Prosluněná oddechovka z francouzské Riviéry

recenze

S láskou z Riviéry (2023) 4 z 5 / Red-haired
S láskou z Riviéry

Carrie je učitelkou na střední škole a už léta vede spořádaný život a pomáhá své sestře a neteři. Jednoho dne ji její snoubenec Alan požádá o ruku, což Carrie s radostí příjme, má to však jeden háček. Je ještě stále vdaná, a to za slavnou filmovou hvězdu. Nezbývá ji, než svou bývalou velkou lásku vyhledat a co nejrychleji vyřídit rozvod. K tomu ji skvěle poslouží prázdniny na francouzské Riviéře, kde Richard zrovna natáčí. Půjde vše tak hladce, jak Carrie očekává, nebo v ní čas strávený s Richardem zažehne jiskru?

Pokud jste někdy viděli komedii s Reese Witherspoon Holka na roztrhání, tak ve vás anotace určitě vyvolá dojem, že se jedná o dost podobný příběh. Co se týče hlavní zápletky s pokusem o rozvod a oživování starých citů, tak určitě ano. A vůbec mi to nevadilo. Ale nebojte se, nejedná se o naprostou kopii.

Přesně jak jsem u autorky zvyklá ze série Romantické útěky, tato kniha se za mě nesla ve stejném duchu. Čtivý odpočinkový příběh z atraktivního prostředí, ze kterého sice nebudete skákat nadšením, ale rozhodně vás nezklame. Autorka většinou sází na jistotu a vytváří nekonfliktní sympatické postavy, kterým budete fandit. Místy jsem měla pocit, že z neteře Jade udělala až nepřirozeně přehnanou puberťačku, která má v hlavě úplně nas. Pardon, jakože v té hlavě nemá vůbec nic, a vše sváděla na to, že takhle se chová typická puberťačka a je to úplně normální hodná holka. Ne, dle mě fakt není, ale nakonec mi to příběh naštěstí neznechutilo.

Richard měl jen jednu chybu to jeho jméno. Ale věřím, že většině čtenářek to nepřijde tak antisexy jako mně. Jinak to byl samozřejmě dokonalý akční a láskyplný chlap se smyslem pro humor, takže jsem si veškerá randíčka s Carrie užívala.

Hodnotím 4*/5* a doporučuji jako skvělou oddechovku na dovču!


S láskou z Riviéry S láskou z Riviéry Jules Wake (p)

Oblíbená autorka romancí z atraktivních destinací Jules Wake čtenářky tentokrát zavede na francouzskou Riviéru. Carrie učí ve škole a jedním z mála povyražení pro ni je kino se sestrou Angelou a pubertální neteří Jade. Když ji ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář