežíznivá a plná proroctví a hádanek. To je Trnová královna, která mě velmi mile překvapila!

Violet je věštkyně v království, jehož prince kdysi v dětství zachránila. Vyjevila tak světu svou věšteckou moc a mladá dívenka se tak prakticky přes noc stala váženou mladou dámou. To je na dítě z ulice až nepřiměřeně velký skok. Ale Violet je chytrá, a pokud něco chce, tak to taky dostane. Teď už je dospělá a prince Cyruse tak trochu nenávidí. On nemůže zkousnout, jak velký vliv má u jeho otce, ona mu vyčítá jeho naivitu a lehkomyslnost.

Nad královstvím ale visí tíha zlého proroctví, které varuje před zkázou. Princ se musí co nejdříve oženit, jen jeho nevěsta může napravit krví prolitou zemi. Na maškarním plese se má zjevit dívka v masce motýla, do které se má vášnivě zamilovat. Je to ta, která zlomí kletbu?

Příběh je složen z četných vizí, které nahánějí hrůzu, do lidského světa se dostávají monstra, která nelze jednoduše zabít, a do toho všeho chaosu si Violet se Cyrusem uvědomují, že jsou spolu svázáni víc než by sami chtěli.

Líbilo se mi to! Text měl pohádkový vibe a hrdinka nebyla stoprocentně kladná postava. Trochu mi vadil naivní a protivný Cyrus a ne dost dobře popsaný magický svět. Ale věřím, že se dočkáme pokračování a hned budu o něco moudřejší.

Za knihu děkuji @grada_cz a @cosmopolis_cz v rámci #spoluprace

Komentáře (0)

Přidat komentář