Talíře se nerozbíjely, ale stejně to občas bylo drama. ale skvělé!!

recenze

Jsme nevyhnutelní (2023) 4 z 5 / princeznazknih
Jsme nevyhnutelní

jsou moment, nebo navždycky?

eště před recenzí samou bych mockrát chtěla poděkovat humbookblogerům a marky za zaslání knihy k recenzi, navíc i s mini ola boxíkem. děkuju!!

on už samotný název knihy vám toho hodně řekne. ale stejně to chcete číst, protože chcete jít tou klikatou cestou společně s harper a travisem a sledovat, jak se naplňuje jejich všl (nebo vsl, záleží, do jaké skupiny patříte).

jsme nevyhnutelní je feel good kniha, kde se kluk a holka ocitají v jedné kapele. už spolu nějakou minulost mají a teď spolu musí sdílet i přítomnost. a je to moc na pohodu vyprávění, protože jsou kamarádi, takže nehrozí (skoro) žádné hroty a nenávistné pohledy typu mám chuť tě zabít.

kniha je opět plná písniček, popkulturních narážek, marvelu. skoro celou infinity sagu jsem viděla jen jednou, ale teď po dočtení to určitě bude chtít rewatching. taky si asi dokážete představit, jak mám zaspamovaný tiktok marvel hláškama a nejrůznějším videi herců (převážně se tam objevuje sebastian). on tiktok v knize totiž taky hraje důležitou roli.

a to mně na tom moc baví. že je to příběh psaný tak reálně, se vším, co v dnešní době mladí používají: chaty, stories, dokonce i jeden mail z minulosti

kniha je protkána humorem, který mně baví. postavy jsou moc fajn, řeší problémy, s kterými jsem obeznámena i já. navíc moc cením to, že ola do své knihy zapracovala i postavu izzy, která je na vozíku. v knize tohle téma vidím prvně, a tak teprve objevuju. a víte. izzy není žádná chudinka. je to holka, co žije život tak, jak jí byl dán. že je na vozíku, neznamená, že by ho žila nějak míň, nebo že by jím byla nějak omezená. v mnoha případech mně přijde, že žije mnohem víc než jiní.

travis je můj oblíbený kluk. proč? hraje na kytaru a zpívá. vaří. nosí kšandy. a je to good guy skrz naskrz a ty já poslední dobou vyhledávám víc jak bad boye. a takového kluka aby člověk pohledal.

zjistila jsem, že kousek harper žije i ve mně samotné, což mně dělá radost. dokázala jsem se do ní dobře vcítit a v mnoha situacích jsem ji plně podporovala. byla statečná a sebevědomá a tak hloupě, jak se hlavní hrdinky občas chovají, když potkají kluka, se harper chovala jen minimálně.

celý příběh byl prostě moc fajn. užívala jsem si ho a posledních stopadesát stran jsem dala na jeden zátah. nepřemýšlela jsem nad tím, když už ta která kapitola konečně skončí a já se tak posunu blíž ke konci knihy. ne. spíš jsem netrpělivě vyhlížela, jestli si harper s travisem řeknou jsme nevyhnutelní, kdy harper zjistí, pro koho šil její táta tu panenku (co nebyla pro ni), jestli mei rozbije talíř (já to teda jako vím z besed z hmbktour a světa knihy - tak jsem si to tam prostě trochu připsala), nebo jestli zazní love you 3000 (jen teda podotýkám, že česky to zní dost divně). a plno dalších věcí. on se má člověk pořád na co těšit.

číst, nečíst? rozhodně číst! bude vás to bavit, odpočinete si, budete číst o travisovi, aj o hraper, taky o mei, avě a charlee (znovu jsem si oblíbila mei, tak si asi dám rereading, když už je teď vyjitá celá série), budete se pohybovat v prostředí kapely a marvelu. za mě čtyři a půl hvězdy (ta půl hvězda je pro mě, jinak teda čtyři, páč databáze ani goodreads mně tu půlečku nedovojí) a love you 3000!!!


Jsme nevyhnutelní Jsme nevyhnutelní Nofreeusernames (p)

Jsou moment, nebo navždycky? Volné pokračování bestsellerové romantické série. První pravidlo Travisovy kapely zní: členové si spolu nesmí nic začít. Druhé pravidlo Travisovy kapely zní: členové si spolu NESMÍ nic začít. Zdá se t... více


Komentáře (0)

Přidat komentář