Starý bard si na oddělení přizve stále ještě studentku policejní akademie

recenze

Vlk (2022) 4 z 5 / ELIKALLY
Vlk

Holger Munch a Mia Krugerová jako nesourodé duo vyšetřovatelů na cestě k nalezení vraha 2 nezletilých chlapců nainstalovaných na místě činu do podivného obrazce, který jistě není náhodný.
Touto autorovou již 4. knihou, kterou jsem ale jako jedinou četla, se dostáváme na začátek příběhu, jež napíše spolupráci šéfa zvláštní jednotky a v tuto chvíli ještě studentky Mii Krugerové, která již teď vykazuje známky opravdu velkého talentu pro kriminalistickou činnost.
Kniha začíná nastíněním několika dějových linek a tak je tomu po celou dobu. Vše se prolíná a vše spolu zároveň moc nesouvisí. Tento styl psaní není nijak ojedinělý a vyžaduje čtenářovu stoprocentní soustředěnost.
Začátek byl opravdu poutavý a já jsem se rychle nechala unášet autorovým vyprávěním a marně tápala po možném vrahovi. Postav a událostí přibývá a kniha se stává téměř návykovou, postavy z různých spekter společnosti se potkávají aby Vám stále s přečtenými stránkami zamotávali již tak unavenou hlavu.
Závěru trošičku dochází dech a odhalení pravdy je překotné nicméně i tak to považuju za velmi zdařilý počin severské literatury. Rozhodně mě knížka navnadila pořídit si další autorovy knihy, které by měly být volným pokračováním spolupráce tohoto krimi tandemu.


Vlk Vlk Samuel Bjørk (p)

Tady to všechno začalo. Mysteriózní prequel bestsellerové série. Oblíbený norský autor Samuel Bjork přichází s novými díly z detektivní série s vyšetřovateli Holgerem Munchem a Miou Krügerovou. Píše se rok 2001. Novopečený ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář