Snoubenky smrti

recenze

Snoubenky smrti (2022) 2 z 5 / kiki797
Snoubenky smrti

Snoubenky smrti se od začátku trochu pro mě táhly. Hrozně mi trvalo, než jsem se úplně ponořila do příběhu a zvykla si na tu změnu. Vůbec jsem ještě totiž nečetla thriller, který by se odehrával v prostředí druhé světové války .

Tudíž první co mi nesedlo, byla zdlouhavost.

Poté se děj rozjel a já si dost oblíbila malý “vyšetřovací” tým, který v knize figuroval. Gestapák, psychoanalytik a alkoholička, ideální tým no ne? Líbilo se mi, jak reálně a originálně postavy byly napsány. Někdy jsem se dost nasmála při některých poznámkách.

Co představovalo později kámen úrazu tak to byl zamotaný děj. Nebyla jsem na tento typ úplně zvyklá kdy jsem se v tom nemohla vyznat. Dumala jsem nad tím hodně dlouho a jasné vše bylo až okolo nějaké 500 stránky. Takže proto - jak jsem zmínila, by kniha mohla být o trochu kratší.

Překvapilo mě však rozuzlení, které na závěr bylo a nečekala jsem to. Od začátku jsem se v tom motala jako to legendární trio.

Tudíž když to shrnu takhle tak část knihy pro mě bylo celkem zklamání, zdlouhavé nudné a další část převzala za otěže a už to začalo mít správný směr.

Tahle kniha ve mě zanechala spousty pocitů, v závěru pořád ještě nevím co si myslet, ale konec knížky bych chtěla pozvednout.

Taky jsem se dozvěděla o druhé světové válce věci, které jsem vůbec netušila a psaní z takového pohledu bylo dost originální.

Avšak stále nedokážu říct, které pocity se ve mě vaří víc - ty negativní, nebo pozitivní.


Snoubenky smrti Snoubenky smrti Jean Christophe Grangé

Temná detektivka z předvečera druhé světové války od autora bestselleru Purpurové řeky Krásné a bezstarostné. Takové jsou manželky nacistických pohlavárů známé jako Nevěsty. Zatímco v Evropě to vře, tyto dámy se nerušeně scházej... více


Komentáře (0)

Přidat komentář